Economie Politică

Uniunea Europeană, acuzată că susţine organizaţii în scopul subminării democraţiei din Israel

Un grup conservator care are legături strânse cu Guvernul israelian acuză Uniunea Europeană că susţine organizaţii pentru drepturile omului în scopul subminării democraţiei din Israel, informează publicaţia electronică EUObserver. Diplomaţi israelieni de la Bruxelles laudă “activitatea investigativă” a organizaţiei Monitor, care susţine că oficialii europeni “doresc să afecteze legitimitatea Israelului” prin finanţarea unor organizaţii locale pentru apărarea drepturilor omului.

Profesorul Gerald Steinberg, preşedintele organizaţiei Monitor, s-a aflat săptămâna trecută la Bruxelles, în cadrul unei iniţiative a reprezentanţei israeliene la UE.

“Uniunea Europeană oferă fonduri publice unor mici grupuri de opoziţie în scopul manipulării procesului politic”, le-a spus el eurodeputaţilor.

“Încălcând principiul conform căruia democraţiile nu pot interveni în procesul politic din alte democraţii, oficiali europeni responsabili de finanţarea organizaţiilor neguvernamentale încearcă să se folosească de un grup minoritar de israelieni pentru a impune publicului larg din Israel politici preferate de Uniunea Europeană”, explică Steinberg.

Profesorul a comparat suma de 15 milioane de euro, care ar fi fost acordată din 2006 unor organizaţii “radicale” precum B’Tselem, Peace Now, Public Committee Against Torture in Israel, Mossawa şi Physicians for Human Rights Israel, cu cele 15 milioane de euro cheltuite anual de Israel pentru activităţi diplomatice.

De asemenea, Steinberg a menţionat şi Amnesty International, Human Rights Watch şi Oxfam printre organizaţiile care au atitudine antiisraeliană.

Sursa: Mediafax

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu