Politică

Ungurii nu-şi vând ţara

Cetăţenii maghiari care vor vinde terenuri agricole străinilor riscă să fie condamnaţi la pedepse de până la 5 ani de închisoare, transmite Agerpres.

Anunţul a fost făcut de Gyula Budai, secretar de stat parlamentar în Ministerul Dezvoltării Regionale. Cumpărătorii şi vânzătorii, precum şi avocaţii şi notarii implicaţi în achiziţia de terenuri agricole de către străini vor putea fi condamnaţi la închisoare pe termene de 1-5 ani, conform noului Cod penal care va intra în vigoare la 1 iunie 2013, a amintit Budai.

Responsabilul ungar a precizat că vor face obiectul unei amnistii cei care admit existenţa unor astfel de contracte ilegale în perioada de după adoptarea de către parlament a noilor prevederi privind aşa-zisele „contracte de buzunar”. Se consideră că până la un milion de hectare de teren agricol din Ungaria au fost vândute în mod disimulat unor străini, menţionează agenţia MTI.

sursa: puterea.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Vedeti ce a spus delegatia maghiara despre Romania la Trianon: “un regat inapoiat si corupt”. Asa eram acum o suta de ani? Nu-mi vine sa cred…