Politică

Ucenicii vrăjitori ai Angelei Merkel dezlănțuie stihiile fasciste în Europa

Andrei Caramitru ne cere să nu ne jucăm cu focul. Anunță că va da foc României. Primul act după preluarea puterii va fi trimiterea în pușcărie a membrilor partidelor democrate. Acesta este noul ideolog al USR! El sprijină „statul de drept” susținut de UE.



CONFUZII JURIDICE SUB SEMNUL URII

A intra într-o dispută pe tema neretroactivității legilor cu ideologii USR, precum imberbul Andrei Caramitru, este un exercițiu futil.

Ce să le spui?

Că neretroactivitatea a fost obținută prin lupta de generații a celor care au dorit să armonizeze dreptul cu democrația, justiția cu dreptatea și ordinea publică cu libertatea individului?

Că neretroactivitatea legilor îl protejează pe cetățean împotriva abuzurilor prin care statul schimbă regula jocului în timpul jocului?

Că această regulă, ca mai oricare alta, are și excepții care, departe de a o submina, o întăresc?

Că printr-o asemenea excepție legile cu caracter represiv – cea penală și cea contravențională – retroactivează, dar nu oricând, ci numai atunci când îmblânzesc regimul represiunii, mutând accentul de pe constrângere pe libertate?

Toate aceste idei aparțin unui mod de gândire și unui sistem de valori care le sunt străine.

O lege penală mai blândă înseamnă mai puțini oameni în pușcării.

Or, pentru ei, pentru Andrei Caramitru, asta este intolerabil. Cu atât mai mult, cu cât în pușcării se găsesc adversarii lor politici, reali sau bănuiți.

CE FACEM CU INOCENȚII CONDAMNAȚI

Guvernul României este pus astăzi în fața unei situații care zguduie orice conștiință. Un număr de oameni se află în închisoare executând condamnări pronunțate de judecători care nu aveau dreptul să îi judece.

Potrivit unei legi adoptate demult și care este specifică tuturor democrațiilor liberale, hotărârile pronunțate de asemenea judecători sunt absolut nule. Adică ele nu pot produce efecte.

Și totuși, în România zilelor noastre, în baza acestora semeni de ai noștri sunt privați de libertate! Ce este de făcut?

Un om incorect judecat sau un om condamnat printr-o hotărâre judecătorească nulă, este (prezumat) nevinovat. Prin urmare, vorbim despre oameni nevinovați care zac în închisoare! Aceasta este problema de rezolvat.

A spune că ea nu are soluție este egal cu a spune că dorești perpetuarea nedreptății, a injustiției, a samavolniciei.

Aceasta indiferent care ar fi argumentele în favoarea refuzului soluției. Or, nu există argument valabil – juridic, moral, politic, logic, economic etc – care să justifice, într-o societate civilizată, liberă și democrată, încarcerarea inocenților.

Soluțiile există și ele sunt cunoscute: ori amnistierea faptelor judecate de instanțele ilegale, ori grațierea celor ilegal pedepsiți, ori reluarea proceselor soluționate ilegal.

Fiind vorba de ilegalități judiciare trecute, este limpede că toate aceste soluții operează retroactiv. Retroactivitatea nu se referă însă la lege sau nu o privește în primul rând, ci la repunerea în drepturi a celor nedreptățiți.

Când aceste drepturi nu contează, când dreptatea nu contează, când omul nu contează, când libertatea nu contează, ci contează doar eliminarea celor care ți se opun, eliminarea concurențiloreliminarea celuilalt, atunci desigur că orice motiv este bun pentru a umple pușcăriile cu nevinovați, a neferici familii cumsecade, a demola destine umane.

Iată esența discursului userist al junelui Andrei.

Un discurs amintind de rătăcirile legionare. De acele rătăciri care au adus pe marginea prăpastiei România, au însângerat istoria neamului și au îndoliat inclusiv familia Caramitru.

PROGRAMUL USR: ROMÂNIA CA O MARE PUȘCĂRIE

Dacă USR nu va obține puterea la viitoarele alegeri, înseamnă că aceasta i-a fost confiscată de PSD și atunci urmează „să le dăm foc” – anunță, îndeamnă și amenință Caramitrul pe rețelele sociale.

 

Nu se poate să fie altfel căci, știe el, neîndoielnic Uniunea este Națiunea.

Prin foc, așadar, Uniunea (ce straniu rimează acest cuvânt cu Legiunea) va Salva România de … români.

Românii răi, desigur, care se împart în trei categorii: „penali” – membrii PSD; complici – cei care votează PSD (comuniști, securiști, bătrâni, bolnavi, agramați, asistați); complezenți – partidele care acceptă rezultatele alegerilor „furate” de PSD, împreună cu votanții lor.

Toți aceștia trebuie arși, iar din focul purificator se va ridica nimeni alta decât România useristă, mai mândră ca soarele de pe cer. Nu România votului, ci România glonțului! Vă place?

Indiferent de calea accesului la putere, ideologul userist ne spune, într-un alt avertisment, că primul act în exercitarea acesteia va fi abrogarea principiului neretroactivității legilor.

Nu însă, așa cum intenționează să o facă, evident „neconstituțional”, PSD, pentru a reabilita drepturi individuale încălcate de stat, ci pentru a permite statului userist să trimită „constituțional” în pușcărie pe cei care au guvernat în trecut țara în baza mandatului încredințat prin vot popular și ar mai îndrăzni a dori să o facă și în viitor.

Cu alte cuvinte guvernarea democrată va fi scoasă în afara legii cu efect retroactiv, ea devenind astfel o crimă pentru viitor și un temei de încarcerare aplicabil inclusiv trecutului.

DELIRUL ARE PRECEDENTE

Am socoti acest discurs delirant ca expresie a unei tulburări mentale individuale, dacă nu l-am mai fi regăsit reprodus în cărțile de istorie.

Și am râde de el dacă nu ne-am aminti că, doar cu câteva decenii în urmă, cuvinte similare s-au transformat în fapte și, odată ce au otrăvit creierul maselor, au devenit o forță materială ucigașă.

Deja observăm că presa neofascistă amenință cu închisoarea pe judecătorii CCR care au îndrăznit să apere Constituția prin deciziile lor recente (cu mult mai curajoase și mai eficiente decât acțiunile Guvernului), făcând analogii forțate cu condamnarea unui judecător constituțional sud-corean pentru presupuse fapte de favorizare a guvernanților corupți.

Aceasta după ce însuși Președintele CCR a fost violentat, pe când se întorcea acasă, de un grup huliganic format din participanți la manifestațiile Mișcării #rezist (un fel de „Veste galbene” avant la lettre).

Iar numărul agresiunilor fizice și verbale de acest fel – printre care includem buscularea în plină stradă și în plină zi a senatorului dr. Bacalbașa sau a președintelui Comisiei juridice din Camera Deputaților, Eugen Nicolicea, precum și vandalizarea domiciliului vicepreședintelui Camerei, Florin Iordache, sau a sediului Ministerului Justiției – se află în creștere galopantă.

„Jos ciuma roșie!” sau „Moarte ciumei roșii!” sunt lozinci naziste.

În anii 1920 și 1930 ele însoțeau luptele de stradă ale batalioanelor de asalt hitleriste și se refereau la partidele de stânga din Germania (comuniști, dar și social-democrați). Aceleași lozinci se strigă astăzi la demonstrațiile neautorizate proiohanniste din România, însoțind provocarea forțelor de ordine și tentativele de ocupare a clădirilor guvernamentale. Ele au ca țintă partidele social-democrate și liberale române.

„DNA să vină să vă ia!” este o altă lozincă reflectând aceeași obsesie pentru eliminarea violentă a elitelor naționale (în primul rând politice, dar nu numai) și transformarea țării într-o mare închisoare guvernată de un regim polițienesc prin teroare de stat.

Asemenea lozinci urmează a fi asamblate într-o ideologie și concretizate în program politic (înainte de a deveni acțiune politică) de personaje la prima vedere insignifiante precum acest Andrei Caramitru. Și Hitler a fost, însă, insignifiant la prima vedere.

UE ÎNCURAJEAZĂ POLITICIANIST AMENINȚAREA NEO-FASCISTĂ

Nu trebuie să uităm că nici Hitler, nici partidul său nu ar fi ajuns să își promoveze „revoluția ucigașă”, dacă nu ar fi primit sprijinul unor „oportuniști de bine” cu aere de conservatori înțelepți și maniere de democrați cuminți.

Marea Britanie, SUA și chiar URSS au sprijinit, de dragul propriului profit în afaceri comerciale și politice, desigur, reînarmarea Germaniei și ascensiunea partidului nazist, socotindu-l deopotrivă mai eficient și mai ușor de controlat decât partidele democrate.

Istoria se repetă, din nefericire.

Prepușii neohegemonismului franco-german de la Bruxelles – domnii Juncker, Timmermans, Katainen, Verhofstadt, Weber etc – au intrat cu bocancii în bătăliile politice interne din România pentru a susține acțiunea anarhic-populistă a unor formațiuni antisistem create artificial în laboratoarele unor forțe oculte, mobilizate de lozinci fasciste și practicând metodele extremei drepte interbelice, precum USR și +Plus. De ce o fac?

Jean Claude Juncker crede că așa poate pune mai ușor România la dispoziția Germaniei sau a Europei germane.

Frans Timmermans crede că astfel va face economia română dependentă de cea olandeză.

Guy Verhofstadt că va ajunge dintr-un politician belgian expirat, președintele Parlamentului European, aducând partide iliberale românești în arca ambițiilor globaliste ale lui Emmanuel Macron, cel fără partid și fără țară. Etc. etc. etc.

În curând, însă, această politică falimentară le va exploda în față.

Cazul Andrei Caramitru, este mai mult decât un accident patologic. El anunță tocmai transformarea patologiei în normalitate.

De asemenea, el dovedește că stihiile fasciste eliberate din cușca în care Europa unită le-a ținut închise pentru mai multe decenii, de către ucenicii vrăjitori ai Berlinului merkelian și Parisului macronian, nu mai pot fi ușor domolite.

Curând ele nu vor mai putea fi deloc domolite dacă actuala politică a oficialilor UE față de România va continua să sufle vânt în pânzele bărcilor fasciste și să toarne plumb în cizmele guvernărilor democrate.

Autor: Nora Noapte

Sursa: QMagazine