Politică

Unul dintre cei mai bogaţi români face acuzaţii fără precedent: Nimeni nu are curajul să se ia de hipermarketuri! Este umilinţă totală

hiper maDe la 1 iunie, TVA la produsele alimentare va scădea la 9%. Acest lucru s-ar putea să nu se observe în preţul produsele din marile magazine.

Adrian Porumboiu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România şi care are afaceri în agricultură, spune că retailerii percep taxe uriaşe de marketing. Acesta a dat ca exemplu magazinul Kaufland, unde se plătesc 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului!

“Eu cred că preţurile vor rămâne aceleaşi pentru că retailerii ne cer taxe mai mari, nouă producătorilor. Eu vând produse lactate către Kaufland unde trebuie să plăteşti 8 taxe care însumează 90% din preţul final al produsului. După ce s-a anunţat reducerea TVA, ne-au trimis notă că mai vor 7%”, a declarat pentrueconomica.net Adrian Porumboiu. Potrivit acestuia, situaţia este întâlnită în toate reţelele de hipermarketuri. “Câte impozite se plătesc din acest adaos comercial de 90%?”, se mai întreabă retoric Porumboiu, care crede că este vorba despre miliarde de euro neimpozitate care se repatriază în ţările de origine ale respectivelor reţele.

“Diferenţa de preţ de la fabrică la hipermarket este 90%. Este o umilinţă totală”, mai spune Porumboiu, care nu se gândeşte însă să renunţe la contractele cu hipermarketurile. “Nimeni nu are curajul să se ia de hipermarketuri”, mai crede omul de afaceri.

Autor: Tudor Matei

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • onoratele noastre guverne au deschis larg portile pietei de consum pentru afacerile straine, distrugand comerciantii autohtoni, piata interna si implicit productia interna.In timp ce ne flutura in fata ochilor steagul imparatiei sale Uniunea Europeana(a se citi ordinile), cu nepasare si lacomie functionarii nostri, de la mic la mare, se infrupta din comisioanele percepute iar noi lingem firimiturile hraniti cu amagiri si manipulari. E TIMPUL SA NE TREZIM SI LA NIVEL DE NATIE NU NUMAI LA NUVEL DE CONSTIINTA INDIVIDUALA!Daca guvernantii nostri nu o fac, nimeni nu ne impiedica sa boicotam aceste hipermarketuri si sa cumparam de la vecinul din coltul blocului. s-ar schimba si relatiile interumane. Intr-un hipermarket totul este anonim si neutru, robotizat, cumparatorul este exploatat psihologic prin oferte si schimbarea periodica a postarii produselor si alte politici de marketing.Pentru mine, produsele dintr-un hipermarket au gust de ambalaj si nu poarta caldura umana, nu simti acea vibratie a sudorii celor care au contribuit la realizarea lui. Alt gust si aroma are ceapa cumparata de la taran. Daca ANAF interzice taranilor sa-si vanda produsele prin acele masuri aberante, hai sa mergem noi la taran acasa. A dezvolta o retea de distributie de la producator direct la consumator ar fi o solutie. Bunavointa sa fie!

  • Foarte buna ideea cu achizitia bunurilor direct de la producator,de acasa de la taran!Hai sa dezvoltam o retea de distributie de la producator direct la consumator,n-au decit cei de la ANAF sa-si suga unghiile,nu vor mai putea umili taranii!Sa facem publicitate produselor curtii taranesti si sa aratam ce otravuri contin alimentele vindute in super si hipermarketuri!

  • Partea proasta e ca micii comercianti nu vor sa se uneasca pentru a putea cumpara direct de la producatori. Eu personal am prezentat un proiect de genul asta magazinelor din Braila si am fost refuzat. Daca vor continua pe linia asta o sa-i haleasca strainezii cu fulgi cu tot.