Politică

USR SE ”DEVOALEAZĂ”: ”ROMÂNIA SĂ SE POZIȚIONEZE ALĂTURI DE MOTORUL FRANCO-GERMAN”

Dacă în materie de doctrină partidul lui Nicușor Dan încă bîjbîie, orientarea externă se clarifică: useriștii țin aproape de binomul franco-german și se declară partizani ai Europei cu două viteze.

veste-proasta-pentru-sustinatorii-lui-nicusor-dan-anuntul-facut-de-liderul-usr-407356

Deputatul USR Matei Dobrovie cere românilor, într-o declarație politică, să nu se sperie de Europa cu două viteze, pe motiv că ”Uniunea Europeană a avut întotdeauna cel puţin două viteze: statele fondatoare cu economii foarte bine dezvoltate, de exemplu, Germania şi Franţa, care au PIB-uri de 5-6 ori mai mari decât al României şi membrii din Europa de Est care nu au performat la fel de bine. Estul Uniunii Europene însuşi are mai multe viteze: zona euro, spaţiul Schengen, statele care au aderat condiţionat, care au mecanisme de cooperare şi verificare”.

”România a rămas cu politici reactive şi un discurs fad care foloseşte excesiv referirile la poziţia geografică şi geostrategică, fără a oferi soluţii concrete” mai spune deputatul.

”Aşa cum am prezentat foarte clar în programul USR, România trebuie să se poziţioneze ferm, în viziunea noastră, alături de nucleul dur al Uniunii, de motorul franco-german şi să-şi întărească relaţiile bilaterale cu aceste state” mai solicită Dobrovie. (B.I.)

Sursa: InPolitics

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Termenul impus de NATO Germaniei pt atingerea pragului de 2% – cheltuieli de Aparare este anul 2024! Pt noi, 2017! Diferenta de viteza.
    Guvernul tehnocrat hotaraste achizitia de corvete multirol/multifunctionale de la o firma franco-germana, state fondatoare cu economii f bine dezvoltate, Pib-uri de 5-6 ori mai mari, cu incalcarea aprobarii Parlamentului, procedurilor legale care reglem achizitiile peste un anumit prag valoric. Diferenta de viteza. Daca asa ceva se poate numi Binele comun!