Analize și opinii Politică

UE 2011: cainii fara adapost eutanasiati(Romania), persoanele fara adapost ajung la inchisoare(Ungaria). Care este urmatorul pas?!

În Ungaria a intrat în vigoare o lege mai mult decât controversată. Astfel, persoanele fără adăpost riscă să ajungă la închisoare. Proiectul normativ a fost creat de reprezentanții partidului Fidesz, aflat la guvernare.

Potrivit legii, cei care vor fi găsiți dormind pe străzi vor primi mai întâi un avertisment. La a doua greșeală, oamenii vor fi amendați cu 600 de euro sau chiar închiși. Autoritățile spun că legea era necesară deoarece străzile capitalei Budapesta nu mai fac față oamenilor care trăiesc pe străzi.

Cu toate acestea, membrii organizațiilor pentru apărarea drepturilor omului au anunțat că vor organiza demonstrații pentru a protesta împotriva proiectului normativ. Oamenii spun că politicienii ar trebui să fie preocupați mai degrabă de găsirea unor soluții pentru a ajuta persoanele care trăiesc pe străzi. Conform unui studiu, în Budapesta trăiesc aproximativ 10.000 de oameni fără adăpost, informează BBC.

sursa: mytex.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu