Politică

Uciderea libertății în numele libertății

brave-new-worldAm asistat mut la disputa privind “femeia” cu barbă care a cîștigat un concurs “muzical” despre care se știe că este organizat de o asociație europeană a homosexualilor. Dacă ne mai uităm la acest concurs înseamnă că acceptăm povestea, nu o boicotăm, nu cerem interzicerea ei și pedepsirea protagoniștilor, nu lapidăm televizoarele ca niște sălbatici intoleranți.

Ceea ce s-a întîmplat însă în 2014 depășește orice limită. Cîntărețul care și-a lipit o barbă falsă și plete și a îmbrăcat o rochie s-a prezentat în mod ilicit ca femeie, deoarece este încă posesorul unui trup masculin. Prezentarea pe care și-a făcut-o ține de libertatea falsului și minciunii: “Sînt femeie cu barbă”. De ce să nu spună pur și simplu că este homosexual, să se prezinte cu mîndrie ca bărbat cu preferințe pentru bărbați, fără să-i umilească inclusiv pe colegii lui de orientare sexuală cu această deghizare?

Însă deghizarea sa nu a fost doar o joacă. Ceea ce a făcut el este mult mai mult decît specularea “libertății de a minți”. Este o abuzare a însăși ideii de libertate. Pentru că în numele ei  a fost agresată cu bună știință o majoritate din care fac și eu parte, imitînd chipul lui Isus așa cum este prezentat de iconologia creștină. Știm bine că s-a jucat de-a anticristul, de-a lucifer.

Pot să trec fără tresărire peste opțiunea lui sexuală? Da, nu e treaba mea să îl judec.

Pot să trec fără tresărire peste atacul la credința mea în numele toleranței de care el abuzează, pe care o clamează pentru a mă lovi cu această deghizare? Nu pot. Nu am ridicat piatra, nu l-am dat în judecată. Așa ne învață Învățătorul nostru, să nu judecăm și să nu dăm cu piatra. Dar m-a durut, m-a șocat și m-a violentat imaginea unui dezaxat care cu bună știință și-a bătut joc de credința mea și a peste un miliard de oameni.

M-am cutremurat cu dezgust văzînd, sub egida unui spectacol-concurs ce clamează că este european acest atac sinistru la credința a zeci și zeci de milioane de europeni. În condițiile persecuțiilor la care sînt supuși creștinii în multe țări ale lumii, această invadare a căminului de imaginea unui dezaxat care se joacă de-a anticristul nu este deloc inocentă și nu mai are nimic de-a face cu libertatea opțiunii personale. Libertatea fiecăruia se termină acolo unde este afectată libertatea celuilalt, adică acolo unde celălalt este insultat și umilit prin desconsiderarea agresivă a valorilor în care acesta crede.

Nu aceasta este Europa mea. Europa mea nu este un loc în care valorile și credințele sînt batjocorite în numele unei libertăți ce nu mai înseamnă nimic. Dacă libertatea mai înseamnă doar “libertatea” de a consuma fără a-ți pune întrebări și a reacționa la injustiția uriașă din lume și la prăpastia dintre miliardele de săraci și milioanele de bogați săpată tocmai de acest model social-economic, dacă libertatea mai înseamnă doar “libertatea” de a-ți exhiba public sexualitatea și resentimentele față de alte orientări sau față de credința religioasă a altor oameni, atunci libertatea nu mai înseamnă nimic.

Cine are ochi de văzut și urechi de auzit, vede și aude și înțelege. Libertatea ne-a fost furată pas cu pas, iar acum trăim în cea mai urîtă și fără speranță sclavie, aceea a poftelor, dorințelor și falselor aspirații care ne-au fost inoculate de societatea de hiperconsum. Sîntem ferecați cu cele mai tari lanțuri, cu lanțurile plasate înlăuntrul nostru.

Mai este vreo speranță?

Da, mai este speranță. Dar ea nu vine nici de la televizor și nici de la vreun guvern sau parlament.

Autor: Orlando Balas

Sursa: Despre natura si planeta Romania

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • ‘sunt responsabil doar pentru ceea ce zic, nu pentru ce ai inteles tu’. cam asa e si cu imaginea asociata gresit cu Isus. Wurst nu asta a vrut sa sugereze. mi-a placut ce a scris radu herjeu: ‘să ne verificăm nu toleranţa, ci capacitatea de a trece dincolo de formă, oricât de nepotrivită ar fi aceasta cu preconcepţiile sedimentate în noi de religie şi tradiţie. să-i acceptăm pe oameni pentru ceea ce au bun în ei, pentru ceea ce fac pentru ceilalţi, pentru frumosul pe care îl dăruiesc, şi nu să-i condamnăm la dispreţul nostru şi la flăcările Gheenei pentru superficiale şi neimportante diferenţe. să găsim punţi între noi şi ceilalţi, intermediate de muzică, şi nu motive de a ne simţi superiori şi satisfăcuţi în intoleranţele noastre autodistructive.’

  • Toti dezaxatii homosexuali si sustinatorii lor trebuie eliminati fizic!Cit mai grabnic si fara mila!

  • Sub masca tolerantei si sub sloganul libertatii depline si al transparentei sexuale, ne vom pierde adevarata libertate si identitate. Nu a fost pus nici un Homo sau lesbi la zid, insa ma tem ca eu ca si om normal,voi fi privit ca un ciudat!!!!

  • ..Apoi cred ca se bate prea multa moneda pe optiunea sexuala a unora.
    Esti homo/lesbi,ata e…Te tolerez si atat.De ce trebuie recunoscuta asta prin Shwo-ri,Parade,prin legislatie,demonstratii,etc.Este ca si cum ai recunoaste la fel culoare pielii sau etnia/rasa….

  • Apoi cred ca se bate prea multa moneda pe optiunea sexuala a unora.
    Esti homo/lesbi,ata e…Te tolerez si atat.De ce trebuie recunoscuta asta prin Shwo-ri,Parade,prin legislatie,demonstratii,etc.Este ca si cum ai recunoaste la fel culoare pielii sau etnia/rasa….