Analize și opinii

Un deputat naţionalist a cerut INTERZICEREA exportului de masă lemnoasă

lemne-4Bogdan Diaconu, preşedintele Partidului România Unită, o formaţiune naţionalistă în curs de constituire, a depus la Camera Deputaților un proiect de lege privind protejarea pădurilor prin interzicerea exportului de orice fel de masă lemnoasă în formă brută de pe teritoriul României.

“Proiectul de lege prevede și pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 10 ani pentru încălcarea acestei interdicții, precum și recuperarea prejudiciului. Această măsură dură este necesară pentru stoparea defrișărilor motivate de exporturile masive de masă lemnoasă în stare brută care au dus la un adevărat dezastru ecologic în țara noastră”, susţine deputatul Bogdan Diaconu prin intermediul unei declaraţii de presă.

“Interzicând exportul de masă lemnoasă în stare brută este rezolvată cauza inițială a defrișărilor, pentru că în lipsa posibilității de a exporta, tăierile de păduri, legale în mod incorect la această oră sau ilegale de-a dreptul, vor încetini drastic. Această lege nu atacă însă industria prelucrării lemnului din România, existând posibilitatea ca orice companie să exporte în afara țării produse prelucrate, finite, din masa lemnoasă, aducând astfel plusvaloare economiei naționale, spre deosebire de exportul de masă lemnoasă în stare brută care seacă de resurse pădurile țării fără să aducă beneficii majore”, a mai spus liderul PRU.

“În România este nevoie de stoparea urgentă a defrișărilor pentru că altfel atât schimbările climaterice și de relief, cât și efectele asupra calității aerului și apei vor fi dramatice și vor afecta o parte tot mai mare din populație. La această oră, România este un paradis al defrișărilor din cauza permisivității cadrului legislativ, astfel încât există multe companii europene care își desfășoară activitatea în România bazându-se pe exportul masiv de masă lemnoasă în stare brută în țările lor de origine unde tăierile de copaci sunt strict reglementate și ținute sub un control aspru. Așadar, România furnizează la această oră materia primă ieftină fără a avea beneficii, în timp ce companiile care exploatează pădurile din România profită de lipsa legilor de protecție a pădurilor pentru a folosi această resursă inestimabilă a țării într-un fel în care în țările lor este interzis, pentru profituri imense din care România are prea puțin de câștigat, pierzându-și în schimb pădurile pe care nimeni nu le mai regenerează”, a mai punctat deputatul.

“România a fost foarte grabnică în a-și asuma modele europene în alte domenii, dar nu și în cel al protecției propriilor resurse și bogății naturale. Interzicerea exportului de masă lemnoasă în stare brută nu încalcă legislația europeană, ci doar îi conferă și României un statut de țară normală care nu-și vinde pe nimic resursele”, concluzionează acesta.

Sursa: Front Press

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Asta nu este genul de lege care să se poată da prin politicieni. Anumite legi nu se pot da decât numai prin revoluție. Iar o revoluție care înlocuiește oameni cu oameni, ori partide cu partide nu este o revoluție. Însă de obicei ceea ce nu se poate jefui prin corupție și șantaj se jefuiește prin război. Deci colapsul economic iminent și războiul iminent fac parte din sistem pentru că reprezintă principala formă de control în caz că se prăbușește jaful bazat pe corupție și șantaj. Colapsul economic iminent este pentru controlul politic în cazul unor excese de naționalism. Iar în caz de revoluții globale, soluția este războiul mondial iminent. O lume aflată pe marginea prăpastiei, devine la fel de ușor de controlat precum un om căruia i-ai pus pistolul la tâmplă.

  • @remus
    Corect, dar zic eu ca ar mai fi ceva de adaugat :
    Desi o asemenea initiativa era de mult scadenta din punct de vedere al obiectivului ei, faptul ca ea provine de la un fost PSD-ist, cuprins brusc de nationalism (oare prin ce “miracol” ?), imi trezeste suspiciune. Nu e exclus ca acest PRU sa fie de fapt o diversiune PSD-ista.

  • @aidos: Incercati sa nu vedeti in toti PSD-isti oameni corupti. Coruptii sunt imprastiati peste tot. Faptul ca Traian Basescu a fost la butoane au iesit in evidenta doar coruptii care i s-au opus, acum incep insa sa iasa la iveala si cei apropiati lui. Important este aceasta initiativa si pentru a avea suces ar trebuii ca fiecare dintre noi sa bombardam cu mesaje favorabile pe alesii nostri.

  • @Lupu Nelu
    D-le Lupu, pe de o parte (si nu spun asta in nici un caz din complezenta) tin sa apreciez si sunt in principiu de acord cam cu toate comentariile pe care le-ati facut si la alte articole aparute pe acest site.
    Pe de alta parte, inclin sa cred ca, din punct de vedere al atitudinii fata de politicienii nostri postdecembristi, sunteti mult mai “idealist” sau “poetic” decit mine, din moment ce, in evaluarea resp. aprecierea lor, inca va mai bazati pe principiul “il cred din start, pina la proba contrarie”. Eu unul m-am lecuit de mult de acest mod de a privi problemele din politica noastra interna.
    Cit priveste acest nou partid (PRU), din cite m-am informat in ultima vreme, la conducerea sa se afla nu doar B. D., ci un tandem format din ex-pesedistul B. Diaconu si ex-peremistul Vlad Hogea. Pe acesta din urma eu unul il privesc mai putin critic decit pe un fost pesedist, penelist sau pedelist, cu toate ca nici PRM de mult timp nu mai e – de facto – ceea ce ar vrea sa para, ideosebi pentru ca – cel putin in optica mea – din punct de vedere valoric, “Vadim – politicianul” se situeaza mult sub “Vadim – sociologul si pamfletarul”.