Politică

USR ne propune să luăm produse cu mult zahăr, țigări și alcool pe cartelă?

USR spune ”NU”. La ce spune ”nu” nici nu mai contează, ei asta spun în general. Acesta este partidul ca a obținut peste 20% în alegeri, o formațiune fără proiecte constructive, fără idei, dar cu mult aplomb.



Deputatul Tudor Pop, de la USR, a anunţat joi că a depus un proiect legislativ care interzice expunerea produselor de tutun în magazine, dar şi a fumatului în parcuri sau maşinile în care se află minori şi femei însărcinate. „Am semnat alături de colegii mei Emanuel şi Adrian o iniţiativă prin care mutăm practic tutunul şi produsele asociate din supermarketuri în tutungerii, aşa cum se practică de mult în ţări civilizate, ţări spre care uneori ne uităm cu admiraţie. O iniţiativă prin care asociem dispozitivele cu vaporizator cu produsele din tutun, după cum e şi normal, o iniţiativă prin care interzicem fumatul în parcuri şi în maşinile în care se află minori şi femei însărcinate. Prin care împiedicăm expunerea copiilor la orice mesaj publicitar legat de tutun si permitem asta doar acolo unde ştim sigur că intră doar consumatorii adulţi ai acestor produse”, a scris pe Facebook Tudor Pop. El a catalogat iniţiativa ca fiind „de mega bun simţ”.

După proiectul de lege legat de țigări, cei de la USR vor să facă ceva asemănător și pentru produsele cu mult zahăr și pentru acool. Practic, proiectul lor în mai multe etape ne spune că în câțiva ani o să luam aceste produse pe rețetă sau pe cartelă, cu aprobare de la stat.

USR, acest partid progresist și cu principii democratice nu știe decât să propună îngrădirea unor drepturi. Singurul lor țel este ca oamenii să aibă voie cât mai puține lucruri, iar asta oricât de frumos ar fi îmbrăcat, pute a comunism de la 100 de km distanță.

Aceste interdicții pe bandă rulantă arată cu USR îi tratează pe români ca pe niște dependenți fără control, ca pe niște copii care nu se mai pot stăpâni când văd reclame și ambalaje fumos desenate și își arogă dreptul de a fi ei cei care le spun românilor ce vicii au voie să aibă.

Vorbim de legi împotriva tutunului, alcoolului, împotriva produselor cu mult zahăr, dar vrem legalizarea marijuanei și a drogurilor ușoare, alea sunt bune, alea ne ajută să fim creativi.

România cu oameni noi în politică arată într-adevăr altfel, are așa un miros de nou dar cu inserții mai vechi, ceva din 1917.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Romania trebuie sa se vindece la cap, identifice ranile, terapiile potrivite in context geostrategic, geoclimatic, planetar, elaboreze UN COD DE BUNE PRACTICI INTEGRATE; masurat de 8 ori si taiat o data – in sensul de hotarare inteleapta in beneficiul comun real, fundamental NEPOLITIZAT (ca o s-o patiti, vezi Dragnea)

  • Deputatul ala trebuie prins si obligat sa manince minim un pachet de tigari,asa,ca avertisment si pentru cei cu idei asemenea lui!

  • Pun pariu ca astia de la Uniunea lui Soros din Romania, atunci cand vor ajunge la Guvernare(in 2020, prin votul turmei de oi fara minte) vor da lege, ca romanii sa respire mai putin, pt ca altfel s-ar polua mediul inconjurator si asta ar accentua incalzirea globala!! Si uite asa , vom suferi toti de insuficientza respiratorie, datorita faptului ca cei care voteaza neomarxistii, sufera de insuficientza neuronala!

  • In speta, proiectul legislativ este unul sanatos, extrem de greu de implementat in contextul statului de tara privind tranzitul de produse diverse, mana-n mana cu traficantii, oligarhii responsabili cu protectia profitului din astfel de afaceri pe de-o parte, pe de alta parte, avand in vedere agenda globala cu fenomene si evenimente extreme pana in 2020 posibil ca supravietuitorii sa nu mai pofteasca nici aer.