Politică

Trompetul Rareș Bogdan

După o perioadă de absență, trompetul liberal a început să sune‎ iar. Probabil că vacanta i-a tihnit, iar politica l-a șters din agendă. Pe neasteptate, deși nu l-a invitat nimeni, trompetul liberal a anunțat că el nu se așază la masă cu Victor Ponta și cu Călin Popescu Tăriceanu. Declarație de om ignorat care se vrea băgat în seamă. Sigur, trompetul liberal se referă la negocieri. Mai corect spus visează la negocieri, pentru că el, în PNL, nu a depășit condiția de trompet și, în anumite cazuri, de curier și mesager.



Șeful autoritar al liberalilor, spre ghinionul lor, este Klaus Iohannis. Așa că batistuța a rămas la suflat în trompetă. În același timp, Rareș Bogdan vorbește de dragul de a se auzi. Să te consideri un standard moral după ce ai făcut afaceri cu toți penalii, după ce te-ai împopoțonat la toate nunțile și aniversările nemernicilor din toate guvernările sună a memorie. Cu probleme. Să ți se pară Victor Ponta atît de jos s-ar potrivi unuia care a luptat cu sistemul, nu unui trompetist recunoscut pentru prietenia sa cu Eduard Hellvig, încă șeful SRI.

Să zicem că preocuparea pentru statul la masă pentru un petrecăreț este esențială. Pentru un politician care a făcut gură în campania pentru europarlamentare (și s-a scos) cu promisiunea că va aduce bani de la Bruxelles ‎ tărăboiul de acasă rămîne doar un spectacol ieftin.

Duminică seara, Trompetul liberal a intrat și pe televiziuni repetînd ca un disc defect acuzații în rafală‎. Hotii. mincinoșii și corupții din PSD! Vreau să fac o precizare. La ora asta PSD-ul este undeva în media europeană a păcatelor comise de politicieni, în vreme ce coruptia PDL-ului topit în PNL a rămas în mileniul trei undeva în primele 5 din lume. Că nu este PSD-ul capabil să scoată în evidentă banditismele regimului Băsescu este o altă poveste. Discursul isteric al trompetului liberal are ce are cu tehnica de a schimba subiectul și de a acoperi fraudele predecesorilor.

Autor: Cornel Nistorescu

Sursa: Cotidianul
‎.