Politică

Treziti-va! Asta nu e Romania NOASTRA!

DOUA ROMANII!

Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti. Suntem dezamagiti, obositi, paralizati in plan politic, mentinuti in aceasta stare de inertie, in mod premeditat, de clasa politica, multumita de faptul ca noi am incetat sa mai reactionam si nu facem decat sa ne vedem de treaba noastra si sa ne platim cuminti taxele, multumindu-ne sa ne plangem si sa injuram. Nimeni nu mai vrea sa riste, am devenit spectatori la ceea ce ni se intampla.

NU SE MAI POATE ASA!

Petre Tutea nu a luptat o viata pentru ca d-ra din Bamboo si un cioban sa fie alesi sa ne reprezinte in Parlamentul European. Probabil se rasuceste in mormant cand vede un popor cultivat ascultandu-si conducatorii schimonosind cuvantul Google. Toti cei care au murit la Revolutie nu au facut-o pentru ca noi sa ajungem sa fim batjocoriti si sfidati de doamne cu tupeu ce beneficiaza de bugete de milioane din banii nostri. Avem o responsabilitate fata de cei de dinaintea noastra care au crezut in noi, fata de noi insine si fata de copiii nostri, sa actionam. Ni s-a inoculcat ideea ca nu putem face nimic, ca orice tentativa este sortita esecului, ca nu ne putem uni, ca suntem un popor de incapabili! Nu suntem! Trebuie spart acest tipar care le convine de minune analfabetilor si hotilor care ne conduc.

SUNTEM MILIOANE DE ROMANI DESTEPTI!!!

Suntem milioane de romani educati- ne-am tocit coatele pe bancile scolilor, am trecut prin emotiile examenelor, prin stresul sesiunilor, multi am facut Master, Doctorate, in Romania si in strainatate, am visat sa schimbam lumea… ca sa ne conduca niste analfabeti acum?

Suntem milioane de romani muncitori, corecti, integri, cu initiativa- intre 8 si 16 ore pe zi ne straduim sa adaugam valoare, in businessul nostru sau in businessul altcuiva, ne luptam cu taskuri, deadline-uri, traininguri, clienti dificili, bugete de mii de euro sau de milioane, previziuni, team buildinguri, PowerPointuri, sedinte, stress- ca sa ne conduca si sfideze niste hoti si niste parveniti?

Sunt milioane de romani care au plecat scarbiti din tara, cladesc economia altor tari, cu sufletul sfasiat de dorul de tara lor si tanjind dupa acel concept de Acasa, pierdut in mocirla cotidianului romanesc. S-ar intoarce fara ezitare in Romania, dar cum ar putea suporta haosul de aici, mai ales dupa ce au trait intr-o tara civilizata?

Atatea milioane de oameni destepti, integri si cu bun-simt …suntem paralizati! Ne platim mecanic taxele si ne dam cuminti la o parte cand in masinile cu girofar trece un agramat, un hot sau o papusa blonda cu tupeu si cu un singur talent, platit mult prea scump, din banii nostri.

ENOUGH IS ENOUGH! NE INTOARCEM ACASA!!!

Nu se mai poate asa! Enough is enough! Facem apel catre toate persoanele integre, capabile, educate, care au cladit ceva prin munca lor, fara sa fure, sa ia atitudine pentru a stopa prostia ce ne afecteaza pe toti. Trebuie sa facem o schimbare, este nevoie de o Miscare a romanilor cu balls si cu coloana vertebrala! O Miscare de Intoarcere Acasa, atat a romanilor plecati slugi in alte tari, cat si a celor care, desi am ales sa ramanem aici, suntem absenti, pasivi, indiferenti si suportam ce ni se intampla doar visand la urmatoarea iesire din tara.

E nevoie de o miscare in care leaderii sa fie testati , asa cum se intampla cand esti angajat intr-o companie multinationala, fara sa fie acceptati daca nu li se dovedeste integritatea si eficienta. O miscare a oamenilor care nu au mai fost implicati in viata politica, neintinati, ne-spalati pe creier, ne-jigoditi. O miscare fara traseisti politici sau scursuri de la alte partide. Este nevoie de o miscare a oamenilor destepti, tineri, cu atitudine, experti in domeniul lor.

BUCURESTIUL NU ESTE TEHERAN SAU CHISINAU!!

Avem un plan de organizare, avem un plan de finantare, avem usi deschise catre marile centre politice si financiare care cauta in Romania un interlocutor nou. – este nevoie doar de oameni integri si capabili, dornici sa ia initiativa.Singura solutie viabila pentru Romania de acum este sa se uneasca toti oamenii capabili pe care ii avem in toate domeniile. Creierele vanate de toate companiile multinationale, oamenii care gestioneaza bugete de miliarde, conduc sute de mii de angajati, sunt cosmopoliti, stiu sa negocieze /sa munceasca / sa comunice intr-un mediu international, intr-o piata globala- nu au doar viziune limitata de speculant din Pipera Tunari. Contabili, avocati, oameni din banci, din agentii de publicitate, din agentii imobiliare,din agentii de turism, din comert, din presa, intreprinzatori private, artisti, medici, scriitori ….chiar nu exista alternativa la Vanghelie si Becali????

Dar cei mai mari dusmani pe care ii avem suntem noi insine, nu sistemul contra caruia dorim sa actionam. Caci daca noi am avea curaj, cum ar putea niste analfabeti limitati sa ne opreasca? Mai ales ca Bucurestiul nu este Teheran, sau Chisinau(….si totusi ei au avut mai mult curaj decat noi!)

PENTRU O ROMANIE DE VULTURI, NU DE STRUTI!

Aici si acum e momentul ca generatia noastra sa preia initiativa. Avem sufletul curat, demnitate, track record, si visul unei Romanii demne de istoria sa si de potentialul poporului – sa aratam ca ne pasa, ca suntem gata sa ne asumam raspunderi si atit poporul cit si marile capitale ale lumii ne vor sustine…masinatiile clanurilor politice sint descreditate atit in Romania cit si la Washington, Brusells si pina si la Moscova.
Trebuie sa gasim si sa sustinem oameni de care sa fim mandri ca ne reprezinta. Sa identificam valorile si sa le convingem sa se implice. Trebuie sa luptam pentru o Romanie condusa de oameni destepti si integri. Pentru o Romanie care sa fie un player international, nu curva de centura a Europei. Pentru o Romanie bogata, cu batrani bine ingrijiti, cu tineri carora sa li se ofere perspective, cu strazi fara gropi, cu hoti bagati dupa gratii, cu milionari pe merit nu din furat. Pentru un viitor mai bun pentru noi si pentru copiii nostri, in tara noastra, nu printre straini. Pentru o Romanie de vulturi, nu de struti ( am ajuns niste struti, cu capul in nisip si posteriorul la dispozitia tuturor analfabetilor – sper sa nu va simtiti jigniti de exprimarea plastica, este doar realitatea!….suntem vulturi doar in businessul nostru, in zona noastra de comfort sau cand iesim din tara, asta daca nu ne trateaza vreun strain de sus ca avem pasaportul pe care il avem!) Ajunge. Haideti sa ne trezim! Haideti sa luptam pentru o Romanie cu balls!

TE VREM!!

Vrem nume de persoane carora tu le poti incredinta viitorul tau.
Nu vrem critici, nu vrem sa ne plangem- toti stim care este realitatea, nu mai este nevoie de inca un catalog de plangeri. Vrem solutii, iar solutiile nu sunt posibile fara oameni capabili. Vrem nume. Nume de oameni integri, loiali, cu bun-simt, mandri ca sunt romani, pregatiti, care stiu ce inseamna un task, un deadline, o echipa. Poti fi chiar tu! Sau poate fi cineva care iti este apropiat. Sau o persoana pe care o admiri.

Chiar daca multi nu ne dau nici o sansa, o vom face. Sta numai in mainile nostre sa ne schimbam viitorul- trebuie doar sa gasim oamenii carora sa il incredintam.

Unii spun ca nu putem….BA DA, PUTEM!

Pentru Copiii Nostri, Pentru Redobindirea Demnitatii de Roman- Treziti-va!

COPYRIGHT Alexandra Svet
Drepturile de autor ii apartin Alexandrei Svet
Contact Info
Email: alexandra.svet@gmail.com
Location: Bucharest, Romania

Despre autor

contribuitor

Adauga un comentariu

  • Ha,ha,ha
    “DOUA ROMANII!

    “Suntem blocati, inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii, tupeistii si Romania NOASTRA- a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti”
    Din observatiile mele as putea spune ca marea majoritate a societatii romane e compusa din prima categorie hoti, corupti, etc…. A doua categorie este aproape inexistenta si de cele mai multe ori de fapt e compusa din elemntele din prima categorie care au ratat sa se califice in prima categorie din motive diverse. Si vorba aceea ca romanul are cite o vorba pentru orice ocazie, “decit la oras codas mai bine in satul tau fruntas” Asa ca uite cum aparu si categoria a 2-a. Din fericire cei din aceasta categorie sint in cautare unei modalitati de a emigra cit se poate de rapid in prima categorie daca se iveste cea mai mica sansa.
    Hai sa fim seriosi. Daca cei destepti,integrii cinstiti, etc… ar fi procentual peste 50% a-ti avea alti conducatori si alta politica. Cum si altii au vorbe bune si pline de “intelepciune” care spun asa “E de ajuns sa te uiti cine e conducatorul/ii ca sa stii din ce elemente e compus constituentul” Sau mai pe intelesul unora sa nu dam nastere la confuzii ” cum e turcul si pistolul”
    Oamenilor au trecut 20 de ani de la “revolutie” si sinteti ca mai rau ca triburile lui Gingis Han.
    Sint sigur ca nu o sa fiti de acord cu cele scrise si o sa argumentati pentru urmatorii 20 de ani ce cinstiti, muncitori, pregatiti, integri, capabili, tineri si destepti sinteti. Intre timp status quo se mentine bine mersi si pote unii reusiti sa treceti din grupa a 2-a in grpa 1. Then who the hell cares….

  • Nevermore
    Daca te deranjeaza intr-atit de ce mai intri aici? Sint destule locuri pe net cu mesaje scurte si neplicticoase. Asta nu e pentru tine. Nu mai cauta site-uri care pomemesc de “gindire”. Probabil ca nu e cazul tau. Oricum e prima forma de “cenzura” pe care o intilnesc cel putin pina acum. N-am mai intilnit “ce cauti dumneata aici domnule…x” Este cred o premiera. Dar “pe pamint avem de toate, si mai bune, si mai rele” Sa fim rabdatori deci!

    PS
    MULTUMESC ADMINISTRATORILOR ACESTUI SITE PENTRU GAZDUIRE dar si pentru initiativa lor extraordinara. Vroiam de mult sa o fac.

  • Cristian, se vede totusi ca am reusit sa intorc si vreo doua priviri catre mine, mai mult sau mai putin negative. Ok, vad ca vorbesti frumos, vad ca esti cunoscator in tot atatea domenii in care eu sunt profan. De asemenea vad ca am dat concurs unei sedinte psihologice unde rezulta ca sunt un frustrat de cine stie ce crize interioare. Nu Cristian, faptul ca am citit mai putine carti ca altii nu imi da mai putin dreptul sa fac ceva, care tu l-ai definit general, ei bine eu prefer sa folosesc mai multe cuvinte in discutiile fata in fata si mai putin pe net. Acel ceva nu este orice asa cum ai lasat tu sa se inteleaga dar nici nu am sa transcriu aici trei pagini de idei. De asemenea, tu vorbesti de brain storming, de acord, foarte deacord, dar nu stiu cat ne mai permitem sa stam. Daca astepti momentul potrivit, ti-o vor lua inainte altii care nu il asteapta. Nu trebuie, parerea mea, sa filozofam prea mult timp pe o tema, ok, am cazut de acord sa ne unim pai hai dracului sa o facem. Poate ca Catalin Beciu are intradevar un interes. Cine nu are? Toti avem, totul este sa controlam cat mai mult interesul personal si sa il facem sa primeze pe cel general. Catalin este departe de a fi perfect si de a se gandi sa pozeze intr-un martir care lupta pentru poporul asuprit, este un om care doreste intr-un fel sau altul sa traiasca mai bine. Daca m-ai cunoaste ai putea sa imi gasesti si mie vreo trei legi prin care sa demonstrezi ca am interese oculte. Este foarte posibil sa fiu unul din cei care vor sa devina lideri, sau poate vreau sa imi fac firma si sa profit pe spinarea oamenilor. Cristian, teoria conspiratiei poate fi aplicata in orice fel, dar pana la urma daca nu ne unim si sa trecem la actiune, sa facem acel ceva, vom trai in continuare in aceeasi Romanie. Si eu nu vreau asta.
    Conflictul cu Giovanni iarasi nu l-ai inteles, am sa il explic, dar nu aici.
    Te invit pe skydome_office@yahoo.com sau messenger skydome_office sa discutam mai multe, si nu pentru ca vreau sa fie privat dar nu consider ca este corect sa obligam oamenii la a ne citi divergentele ce tind din pacate sa devina personale. Deci cu cea mai mare placere esti invitat la mine acasa :)

    Alex

  • Schimbul de idei intre mine si Cristian, cred ca nu este off-topic, pentru ca eu personal, am facut mult “input” si sper ca si altii, pe tema “Marii Schimbari” pe care o asteptam cu totii.
    In momentul de fata, asistam la o proliferare imbucuratoare a unor miscari “centrifuge” si cred ca nu este departe momentul in care toate aceste “izvoare”, “parauri” si “rauri”, se vor contopi in Marele Fluviu al Schimbarii.
    Nivelul de intelegere si punctul de vedere personal, al participantilor la aceste dezbateri, este foarte variat, dar nu asta conteaza, ci faptul ca … suntem de aceiasi parte a baricadei.
    Pot aparea si “ciocniri frontale”, dar de importanta minima, fata de scopul propus.
    De aceea propun sa dezbatem cu calm si respect, pentru a intelege cat mai bine, ceea ce trebuie facut.
    Eu personal, ma declar impotriva actiunilor violente ca greva fiscala,sau non-votul, pentru ca nu duc nicaieri.
    Cum s-a mai zis aici, trebuie luptat cu “armele” sistemului actual, pentru a crea un altul ! Nu este o treaba usoara si nu este suficienta vointa, fiind necesara IMPLICAREA PERSONALA.
    Deci mai intai trebuie sa devenim NUMAR, urmand ca Programul sa fie definitivat la … CONFLUENTA IN MARELE FLUVIU AL SCHIMBARII ! De aceea propun sustinerea tuturor acestor miscari “centrifuge”, indiferent de obiectivele propuse, cu certitudinea ca se va gasi la momentul potrivit … calea de mijloc.
    Prima conditie de succes, este … “iesirea din tipare”, inclusiv in probleme de leadership. Daca cineva doreste cu adevarat o schimbare, trebuie plecat de aici !!!

  • Vorbe, vorbe, vorbe…
    Actiune niciodata, doar vorbe, multe, cit mai multe vorbe….si timpul va trece cu vorbe, vorbe si intr-un tirziu (prea tirziu pentru noi!) schimbarea se va intimpla de la sine…

  • Salut Cristian,
    Ma bucur sa constat cat de usor patrunzi in “vartejul” rationamentelor mele.
    Sa-ti vand cateva ponturi:
    – nu-mi fac publicitate,deoarece afacerile mele nu se adreseaza maselor
    – in fiecare luna,din contul din trezorerie,STATUL isi retrage sumele consemnate ca datorate pe luna in curs,ceea ce inseamna ca nu acumulez datorii la stat,desi refuz sa le platesc voluntar
    -firma mea are douazeci de ani si ar trebui sa fiu idiot sa o lichidez,pierzand un astfel de avantaj si un astfel de istoric
    -nu am niciun credit ori datorie catre cineva
    -la Revolutie ai participat cu incalcarea legii , punand in pericol ordinea publica.
    Ce dracu vei face in legatura cu asta? Ti-ai cerut iertare?
    Cristian si mai cum ?
    Asta ma oboseste,curajul excesiv al barbatilor romani…
    Noapte buna.
    A,sa nu uit! Sa fim uniti,sa facem , sa dregem…

  • Am uitat sa-ti spun care a fost scopul ascuns al grevei.
    Am vrut sa destabilizez clasa muncitoare,apoi sa le cumpar casele pe nimic si sa le vand americanilor.Cu banii obtinuti urma sa-mi cumpar multe ghiuluri de la turci si un Mercedes alb. De lant am apucat sa-ti zic ? Doar nu credeai ca mi-as dori o tara normala ,fara hoti,cu sosele,parcuri,terenuri de golf,energie verde si oameni cu bun simt . La toate astea te-ai gandit doar tu ! Felicitari !

  • WELLCOME TO THE CLUB Catalin

    O reala surpriza ce-i drept, dar putine lucruri pot fi mai imbucuratoare decit prezenta ta aici. Bine-ai venit deci!
    In primul rind si eu la rindul meu ma bucur enorm sa constat ca intentiile tale (cel putin cele declarate) sint sincere. M-as fi bucurat si mai mult daca ai fi sezizat si cuvintul “probabil” pus inaintea explicitarii obiectului presupunerilor mele. Dar iti inteleg starea pe care ti-au provocat-o cuvintele mele si EFECTIV IMI CER IERTARE.
    Ar fi terbuit insa sa fii deja obijnuit cu reactii adverse chiar si la intentiile tale bune. “Vulgul” din care fac si eu parte are rationamentele lui.
    Pe de alta parte, desi stiu ca esti deosebit de ocupat, iti marturisesc ca bucuria mea s-ar fi transformat intr-un adevarat extaz daca ai fi constatat (poate ca da totusi) si alte rationamente ale mele din acest forum (mai ales cele mai vechi) si-am fi putut purta aici discutii pe aceste teme.
    Nu este deloc incurajator pentru tine ceea ce-ti voi spune in continuare in ceea ce priveste posibile viitoare discutii ale noastre, dar o voi face oricum.
    Ramin in continuare in total dezacord cu astfel de actiuni si nu cred sa existe argumente care sa ma determine sa-mi schimb parerea. Iar argumentele mele sint urmatoarele:
    1 Destabilizarea guvernarii – si asa instabila, neprofesionala, ineficienta etc.etc. – nu pot localiza cui anume ar folosi, iar daca nu foloseste se chiama ca este inutila.
    2 Instigarea la nerespectarea legii este in contra oricaror presupuse bune intentii.
    3 As fi putut lua in calcul aceasta posibilitate doar in singurul caz in care ar exisata o ALTERNATIVA la aceasta guvernare ori aceasta nu exista.
    4 In cazul in care ar exista o astfel de alternativa, exista multe alte mijloace mai eficiente si mai putin expuse.
    5 Da cistig de cauza actualilor guvernanti, este ca o “para malaiata” pentru ei in a arunca vina pe cine nu trebuie pentru cumpilita lor incompetenta, si din pacate cu un argument greu de contestat

    Am un deosebit respect pentru Moise Guran, Ii urmaresc cu sfintenie absolut toate emisiunile care au un grad de profesionalism foarte rar de gasit in Romania zilelor noastre. Insa in comentariile referitoare la forma ta de protest consider ca a comis o eroare. Insa toti sintem supusi gerselii ce-i drept.
    As vrea sa fiu bine inteles, nu cu protestul tau in sine nu sint de acord ci cu forma sa, repet inca odata, ilegala. Daca ai putea sa-mi demonstrezi o singura portita cit de mica intr-un text legislativ care sa demonstreze contrariul ti-as fi recunoscator si te-as sprijini cu toata puterea de care as fi capabil.
    Desi banuiesca ca nu va fi important pentru tine, sfatul meu ar fi sa renunti la asta si sa te implici intr-o activitate protestatara care sa poata duce la o schimbare reala. Ori “schimbarea” daca imi aduc eu bine aminte inseamna inlocuirea a “ceva” cu “ALT ceva” si in nici un caz demontarea a “ceva” dupa care… Dumnezeu cu mila. Din moment ce-ai facut-o public, parerea mea este sa renunti tot public, pentru ca ideea ta este incendiara, prinde, si nu toata lumea are posibilitatile tale materiale si de informare si nici nivelul tau de inteligenta, sint deci mult mai vulnerabili in fata unei actiuni legale impotriva lor. Si banuiesc ca daca aici pe acest forum ar veni cineva sa spuna: ”Uite domne’ ce-am patit c-am facut si eu ca Beciu!” n-ai mai fi atit de prompt sa-i dai o replica si nici n-ai sari in ajutorul lui cu niste bani. Poate ca da totusi. Nu stiu, dar pina la proba contrarie banuiala mea ramine si imi cer din nou iertare, de data asta anticipat, daca lucrurile cel putin in intentie, n-ar sta asa.

    Ai facut citeva remarci care mi se par rautacioasa si oricit ti-as intele starea ma vad nevoit sa-ti raspund desi nu statea in prioritatile mele.
    Ma numesc Cristian Butusina si nu imi provoci nici un fel de teama, nici tu si nici nimeni altcineva. Am vazut de mai multe ori moartea cu ochii, si crede-ma, nu mai experimentez emotii electrizante la nici un fel de amenintare daca despre asta a fost cumva vorba. Si fac cunoscuta asta aici mai mult pentru ceilalti decit pentru tine, pentru care am in mod egal acelasi respect.
    Referitor la “Revolutie” nu stiu la ce anume te referi. Din cunostintele mele de istorie nu cunosc sa fi existat vre-o revolutie in istoria recenta a tarii. Daca la “evenimentele din decembrie 89” te referi, sigur ca am participat, sigur ca a fost ilegala participarea mea, dar am participat doar pina in noaptea de 21 spre 22 decembrie, stringind semnaturi pentru “Partidul National Democrat” care deja exista la asanumita cadere a lui Ceausescu, partid pentru care strinsesem deja 73 de semnaturi, atentie, cu numar si serie de buletin. Nu stiu ce virsta ai si nici ce faceai in seara de 21, dar cu siguranta realizezi greutatea gestului unuia de a-si da numarul de buletin cind Ceausescu inca nu cazuse. Si nu erau unu, doi, ci 73. Probabil ar fi fost mai multi dar cind au inceput sa traga am incasat un glont in clavicula stinga. Se poate vede cicatricea si acum.
    Eram cu siguranta unul din cei vizati de lunetistii din Intercontinental, mai ales ca inca din 1984 am avut dosare, atit penale cit si la securitate pentru “activitate subversiva impotriva statului socialist” si “tentativa de trecere frauduloasa a frontierei”. In realitate nu ieseam ci ma intorceam de la Belgrad unde fusesem sa trimit la Europa Libera documentele de constituire si programul organizatiei de 17 membri in Bucuresti Sibiu si Reghin. Ajunsesem la aceasta solutie extrema pentru ca tradatori din cadreul Partidului National Taranesc, care nu s-a considerat niciodata desfiintat, in speta Ion Puiu, ne-au dat pe mina securitatii. Europa Libera a publicat abia peste 7 luni cazul nostru. Unul din cei care a vorbit atunci se afla acum in tara si vorbeste frecvent la televizor. Poti deci sa verifici tot ce-ti spun aici.
    Deci nu stiu in ce masura stam mai bine sau mai prost unul fata de altul in ceea ce priveste “curajul”. Poate-mi spui tu.
    Pe de alta parte, sint roman, urmas de daci si nicidecum de cotropitori romani si urasc cultul de slavire a cotropitorilor care a produs atit de mult rau in tara asta si pe care oameni atit de inteligenti ca tine se incapatineaza sa nu-l denunte (sau poate da, dar eu nu stiu). In perioada ‘91-’96 am avut si eu o afacere. Nu stiu rulajul tau si nici nu ma intereseaza, (al meu era in jur de 10 milioane de dolari americani anual,) dar nu asta voiam sa scot in evidenta ci faptul ca am tiparit (era vorba de o tipografie intre altele) revista “GETIGA” a domnului Gabriel Gheorghe, un om cu o cultura absolut colosala, si care sustine teza conform careia toate nemurile europene isi au originea in spatiul carpato – dunareano – pontic, teza sprijinita de nenumarate probe publicate in lucrari se reviste de specialitate internationale. Daca ai curiozitatea sa o consulti ai sa vezi pe spate scris “tiparul a fost executat la tipografia editurii Romfel s.r.l. – director general si patron unic: Cristian Butusina”.

    Nu vreau sa bravez. N-am solicitat niciodata “certificat de revolutionar” si niciodata n-am strigat “Uite domne’ cine-s eu”. De altfel nici nu mai interesea pe nimeni lucrurile astea. Memoria oamenilor e scurta. Probabil ca de-aia comit mereu aceleasi erori. Repet, nu vreau sa bravez, dar imi pare sincer rau ca ajung sa cunosc un om ca tine in circumstante atit de… discutabile cel putin si ca ne rezulta atit de greu sa ne cunoastem si sa incercam macar sa facem ceva dincolo de limita “presiunilor prtestatare” de care aminteam in discutia mea cu Alexandru.

    Cu deosebit respect
    Cristian

  • @Cristian
    Asemeni lui Alexandru, constat ca vorbesti frumos si poti teoretiza la nesfarsit despre orice. Ai putea fi un foarte bun profesor (poate si esti). Problema este ca nu propuneti nimic concret, ba mai mult, criticati oamenii care macar incearca ceva, precum Catalin Beciu care protesteaza real si Alexandru care vrea sa faca, impreuna cu altii, un ONG. Poate ca e doar o picatura intr-un ocean, dar e ceva. In timp ce voi teoretizati starea de spirit a natiunii, in tara se intampla tot felul de lucruri: ministrii sifideaza justitia si institutiile statului, se propune o taxa pe CO2, ni se anunta cu succes, dupa nu stiu cat timp, finalizarea unui kilometru de autostrada, mergem sa facem niste banale analize pentru care platim o multime de bani luna de luna si ni se spune ca nu se poate, decat eventual peste doua luni, iar daca dorim mai repede, trebuie sa le platim, lucruri pentru care, in orice stat normal oamenii ar iesi in strada. La noi nu a existat nicodata un protest al populatiei la adresa atitudinii unui politician, indiferent care a fost el, ceea ce denota ca vocea poporului nu exista, ceea ce este foarte grav. O data s-a incercat un protest impotriva scumpirii carburantului. Nu iti trebuie nici un fel de teorie politica, sociala, filosofica, sa intelegi ca nu e bine pentru tine sa platesti niste oameni care nu te reprezinta sau niste servicii care nu ti se ofera. Iti trebuie solutii, alternative. Din ce inteleg, voi nu aveti o solutie ci sunteti in faza in care cautati una. Si ati gasit un loc de discutii pe blogul asta. E foarte bine si asa, dar nu aveti pretentia sa va credem pe cuvant ca solutia pe care o veti gasi voi e cea mai buna.
    P.S. Intru aici, pentru ca parerea anumitor oameni chiar ma intereseaza. A celor care nu gandesc la fel de mult ca tine, pentru ca, la inaltimea ta oricum nu se preteaza nimeni de pe acest forum, in afara de Giovanni bineinteles, cu care ai un dialog.

  • Romani, ni se pregateste ceva !

    As vrea sa intelegeti ca nimic nu-i intamplator !In acest sens va rog sa realizati ca, indreptarea categoriilor sociale, una impotriva celeilate,loviturile sistematice impotriva institutiilor statului,au ca scop instalarea anarhiei ! De ce ? Iata de ce :
    Exista un anumit grup care doreste instalarea unei dictaturi militare si cauta un motiv serios care sa legitimeze nevoia unei astfel de interventii, cu scuza ca doar o conducere militara disciplinata ar mai putea face ordine in tara asta !Poate ca ar fi necesar sa analizam impreuna acest posibil scenariu, in care, si reactia noastra, ar fi dinainte scontata !

  • Pentru toate persoanele care doresc sa discute cu mine personal, rog a-mi lasa aici pe forum o adresa de e-mail. Ii voi contacta cu siguranta insa ramin la convingerea ca este mult mai utila o discutie la vedere. Parerile sint atit de impartite cu greu gasesti un reper in acest vacarm interminabil. Va voi raspunde curind Giovanni, Alexandru, Nevermore
    Va multumesc

  • Aici era vorba de manifestul Alexandrei Svet si vad ca discutia a ajuns in santz.

    Ar fi bine sa fie discutia ceva mai la obiect.

    Eu o sustin pe Alexandra Svet, dar nu direct, ci din afara.

    Nu ne-am inteles la capitolul discutie. Personalitati prea puternice…de..ea nu intelege modul in care vad eu colaborarea si eu nu inteleg modul in care vede ea colaborarea.

    Oricum, chiar daca lucram din 2 locuri diferite lucram in aceeasi directie si mai devreme sau mai triziu o sa facem probabil o alianta.

    Oricum alianta exista deja, pentru ca este o alinanta de idei/idei comune. Prin urmare o alianta formala poate avea sau nu relevanta. E ca diploma de la facultate – una e sa o ai si alta e sa si stii. Exista oameni care nu stiu, dar au diploma si exista oameni care stiu, dar nu au diploma. Diploma e o chestiune formala, care in unle situatii e folositoare si in altele nu. Daca nu stii si esti testat, poti avea 10 diplome ca nu te angajeaza nimeni. Daca stii, oricum poti sa faci fata la teste, chiar si in lipsa diplomei. In cazul asta diploma e o chestie pur formala si irelevanta.

    La fel de irelevanta este si comunicarea sau mai bine zis lipsa de comunicare dintre mine si Alexandra Svet, atita timp cit ideile noastre sint identice sau aproape identice.

    Cu comunicarea interpersonala stam mai prost, dar ce sa facem…trebuie sa ne acceptam asa cum sintem :)

    Asa ca mergem inainte, fiecare pe alt drum dar spre aceeasi destinatie :)

  • Izvoarele, paraurile si raurile incep sa se adune ! Sa speram ca in curand, vor deveni un mare fluviu !

  • Cristian, asa cum spuneam, nu ati inteles bine o problema. Aceea ca sunt totusi niste oameni, putini dar sunt, care au inceput sa faca ceva. Eu, Catalin, Andrei, Adi, etc, nu are rost sa ii enumar pe toti. Va-ti pierdut in filozofari despre ca eu vreau doar “ceva”, despre Catalin ca vrea sa cumpere tara si apoi sa o vanda, stiti ce? Macar omul asta a avut curaj, si nu a cerut la niciunul din voi sa il urmati. Este posibil ca cei care au inceput aceasta greva fiscala in final sa si-o ia peste nas tocmai din motiv ca nu i-a sustinut nimeni de frica ca poate patesc ceva. Macar mai sunt oameni care au curaj in tara asta si incearca sa faca ceva. Iar faptul ca este ilegal prea putin conteaza. Nici revolutia nu a fost legala. Nu am sa ma supun unor legi care imi aduc atingere, pe orice plan ar fi. Deci ma revolt. De ce nu iesiti in fata sa participati? Aveti alte idei ? Nu conteaza, faceti-va ONG-ul vostru. Dar nu cred ca eu sau oricare din cei care vrem sa facem ceva, prin ceea ce facem, va aducem voua atingere, dar speram ca in momentul in care exista un consens de idei, sa avem mai multi sustinatori. Exact cum spuneam, as fi preferat sa stau linistit si sa ma uit la un film, sa ma sui pe un munte si nu sa imi storc creierii cum sa fac sa avem o viata mai buna, dar cum nimeni nu face, fac eu. Daca stiti atat de multe, voi de ce nu faceti? Ce asteptati?
    de manifeste suntem toti capabili fara indoiala, si fara sa se simta jicnit cineva, dar de fapte cati sunt?
    Daca vreti sa ma contactati am sa imi mai dau odata adresa
    skydome_office@yahoo.com
    Pentru cei ce vor sa se sustina pe ei, pentru ca orice lupta pentru ei o duc mai intai si apoi pentru altii.

    Alex

  • Fiind intre aniversarile fiicelor mele voi fi expeditiv .Nu am obiceiul de a ameninta pe forumuri.Ar fi stupid si nu am motive pentru a o face.Voiam doar sa scriem cu totii “la vedere”.Lunetistii de care povestesti au tras si dupa mine.Nici eu nu am avut nesimtirea de a alerga dupa certificate de revolutionar.Partea cu rulajul a fost greu de inteles,deoarece ma intereseaza mai mult profitul net,altfel “avem muschii de otel si culegem musetel”.
    Am citit tot ce ai scris.Ramai aproape.

  • Alex, vrei sa explici mai bine ce vrei sa spui cu :
    ,,,,Pentru cei ce vor sa se sustina pe ei, pentru ca orice lupta pentru ei o duc mai intai si apoi pentru altii.,,,, !?

  • Un comentariu scurt, referitor la “ilegalitatea” grevei fiscale.
    Se tot dicuta de faptul ca aceasta nu este o actiune legala, insa doresc sa ridic urmatoarea intrebare pt toti cei ce au facut aceste afirmatii: CE LEGE INCALCA?

    Faptul ca in weekend te duci la un gatar e legal sau ilegal? Fiindca nu e nici o lege pe tema aceasta, deci… e ilegal?

    spor la… gandit!

  • Scriu cateva randuri pentru acei palmasi ce pun carca prin tari straini sa arunce puilor lor in tara cateva faramituri.

    Romane

    A uitat lacrima-ti ca sa mai planga,
    Ti-au pus pe umeri jug de sluga
    Si-n-tara de unde-ai plecat,
    Si-acolo pe pamantul ce-ai calcat.

    Muncesti, si palma-ti e crapata,
    Lasat-ai in urma familia, tara secata,
    Te-ai dus s-aduci o bruma de bunastare,
    Si-aici te-asteapta rechinii sa-ti umble-n buzunare!!!

    Carca ta, e ceafa boului din jug,
    Aduc nemernicilor belsug,
    Pamantul plange nemuncit,
    Romanul aproape c-a pierit!!!

    Ne ard mormintele strabunilor,
    Le-am vandut sangele nebunilor!!!
    Sufletul lor dat pentru tara,
    Ajuns-a astazi, batjocura si ocara!!!

    Treziti-va ce-i obiditi,
    Nu va va rapune haita de hiene si tampiti,
    Nu va fa fura strainii bogatiile pamantului strabun,
    Luptati, cu sufletul lipit de tara, si ei nu va rapun!!!

  • salutare la toata lumea,
    Am sa imi permit si eu un mic comentariu la revolta aceasta,la comentariile de dupa,in fine,la toata “nebunia” asta.
    Sunt perfect de-acord cu tot ce s-a scris,sunt sigur ca fiecare dintre noi s-a confruntat cel putin de o 100 de ori cu situatii in care s-a simtit umilit,batjocorit,mintit,furat,lista poate continua.Exemple,cum ziceam,avem cu totii si banuiesc ca fiecare exemplu are povestea lui ce-ti ridica tensiunea si nivelul furiei,dar este un DAR.Si inca unul mare zic eu.
    ne pricepem sa scriem,ne pricepem sa dam solutii,ne pricepem sa fim jurnalisti peste noapte,sa debitam in direct si in reluare sau sa scriem articole stupide si fara urma de deuntologie,ne pricepem sa facem campanie cu carti si superbi autori romani,dar totusi sa ne parcam masina pe malul marii doar fiindca am prins noi cum sta cu puterea mediei.Ne permitem sa ne revoltam dar totusi lasam pet0uri pe drumurile tarii sau prin paduri,navalim ca turcii in metrou,de parca intreaga noastra existenta s-ar roti in jurul acelei calatorii pan’ la “job”,ne uitam pe furis la semenul nostru care-si incaseaza bataie de la nu stiu ce mardeias sau care este furat si nu avem curajul sa tipam macar,ne uitam la impozantii agenti de paza din metrou care se scobesc in nas si se plimba toata ziua cu metroul,si care atunci cand chiar este cazul intorc capul,refuzam sa mergem la cei de la metrorex si sa le spunem ca populatia asta a Romaniei a crescut de cateva ori de cand au dat ei metroul in folosinta si ca poate ar fi cazul sa gaseasca solutii pentru a putea respira,circula normal in metrou si nu doar sa ne spuna “scuze pentru inconvenientele create” si lista ar putea continu,puteti adauga si voi.
    Dupa cum vedeti nu m-am eliminat din peisaj,sunt roman si eu,tot ca voi,tot ca ei,folosesc si eu metroul,cutreier si eu padurile,merg cu masina pe strada.
    Deci,unde vroiam sa ajung:orice protest al nostru se transforma pana la urma intr-o revolta bleaga si fara efect si nu facem decat sa ramanem cu o frustrare de care scapam cumva pe parcursul zilei urmatoare.
    Solutia nu e discursu- revolta:solutia e ACTIUNEA.FACUTUL.
    Deci daca vedem smecherasi ce se cred atotputernici,sa nu ne fie teama sa-i dam jos din metrou,mersul pe jos s-ar putea sa le faca bine,daca vedem persoane buzunarite sa facem cumva incat sa le aratam ca noi suntem destepti si ei prosti si ca daca fura o fac fiindca i lasam noi,nu pt ca sunt ei minti luminate and so on….
    Nu mai scriu caci sunt obosit,ca am atatea exemple in cap incat nu ma pot concentra pe ceva concret si nu mai scriu din teama de a nu ma lungi inutil,existand riscul ca raspunsul asta sa tinda spre banal.
    Atat.
    Iertare pentru lipsa unei asa-zise organizari si incoerenta

  • Amenintarea sigurantei nationale trebuie dovedita iar argumentul contrar este CORUPTIA generalizata cu care statul ar trebui sa lupte mai intai.A luptat?
    Daca situatia de GREVA FISCALA nu este expres prevazuta de lege, atunci avem ca principii de drept aplicabile “unde legea nu distinge nici noi nu distingem” sau ” ceea ce legea nu interzice este permis”.
    Am avut spor ?

  • Da Giovanni. Oamenii nu constientizeaza inca faptul ca atunci cand fac ceva, nu o fac pentru x sau y ci pentru ei. Asa ca cei care vor sa lupte, o vor face pentru ei mai intai, pentru a putea sa isi asigure lor traiul. Asta am vrut sa spun, si nu ma gandeam la interese personale dubioase asa cum probabil ca s-a inteles.
    Cand lupti, lupti pentru tine. Impreuna cu ceilalti.
    Pentru ca toata lumea zice, nu lupt pentru ala ca are nu stiu ce interese, nu fac pentru celalalt pentru ca nu stiu ce …
    Nu ti-a cerut nimeni sa faci ceva pentru ei, fa pentru tine. Asa vei face mai multe pentru ca este viitorul tau in joc.
    Cam asta am vrut sa spun, sper ca am fost deajuns de explicit.

    Ma enerveaza cand scriu mult, pentru ca gandesc mai repede decat scriu si risc sa nu dezvolt deajuns o idee.

    Alex

  • Buna Catalin

    La multi ani fetelor tale si sa-ti traiasca!

    Spune-mi te rog: stiai ca niciodata si nicaieri in lume nu a fost experimentat comunismul? Ca acesta nu a existat niciodata in realitate ci doar in mintile oamenilor si in carti?
    Sii nca ceva. Stii cine a fost Kissel Mordekay?
    Esti de acord cu definitia “democratiei” care vine de la cuvintele grecesti “demos” si “kratos” adica “puterea in miinile poporului”?

  • Aaa, si era sa uit Catalin, Scuza-ma! Stii cite puteri sint intr-un stat? Fie ele separate sau nu?

    Stie cineva din toti cei care intra pe acest forum?

  • Si inca o chestie Catalin: Mi-am aruncat o privire aici si apropo de practica inaintea teoriei sau faptele inaintea vorbelor (ca in bancul ala in care in vestul salbatic unul intra intr-un bar si da sa intrebe ceva, la care toti din jur ii spun: straine! aici intii tragi si apoi vorbesti. La care omul scoate pistoalele, ii impusca pe toti dupa care intraba: nu va suparati, unde e gara?) apropo deci de toate astea: la tine in fabrica se produce ceva fara un proiect, fara o documentatie?

  • Iar istetilor care au rezolvat toate problemele si vor sa treaca la fapte vreau sa le pun o intrebare simpla la o problema la fel de simpla:

    Doi arabi gasesc in desert o lada cu aur. Nestiind cum sa o imparta, caci erau oameni simpli, incaleca pe cai si se duc la marele intelept sa le spuna cum sa faca. Acesta cugeta un pic, pune mina la falca si apoi le zice:
    – Vedeti copacul ala? Cine ajunge ULTIMUL la el ia toata lada.
    La care arabii se urca in cea mai mare viteza pe cai si galopeaza in cea mai mare viteza spre copac.

    Intrebare:

    DE CE?

  • @Cristian
    Referitor la definiţia democraţiei ca “putere a poporului” aceasta este o definiţie etimologică. Ca şi concept, democraţia înţeleasă ca putere a poporului desemnează democraţia Ateniană, care era o democraţie directă. Acest tip de democraţie directă nu mai există în statul modern pentru că pur şi simplu nu mai e posibil, dat fiind că suntem mult prea mulţi şi mult prea diferiţi. Democraţia directă înseamnă că fiecare cetăţean decide în mod direct în legătură cu toate problemele importante (legislative, executive). Ceea ce avem noi azi se numeşte democraţie reprezentativă, adică fiecare factiune îşi desemnează anumiţi oameni care să îi reprezinte interesele. Acei oameni sunt desemnaţi prin vot. Democraţia, ca orice alt sistem politic, are şi ea paradoxuri şi neajunsuri.Unul dintre ele ar fi “tirania majorităţi”. De aceea, în orice stat sunt legiferate distinct drepturile minorităţilor naţionale şi de altă natură, astfel încât acei oameni care sunt diferiţi de marea majoritate prin aspecte pe care nu ei le-au ales, să nu fie dezavantajaţi.
    Referitor la puterile din stat: normal sunt 3, executivă, legislativă şi judecătorească. Pentru a evita abuzul de putere, s-a ajuns la concluzia că ele ar trebui sa fie complet independente unele faţă de altele.(E un principiu enunţat de J. Looke pe la 1600 şi ceva). La noi, deşi nu în mod oficial, se mai recunoaşte şi a 4-a putere, care este Biserica, ceea ce e o mare prostie, mai ales că este vorba doar de cea Ortodoxă, ori în tara asta nu sunt doar ortodocşi. A considera Biserica putere în stat e ca şi cum ai considera că moral, etic şi legal sunt trei termeni sinonimi, ceea ce evident, nu este adevărat. Biserica e cel mult o autoritate morală pentru unii.
    La ultima ta întrebare, cea cu arabii care împart lada de aur, răspunsul (în spirit de glumă şi nu prea) e foarte simplu: dacă amândoi ar sta să aştepte să ajungă ultimul, ar ajunge în situaţia în care ar câştiga cel mai longeviv şi ar pierde cel care moare primul, ceea ce nu ar fi un criteriu echitabil. În concluzie, ne grăbim ca să putem beneficia de “ladă” în timpul vieţii noastre, sau măcar, dacă am pierdut-o, să mai avem timp să căutăm alta.
    Toate cele bune!

  • Oofff! In sfirsit!!!

    Buna Nevermore!

    (Este a doua oara cind imi cer iertare pe acest site. Deci inainte de toate iarta-ma pentru o ironie a mea anterioara la adresa ta. Vezi? Asta inseamna “dialog” Incet incet lasam cu totii pornirile de moment la oparte si pornim usurel pe potecuta intelepciunii, caci sint convins ca fiecare din cei care au poposit pe acest site e animat de gindul curat. Este cu siguranta o prima scoala pe la portile careia trebuia sa batem. O scoala de comportament inainte de toate. Si pe urma om mai vedea. ).

    Ok

    Excelent! Asa este. “Democratia” ca si concept vine de la Platon si apoi Aristotel, care impartea formele de guvernare in trei: monarhia, (guverneaza unul singur), aristocratia (guverneaza o elita) si democratia (guverneaza multimea, cel putin dupa Platon). Mergind un pic inapoi in timp descoperim ca la rindul sau “demos” e o combinatie a altor doua cuvinte, “demiurgi” (adica artizani sau creatori si probabil muncitorii de mai tirziu) si geomori (adica tarani). Iar conceptul de “democratie” al lui Platon NU se refera si la iloti (adica la sclavi) si nici la nobili ci doar la cei cu secerea si eventual cu ciocanul.
    Doua observatii am aici:
    In primul rind PERCEPTIA GENERALA a “democratiei” ESTE DATA DE ETIMOLOGIA CUVINTULUI. Pe marea majoritate a oamenilor daca ii intrebi de ce vor “democratie” iti vor raspunde: “pentru ca asa e mai bine, sa guverneze poporul” si argumentind eventual ca “am vazut noi ce inseamna dictatura”. Deci perceptia generala, si majoritatea discursurilor mass media este aceea ca poporul conduce si ca opusul acestei forme este tirania, guvernarea dictatoriala. Rezulta uneori straniu ca socialistii pe vremea lui Ceausescu ne vorbeau de “democratie”, iar populatia percepe acum o cantitate mai mica de “grija fata de om” si o cantitate mai mare de “dispret fata de om” decit inainte. Ir acesti oameni nu intotdeauna au timp sa se preocupe de “etimologii” si “concepte” si mai ales NUMENI NU LE EXPLICA NIMIC.
    In al doilea rind, acest concept ESTE PERCEPUT IN ACELASI MOD IN CARE ERA PERCEPUT ACUM PESTE DOUA MII DE ANI, inainte chiar sa arda biblioteca din Alexandria, IN CONDITIILE UNOR REALITATI COMPLET DIFERITE.

    Sigur ca observai si tu ca acea forma de guvernare, “nu mai există în statul modern pentru că pur şi simplu nu mai e posibil”. Insa nici un copil nu mai crede in baliverna “democratiei reprezentative”, aceasta minciuna gogonata, si inca ce gogonata, care nu schimba sensul conceptului de “democratie in sine” ci doar ii adauga acea “reprezentare” formind astfel un alt concept care inseamna “puterea poporului exercitata prin reprezentare”.
    Din punct de vedere juridic, faptul de “a fi reprezentat” este ceva foarte strict. Astfel, ca sa fii reprezentat de cineva, trebuie sa semnezi un document special, o “imputernicire” sau o “procura” care este valabila doar semnata in fata unui notar si inregistrata intr-un registru special de evidenta si de cele mai multe ori numai pentru o singura problema si pentru un timp limitat.
    Din punct de vedere politic… ha ha! Rizi si tu. Nu-i asa? “Cei care ne reprezinta”. Si care la rindul lor aleg pe altii care sa ne reprezinte. Si care la rindul lor angajeaza personal care sa ne reprezinte. Si in care trebuie sa avem INCREDERE. Sigur ca si increderea e ceva delicat. Unii nu au incredere nici in ei insisi. Altii nu au incredere nici in omul de linga el, sot sotie, etc. Altii nu au incredere nici in rude sau prieteni. Dar astea, nu-i asa, sint doar exceptii. Regula este sa ai incredere. Si pentru o scurta bucatica de vreme oamenii chiar au incredere. Cum de mai au totusi incredere? Cum mai pot avea incredere? Prin eficienta “artei de a minti”. Iar aceasta eficienta este ajutata enorm de minciuna initiala. Aceea ca “democratia reprezentativa este singura forma posibila”. Si aceasta minciuna este puternic argumenata cu “fapte istorice” si anume “ESECUL ISTORIC AL TUTUROR CELORLATE FORME DE GUVERNARE EXPERIMENTATE”.

    Probabil ca aceasta forma de guvernare ar putea functiona in conditiile in care cei reprezentati ar fi cu adevarat demni de o incredere reala si nu o INCREDERE FABRICATA. Aici insa avem doua mari problelme.
    1. – Sfera politica produce o asemenea scirba incit respinge cu desavirsire orice persoana de calitate.
    2. – Persoanele de calitate care sa aibe si o pregatire profesionala adecvata, sint prinse in alte activitati care le dau mult mai multa satisfactie in urma efortului depus de acestia.

    Tu nu vezi ca nici pentru toate averile din lume un om adevarat nu se mai baga azi in ceea ce sintem cu totii de acord ca este acea “MOCIRLA POLITICA”?

    Personal ma intereseaza mai putin toata aceasta retorica, pentru ca din punctul meu de vedere toate astea au o cauza mult mai profunda, ce vine din insasi primitivismul societatii in care traim. Si anume FALSUL CRITERIU DE EVALUARE AL PERSOANEI DUPA CANTITATEA DE BUNURI MATERIALE POSEDATE.
    In mod normal ar trebui sa nu ma intereseze pe mine ce avere ai tu si nici pe mine ce avere am eu. Dar vezi… Catalin Berciu ma intreba mai sus undeva: “profitul net ma intereseaza, ca altfel: muschii ca otelu’ culegind musetelu’”. Binenteles ca nu este singurul. Binenteles ca multi gindim asa. Viata insasi ne obliga. Ne obliga insa inconditii de SANSE NEEGALE. Vine o vreme cind lista oportunitatilor legale de a prospera se inchide si nu mai poti sari gardul dincolo, in tabara “norocosilor” a “favorizatilor sortii”.
    Si-atunci “votul” devine un simplu “ritual de linistire a maselor”, fara nici o semnificatie reala, fara nici o influienta reala. “Multi da’ prosti / Prosti da’ MULTI”. Eu as numi asta mai degraba PROSTOCRATIE. Da Nevermore. In Romania zilelor noastre nu avem de-a face cu nici un fel de democratie inventata vreodata ci cu o “prostocratie”.
    Voi reveni asupra “criteriului de valuare al persoanei” pentru ca mi se pare a fi singurul loc unde se mai poate face ceva si singurul punct de plecare intr-o posibila alternativa. Alternativa care exista dar intr-o faza incipienta.

  • Cand intrebam de profitul net incercam sa subliniez faptul ca nu ai rezistat fara sa-ti accentuezi performanta economica trecuta. Nu te grabi sa ma infierezi,era o ironie prieteneasca.In realitate obisnuiesc sa investesc mai mult in frumusetea unui proiect , interesandu-ma in primul rand felul in care investitia facuta schimba un areal ( ca sa nu spun tara) , impingandu-l catre ce vreau eu de la partea aia de lume.Nu ma intereseaza profiturile nimanui. Sper doar sa aveti. In legatura cu ce-ti scriam mai sus , vorba unor proletari :”faptele vorbeste”.
    Legat de arabi.Or fi schimbat caii?
    Succesuri!

  • Mai spuneai ca ai sentimentul ca toti care au “poposit” pe aici au un gand curat. Eu parca eram flacaul care “suge sangele poporului”. Ma retrogradezi ?

  • Serverul pare a fi departe, pe un alt fus orar. Scriu la unu noaptea si pe site apare ora 10 PM de ieri. Cum de ce nu dorm? Cristian stie ! Nu-mi pot lua gandul de la profit ! V-am spus ce vreau sa-mi cumpar.
    Lasand gluma,devine evident ca tipul asta de actiuni nu indreapta lucrurile si ca trebuie facut mai mult. Supapele astea fac bine starii de spirit ,dar, in planul practic…
    Cu cativa dintre cei care nu urmaresc doar sporirea concentratiei de serotonina la nivelul cortexului cerebral ma voi intalni astazi la Snagov. Atat eu cat si Andrei va vom tine la curent. Cred ca avem nevoie de multe intalniri.Toti cei de la intalnirea de maine vor raspunde oricarei invitatii

  • BINGO!

    Buna Catalin

    Raspuns corect. S-a urcat fiecare arab pe calul celuilalt. Era singura maniera logica de a razolva problrma. De altfel simpla.

    Insa eu cind am postat aici povestea asta am vrut sa arat altceva. In primul rind ca SIMPLITATEA LUCRURILOR VINE ABIA DUPA CE SINT CUNOSCUTE. Dupa ce sint rezlvate TEORETIC de ce cei care nu au mai multa sau mai putina serotonina ci aceia care o folosesc mai eficient. Aceia ce au in mintea lor cit mai multe informatii corecte si pe care le gestioneaza cit mai eficient. Aceia care AU HARTA MENTALA CIT MAI COMPLETA. Voi mai reveni asupra conceptului meu de “harta mentala” cit si asupra importantei pe care eu o dau faptului ca cei care actioneaza indiferent in ce domeniu trebuie sa aibe “harti mentale” similare daca au pretentia sa rezolve ceva dincolo de limitele teoriei.

    Am mai avut un motiv pentru care am postat testul cu arabii. (Circula pe net o multime de astfel de teste si mie imi plac tare mult. Daca nu ati rezolvat inca “testul lui Einstein, cautati-l. E foarte interesant. Neil Armstrong – cel care a pus piciorul pe luna, mi s-a spus ca l-a rezolvat in 2 minute si asta fara hirtie si creion. Asta da performanta! Numai daca rezolvati testul va dati seama.)
    Al doilea motiv deci este acela ca am vrut sa arat cum oameni cel putin la fel de inteligenti si de bine intentionati ca noi, nu mai pot arata asta pentru ca SISTEMUL NU LE PERMITE. Eu am am pus problema intr-un sistem “la vedere” fara nici un fel de protectie a identitatii celui care a rezolvat-o, fara nici un fel de sistem care sa garanteze increderea ca voi arata sincer cine a cistigat si cine nu.
    De cele mai multe ori nu este suficient nici doar inteligenti, nici doar bine intentionati si nici doar “oameni de actiune” Iar daca reusim performanta extraordinara de a stringe toate aceste calitati la un loc, tot nu este suficient. Pentru ca trebuie sa ne inventam UN SISTEM ADECVAT NOUA si care sa ne permita sa exploatam la maxim toate aceste calitati ale noastre.
    Sa “actionezi” e relativ simplu. Nu terbuie decit o doza suplimentara de “curaj”. Iar curajul, cum este opusul “fricii” este la rindul sau relativ simplu de obtinut. Exista la ora actuala destule “tehnici” de a ajuta pe cineva sa scape de “fricile bazice” ale fiintei umane care paralizeasa capacitatea de a lua decizii. De obicei cu asta te nasti, dar se poate si dobindi. Insa modalitatea cea mai eficienta de “a-ti da curaj” este demonstrat ca este aceea de a vede lucrurile cit mai corect si dintr-o perspectiva cit mai ampla. Toti ati tercut prin “focurile unui examen” si ati notat frica indefinita in fata unor materii la care nu erati nepregatiti suficient si dezinvoltura cu care tratati examenul la o materie pe care o stapineati suficient de bine.
    Mai e de aratat aici si entuziasmul. Cind iti imaginezi ca toti arata cu degetul spre tine admirativ, “uite ce om curajos, bravo lui!”, esti in general cuprins de un entuziasm fara margini care nu te mai lasa sa vezi corect problemele. Si asta nu e bine. Entuziasmul este strict necesar si toti cei care umblam pe aici sint animati de entuziasm. Insa in Romania zilelor noastre mai nimeni nu mai arata cu degetul admirativ catre un om “destept”. Si stiti de ce? Pentru ca s-a generalizat conceptia conform careia “a fi destept” inseamna “a avea bani”. “A poseda avere”. Spuneam in comentariul anterior ca mi se pare foarte important, decisiv chiar, denuntarea falsitatii acestui criteriu universal de evaluare a persoanei dupa “posesia de bunuri” sau a capacitatii de a le obtine, in speta banii si influienta asupra celorlalti, inclusiv influienta pe care o permit functiile importante in stat. In Romania zilelor noastre deci “A FI DESTEPT” este SINONIM cu “A FI BOGAT”. Iar aceasta confuzie este deosebit de grava.

    (Mult succes totusi in intilnirea voastra de la Snagov. Inainte era “in Bucuresti pe dreapta”. Acuma vad ca s-a schimbat. Constat si eu “diferenta de fus orar in postari, dar mai ales posibilitatea de a da nastere la confuzii. Mai ales la sfirsit de saptamina)

  • Legat de profitul meu net:
    Catalin!
    Exista intre o noi o diferenta in a vede lucrurile. Asta apropo si de “hartile noastre mentale, care cu siguranta nu sint similare. Ramine de vazut care din ele este si “bine intocmita” caci am uitat sa mentionez ca important nu este numai sa avem “harti mentale similare ci si BINE INTOCMITE astfel incit sa ne poata permite sa ajungem unde am vrea. Iar aici, a formula “scopul”, punctul final al drumului e chestiune de obtiune a fiecaruia. Este important insa si “unde” sau “cit de sus tintesti”. Pentru ca oricit de pregatit ai fi, oricite calitati ai avea, oricit de “bine mobilata” ar fi mintea ta cu “harti performante” si oricit de performant ar fi “GPS-ul tau mental”, daca iti propui un scop marunt, sansele tale de a ajunge acolo sint aproximativ egale cu acelea de a ajunge catre un scop “inalt”. Aici numai DEFINIREA INCORECTA SAU INSUFICENTA A SCOPULUI, oricit de inalt ar fi acesta te poate duce aiurea.
    Asadar ma vad nevoit sa te dezamagesc, dar profitul meu net… ZERO. Asa cum auzi (sau vezi). Zero absolut. Declaratia mea de avere ar contine in acest moment doar o furgoneta noua, scule de constructii cu care imi cistig existenta si inainte de toate TIMP pentru a cugeta, si a ma relationa si hainele de pe mine . Nu mai am nici macar o casa. Am avut multe, case, masini, camioane, utilaje, dar acum nu mai “am” nimic din toate astea. Stau in garsoniera mamei mele in bucataria ei de exact trei metri patrati unde nu incape decit un pat. Mai am o colectie impresionanta de filme documentare (vreo 2000 de ore), citeva carti si multa muzica. Discografii complete, in special muzica anilor ’70 – ’80. Yes, Genesis, Jethro Tull… din astea plicticoase. … Si calculatorul binenteles, si aparatura video. Nu am nici un cont deschis in Romania iar in Spania am chiar citeva datorii marunte. Eu nu sint ca tine Catalin. Sau sint ca tine dar din alta perspectiva. Din punctul meu de vedere “averea” mea este imensa, si consta in EXPERIENTA mea de viata.
    Nu am devenit “bogat” peste noapte, dupa “revolutie”. Eram si inainte. Din ’87 incepusem sa imprim tricouri si felicitari de craciun si de 1-8 Martie. Pe 21 decembrie, in jurul prinzului, cind intersectia de la Universitate era intesata de scutieri eu veneam acasa de la CEC – sectorul 5 cu o punga de 1 leu plina cu bani, 700.000 de lei. Erau o parte din incasariile pe felicitari. Produceam in serie felicitari in garsoniera Ancai – fosta mea sotie. (Ulterior ne-am despartit in conditii civilizate si anul asta Anca a murit pe 8 Martie de cancer) Vindeam felicitarile prin “Asociatia Artistilor Plastici Amaori din Romania” socialista in Centrele de Librarii din aproape toate judetele tarii. Iar atunci daca iti mai amintesti o Dacie costa 70.000 de lei iar salariul era in jur de 2.000 de lei pe luna. Eu veneam de la CEC cu punga de plastic, in care erau banii pentru 7 dacii. Si erau numai o parte. Erau multi, erau putini? Nu stiu. Pentru mine niciodata n-au fost banii nici multi si nici putini. Am avut de mic “abilitatea” de a face bani cinstit, rapid si din orice. Nu m-a entuziasmat niciodata posesia lor. Imi venea uneori sa rid la vederea lor, gindindu-ma la cit de usor e sa-i obtii si cit de greu le este altora. Tocmai pentru ca isi fac din asta un “scop in sine”. Ori manii nu sint decit UN MIJLOC. O UNITATE DE MASURA A VIETII asa cum metrii sint o unitate de masura a spatiului fizic sau voltii amperii si watii ai curentului electric. Dar asta e conceptia mea si sint mindru de ea. Nu insa si a marii majoritati.
    Iar cind am “avut” bani am reinvestit. Sau am cheltuit. Cum vrei tu sa-i zici. Unii zic ca “am risipit” si nu contrazic pe nimeni in sensul asta. Eu nu am o opinie cu privire la cum s-a numit atunci “gestionarea fondurilor” mele. Am inceput afacerea fara NICI UN BAN. Asa cum auzi. Fara nici un ban si fara nici un ajutor financiar de la nimeni, in vara anului ’90, dupa ce au plecat minerii si au dat foc la sediul Partidului National Democrat al carui presedinte eram si a revistelor “OBLIO” in strada am auzit. Eu nu eram atunci acolo.
    Aveam chiar o vorba care devenise celebra in mediul meu “de afaceri”: “Cu bani poate oricine…” Pot insa sa-ti dau citeva repere legat de destinatiile acestor “fonduri” ale mele care-au fost si nu mai sint. In ’92 deja aveam deja o tipografie completa si aproape 100 de angajati si am infiintat o sectie de cercetare stiintifica, in care intre altele urma sa se realizeze o hala complet automatizata de producere a griului, un fel de “fitotron” o sursa alternativa de energie regenerabila si masini de foarte mic litraj, inclusiv masini ieftine si eficiente, de dimensiuni reduse pentru agricultura. A lucrat la mine domnul Iustin Capra, celebrul inventator, cu care de altfel am ramas foarte buni prieteni si cu care m-am revazut recent. Dar si multi alti inventatori, unii mai cunoscuti, altii mai putin cunoscuti, care dupa parerea unora “imi mincau banii degeaba”. Asta era in ’92. Banuiesc ca realizezi cite “ape tulburi” am rascolit cu toate astea.
    In ’93 deja am reusit sa participam la tirgul international din Complexul expozitional Romexpo cu o masina realizata in exclusivitate la Romfel si cu trei motoare functionale de mic consum care urmau sa echipeze utilaje agricole si diverse masinarii mici, drujbe, motocultivatoare, mini tractoare, etc. La ora deschiderii eram in expozitie. Standul nostru era chiar la intrare si pe la 9:05 a intrat Iliescu, sa viziteze tirgul. Mai avusesem altercatii cu el in primele luni ale anului ’90 cind eram in CPUN si mai ales inainte de CPUN prin “sageti” cum le numea el pe care ni le aruncam prin Televiziunea Romana. Cind a dat cu ochii de mine s-a intors bruc lasindu-i pe bietii “badigarzi” complet derutati si n-a mai vizitat tirgul. Sau cel putin pavilionul central. Doua ore mai tirziu, tatal meu care era atunci derectorul executiv al tipografiei a avut un inexplicabil accident de masina. Conducea masina mea, un Ford Granada si a intrat intr-un copac de un metru in diametru pe raza comunei Ileana dupa o urma de frina de doar 2 metri. Alte detalii nu-ti mai dau ca nu e nici momentul si nici locul. Tata a supravietuit si dupa citeva luni de spitalizare s-a recuperat din cele peste 17 fracturi la oasele de la un picior. Acum merge bine gratie eforulului unui medic chirurg ROMAN de la Spitalul de urgenta Floreasca.
    Salariile la mine erau cel putin duble si oamenii beneficiau in mod gratuit de trei mese pe zi (aveam cantina proprie si propria macelarie in Lizeanu 35) iar unii luau mincare si acasa, chiar si pentru vecini. Cu acordul meu, binenteles. Mai beneficiau de casa fara sa plateasca chirie, doar pentru ca erau angajatii firmei, si de mici credite de cele mai multe ori nerambursabile: “Sefu’ n-am bani luna asta” – “Lasa ma ca mi-i dai tu pina oi inchide eu ochii”. La sfirsit de an mergeam cu toti ba chiar si cu rude vecini sau prieteni la Predeal sau la Cheia (poti sa-l intrebi pe domnul Barbu de la Cheia), unde petreceam cu totii, cot la cot, asa cum si munceam, revelioanele. Nimeni nu paltea nici un ban pentru asta. Imi asumam eu totul. Era prima mea de sfirsit de an. Caci oamenii erau extraordinari. Nimic nu ar fi fost posibil fara ei. Da domnilor, va dau o stire de ultima ora. Un “alert news” deosebit de important dar care nu “face vinzare”: ROMANII SINT EXTRAORDINARI. Toti. Inclusiv voi cei care cititi aici.
    Hala din Bradesti 13, (starda perpendiculara cu Lizeanu) am construit-o noi. Eu si inca 8 oameni cu ajutorul temporar al celor din tpografie, in numai 3 luni. 1.012 metri patrati construiti. Mai exista si acum hala. Poti s-o vezi daca vrei. Absolut tot ce-ti spun e verificabil. Adevarul asa cum a fost. Inainte era albastra, acuma vad ca au vopsit-o in alb.
    Criza din ’95 m-a surprins cu cel putin 200 de angajati din care n-am putut sa disponibilizez nici unul (cu exceptoa lichelelor si s-au perindat si pe la mine o gramada dar pe astia ii dadeam afara mereu fara nici un resentiment). Si cu investitii care nu aduceau profit rapid si cheltuieli deci care nu aduceau nici un profit. Daca in ’93 – 200.000 de exemplare de carte era un tiraj bunicel, se putea si mai mult, in ’95 – 5.000 de exemplare era un tiraj excelent. O adevarata mana cereasca. Am plecat deci din Bucuresti sa construiesc un abator de 1.000 de kg de carne pe zi. Cind l-am construit in proportie de 80% colapsul s-a produs. Era deja ’96. Sigur ca au fost si factori umani la mijloc, nu numai criza, dar asta are mai putina importanta. Atunci a incetat din viata “personajul public Cristian Butusina”
    Si in Spania cind am ajuns in iulie 2000 am dormit pe strazi, linga cersetaori, fara sa stiu o boaba spaniola. Am trait o vreme pictind tablouri pentru un magazin de inramat tablouri. Am invatat o gramada de meserii in constructii, pe cont propriu, (acolo nu iti arata nimeni nimic) iar in 2003 am infiintat firma de constructii care in 2005 avea deja un rulaj de 500.000 de euro. In 2008 am inceput un masterat in productie si realizare cinematografica si de televiziune (la BAI) facind practica in Televiziunea Spaniola. Dar a venit criza din 2008. Restul refrenului cu “profitul” il stii deja. In asta sint invariabil
    Asadar “culegator de musetel” prietene. Imi pare rau, dar nu pentru mine ci pentru cei care se vor considera “dezamagiti” de asta.
    In ceea ce ma priveste voi continua sa-mi expun opiniile si convingerile pe acest site si in curind voi publica o care care va contine toate astea. Sigur ca sintem intereseati foarte tare de parerile voastre sincere si la obiect, nu in legatura cu mine ci cu fiecare problematica in parte. Si eu cel putin sint un tip perseverent.

  • Buna Nevermore

    John Locke (nu Looke) a anticipat conceptul de separarea puterii legislative de cea executiva spunind ca autoritatea statului nu se poate baza decit pe suveranitatea populara si legalitate. Insa Montesquieu este cel care este considerat parintele teoriei “separarii puterilor in stat”, principiu care sta la baza elaborarii constitutiilor din toata lumea si in special a celei americane. Montesquieu a dezvoltat si completat ideile lui Locke avind o gindire mult mai complexa si a carui argumenatie este folosita intr-o oarecare masura si astazi de experti.
    Insa e mai putin important asta. Realitatile din vremea lui Montesquieu si a lui Locke erau altele decit cele ale lui Platon si Aristotel. Nici macar realitatile din vremea lui Marx nu mai exista. Nici acelea din vremea liberalismului interbelic si nici cele post belice. Nimic din ce exista chiar si in anii ’60 sau ’70 aproape ca nu mai exista azi, sau coexista alaturi de realitati complet noi. Generatiile s-au succedat iar generatiile anterioare care inca mai traiesc se incapatineaza sa-si conserve mentalitatile iar generatiile tinere se incapatineaza sa ramina in ignoranta animati de pasiuni de moment instigati de mass-media. Realitatile insa sint acestea care sint si mentinerea unui sistem politic invechit, perimat, alterat si neconform cu schimbarea NU POATE DUCE LA NIMIC BUN. Asa cum nici ignoranta sau credinta ca sistemul poate functiona doar schimbind actorii nu poate duce la nimic bun. De aceea nu pot crede in actiuni nefundamentate teoretic. Nevermore! Aseaza-te strimb si cugeta drept. Esti chiar convins ca un sistem conceput acum citeva sute de ani poate functiona in conditiile actuale?
    Parerea mea este ca nu. Si realitatea o demonstreaza cu virf si indesat, daca mai era nevoie de vreo demonstratie.
    Puterile intr-un stat al zilelor noastre nu mai sint in primul rind 3 ci 6. Iar separarea lor nu face decit sa ingreuneze luarea de decizii caci una din schimbarile care a afectat enorm prezentul este LIPSA DE TIMP. Birocratizarea excesiva si separarea puterilor in stat face ca deciziile eficiente sa nu poata fi luate in timp real. De aceea si nu din alte motive marile corporatii s-au separat de politic si au preluat controlul societatilor si in special controlul economic facind ca statele nationale sa nu mai existe decit simbolic. Vedem cu totii din ce in ce mai bine cum “corporatismul” globalizat ne acapareaza vietile. Nu trebuie sa o spun eu. E suficient sa iesi din casa.
    Corporatismul este o realitate care la rindul ei nu exista pe vremea lui Montesquieu si e o realitate de care nu poti sa nu faci abstractie. Iar daca tu o faci, el nu.
    Exista deci cel putin 6 puteri fundamentale in statele actuale. Si au luat-o de mult inaintea celor traditionale care exista mai mult de forma. Aceste sunt in ordinea importantei:
    PUTEREA FINANCIARA
    PUTEREA INFORMATIONALA (cu cele doua parti esentiale SERVICII DE INFORMATII si MASS-MEDIA)
    PUTEREA CETATENEASCA (care este o putere colosala in conditiile in care internet-ul tinde sa devina un fel de CONSTIENT SOCIAL si in care comunicatiile autonome (telefonia mobila in speta) au devenit bunuri de consum accesibile maselor dar neconstientizata inca. Prima “revolutie electronica” din lume s-a consumat in 2004 in Spania, imediat dupa atentate, cind un grup mic de studenti prin internet si mesaje SMS au reusit sa rastoarne guvernul Aznar, majoritar in toate sondajele si sa instaureze guvernul Zapatero. Am trait asta. Eram acolo. Crede-ma, nu vorbesc prostii))
    PUTEREA LEGISLATIVA (care e deja subordonata primelor doua)
    PUTEREA EXECUTIVA (care se ocupa mai mult de mentinerea artificiala si fortata in functiune a sistemului politic depasit decit de problemele reale)
    PUTEREA JUDECATOREASCA (care practic nici nu mai exista pentru ca nu mai atrage nici un specialist acestia migrind in masa spre avocatura sau consilierat in cadrul amrilor corporatii).

    ASTEA SINT REALITATILE draga Nevermore. Draga Catalin. Draga Giovanni. Draga Alexandu si toti cei care traim in aceasta tara. Iar sistemul politic a ramas in esenta in toata structura sa acelasi de acum citeva sute sau mii de ani.
    Nu vreau sa deviez atentia de la actorii sistemului politic si nici sa le gasesc circumstante atenuante. Faptele lor le apartin si exista suficienta acoperire legala care le incrimineaza. Vreau insa sa atrag atentia asupra faptului esential si acela ca ACTUALUL SISTEM SOCIO POLITIC NU ESTE CAPABIL SA INTREPRINDA NICI UN DEMERS DE TRAGERE LA RESPUNDERE dincolo de limita sustragerii a doi stiuleti de porumb. Pina acolo a coborit competenta reala a sistemului politic in care 3 puteri separate doar in teorie administreaza noile realitati.

    Parerea mea este ca inainte de a sari la “actiuni concrete” va trebui sa “ne trezim” cum spunea Alexandra Svet si sa nu dam friu liber pasiunilor de moment. Sa punem osul la treaba si sa elaboram o ALTERNATIVA SUSTENIBILA.

  • ,,, Sa punem osul la treaba si sa elaboram o ALTERNATIVA SUSTENIBILA. ,,,

    PUTEREA CETATENEASCA este aceea care trebuie sustinuta. Tot mai multele Miscari (Virtuale sau nu), vor sfarsi prin “confluenta” intr-o unica Miscare. Si asta pentru ca “singuri” nu se realizeaza nimic. Cautati punctele de comun interes si “adunati-va” in jurul unui PROGRAM. Restul vine de la sine !
    Mi-ar fi placut sa-l vad pe Cristian invitat la Snagov. Eu din pacate sunt “departe”, pentru ca altfel, “m-as fi autopropus”. Succes !

  • Bun, Cristian, deacord, si care ar fi Alternativa Sustentibila? Incepe tu prin a da prima solutie. Problema noastra a romanilor nu sta in a urmari ceva, romanii urmaresc permanent pe cineva sau ceva, ci de a urmari o idee valabila care sa ii si ajute. Zic si eu.
    Drept urmare care crezi tu ca ar fi calea de urmat?

    Si fara suparare dar ti-am dat adresa dar nu ai luat contact asa cum ai promis. Poate mai incolo.

    Alex

  • Mi-e foarte teama ca si acest protest va cadea, ca multe altele, in uitare iar EI isi vor vedea neastigheriti de smecherii, mai departe… Poate ca ar trebui sa fim putin mai concreti si sa facem ceva… Ma gandeam daca n-ar trebui sa ne cunoastem mai bine la nivel de orase, sa zicem, si sa trecem la treaba.

  • Dragi prieteni
    Am trimis comentariile mele la articolul “Socialismul este excelent . daca esti regizor, nu actor” Atit domnului Dan Voiculescu pe blogul domniei sale:

    http://danvoiculescu.net/blog/

    cit si domnului Dinu Patriciu pe blogul domniei sale:

    http://www.masuri-anticriza.ro/

    Cu alte cuvinte m-am adresat unor reprezentanti atit ai PUTERII FINANCIARE cit si ai PUTERII INFORMATIONALE care nu se regasesc nicaieri in Constitutia Romaniei si nici in organizarea socio-politica a Romaniei, in calitatea pe care mi-am atribuit-o singur de reprezentant al PUTERII CETATENESTI, dupa parerea mea puteri care recunoscute ca atare ar reflecta mult mai bine realitatile actuale.
    Fac aceasta in ideea de a-I invita aici si in speranta ca impreuna vom putea sa incepem macar demersul de a gasi impreuna o ALTERNATIVA SUSTENIBILA, care nu exista, si de care este neaparata nevoie.

    Voi ce parere aveti?

    (Comentariile mele la articolul sus mentionat fiind lungi le-am impartit in 3. Vad ca doua asteapta in continuare moderatie care repet, mi se pare si mie ca si lui Catalin putin excesiva. Sper ca macar sa apara in ordinea postarii ca sa nu dea nastere la confuzii)

  • Cristian, nu neg inteligenta celor doi ilustri, dar sincer ma “indoi” ca eminentele vor binevoi a lupta pentru poporu’ afectat de crize si probleme. Interesul lor cred ca l-au gustat din plin romanii de-a lungul anilor, urmarind afacerile cel putin dubioase ale celor doi. Dar iarasi, este posibil sa ma insel. Insa in cazul acesta cade din start orice incercare de a mai face noi insine ceva, fiind cangrenati de istoricul glorios al politichiei duse pana acum. Ideea asociatiei asa cum a fost ea gandita era ca tocmai oameni care au activat adanc in sfera politicului si care sunt patati sa nu fie primiti.
    Cred deci ca decizia de a incerca ceva cu acesti domni este gresita in foarte multe feluri.

    Dar fiecare are dreptul la decizii si pareri.

    Alex

  • Serotonina nu te ajuta sa gandesti mai bine.Ea este pavaza intre tine si realitatea care-ti spune ca vei putrezi.Te scuzi mult si dai informatii despre tine in exces.Am inteles cu totii ca ai avut ghinion.Yes ,Genesis,Stanley Jordan ascult de la zece-cincisprezece ani.Asta invatam la scoala: muzica .Nu inseamna mare lucru pentru scopul urmarit aici.Refuz sa discut antinomiile din “Critica Ratiunii Pure” pentru ca exista site-uri specializate pentru tipul asta de discutii,eu nefiind interesat sa mai castig o competitie in plan intelectual ,ci sa rezolv o problema practica.Nu toti te pot urmari. Te rog posteaza scurt si consistent.Voi incerca sa fac si eu acest lucru.
    PS
    Este o eroare tactica sa examinezi participantii la dezbateri din pdv al inteligentei.Eu nu am nimic impotriva sa-ti raspund la “ghicitori”,dar,ceilalti pot crede ca-i privesti de sus.

  • Alex,
    Domniile lor vor lupta …de frica !
    Sistemul capitalist este o pendulare continua intre frica si lacomie . Capitalistii imping lucrurile pana cand poporul este gata sa sara la bataie.Daca nu sunt sanse ca populatia sa reactioneze,in mod natural vor lua tot.Tarile in care popoarele reactioneaza puternic o duc foarte bine, deoarece,de frica,pentru a-si pastra proprietatile intacte,detinatorii de capital redistribuie in societate suficient cat sa acopere nevoile claselor care-i pot ameninta.La noi,nefiind o tara normala,STATUL este marele capitalist -cu actionariat pestrit ce este compus din politicieni- care oprima deopotriva muncitori si capitalisti mici si mijlocii.La actionariatul ala trebuie umblat.

  • Zici bine Catalin.
    Eu cred ca trebuie sa “unificam” tot ceea ce este bazat pe “refuzul starii actuale”, incepand de la voi, A.Svet, Fight4Romania, …si de ce nu d-na Vass. Trebuie cautata “unirea” pe baza unui program “numitor comun”, pentru a avea “numerele” necesare “vizibilitatii”!

  • Eu sunt contactabil. Ma pricep la atat cat ma pricep (se va vedea in CV – e pe toate gardurile intrucat somez ca free-lancer de un an). Stiu ce inseamna sa te stii scolit, laolalta cu trairea sentimentului de inutilitate si neadecvare la o lume murdara. M-am saturat sa ma amuz enervandu-ma. Ce tara e asta in care Vanghelie izbuteste, iar tineri sau mai putin tineri eminenti sunt dati la o parte de coatele ascutite ale altora.
    Sa nu creada cineva ca in afara nu se vede. Asa plafonati cum sunt multi occidentali, ei au bunul simt al competentei. Macar sa vorbesti engleza. Macar sa fi citit 100 de carti (daca sunt bine alese, faci fata). Dar sa fii si necitit, si incult, si nesimtit e prea mult pentru orice om. Nu masina te scoate in lume. Nici vila. Nici blonda de serviciu.
    Sa nu te amarasti de atat talent irosit in tara asta? Sa ajungi sa ai recunostinta pentru dictatorul impuscat, fie doar pentru faptul ca scoala era scoala pe vremea lui? Doamne, se sparie gandul de tara asta frumoasa. Aduceti un guvern german la putere: in 10 ani suntem putere economica si turistica.
    Ne batem joc. Ne batem joc. Ne batem joc de ce ne-a daruit bunul Dumnezeu.

    Felix-Gabriel Lefter
    http://amalgammax.wordpress.com
    felixgabriell@yahoo.com

  • Catalin, asa cum spuneam decizia de a incerca ceva cu acesti domni este gresita in foarte multe feluri. Chiar daca vor dori cu bratele deschise sa ne ajute, de fapt in spatele acestei impresii se va afla aceeasi dorinta nestavilita de a prinde tot ce se poate,fara scrupule.
    Dar cred ca putem sa stam linistiti ca nu se va intampla oricum asa ceva.
    Doar in filme vezi rasturnari de situatii si bla bla-uri prin care eroul negativ se pocaieste.
    Felix, pentru ca am reusit sa ridicam incultura la grad de arta. Inclusiv noi astia care o blamam, pentru ca nu am facut nimic impotriva, pentru ca in loc sa mergem sa anulam buletinul de vot, am ales sa nu mai votam. Nu ca ar fi contat foarte mult, dar poate ca ar fi zis si astia, cum zice Catalin, macar de frica, sa o lase mai moale ca totusi noi vedem. Dar cand ei au vazut ca noi ne-am bagat picioarele, au zis ca se poate si mai mult. Si asta este abia varful, lasa-i sa vada ca toate incercarile noastre au fost sortite esecului datorita dezbinarii, si sa vezi ce urmeaza.
    Dar eu voi fi atunci pe o insula in Pacific, cu un cocktail in mana, asteptand sa ma cucereasca cocalarii si acolo. :)

    Alex

  • Managerii aia de care vorbesti nu au candidat. Si nici nu vor candida vreodata, din mai multe motive:
    1. Nu vor fi dispusi sa-si cheltuie banii pe campanii electorale. Evident, ca sa aiba vreo sansa, trebuie sa se alature vreunui partid.
    2. Daca se vor alatura unui partid, vor ajunge sa duca ţucalul vreunui şef cretin.
    3. Nu au timpul necesar. De-aia au preferat sa-si faca businessul lor; si li se falfaie de restul. Unii au plecat. Si-i inteleg.
    4. Chiar daca ar castiga vreunul… ce anume? unde sa candideze? la presedintie? Il zboara urgent parlamentul reunit…
    5. Candidand… cine il va vota? Oameni de la sate care isi inchipuie ca Iliescu este inca presedinte si se lupta cu “tapul”? (caz real). Sau poate stelistii ciobanului?
    6. Mi s-a intamplat sa fac gura la electrica cand am fost pus sa platesc aiurea o taxa radio-tv. Stii ce comentau pensionarii din spatele meu de la coada? Hai dom’le, plateste, nu mai comenta, ca o superi pe doamna. Nimeni nu m-a ascultat, desi eram cu contractul in fata si aveam obiectii cu privire la “obiectul contractului”. Crezi ca a inteles cineva ceva?

    Mai pot enumera motive, dar mi-e scarba de politica. Apoi trebuie sa ingras multinationala la care lucrez… si la care stau uneori mai mult de 12 ore. Intrucat poate vreun “tanar student” sa-mi fure locul, facand aceeasi lucrare (cu siguranta mai prost) cu 200 EUR.

    Iar voi, cei care “incepeti sa va miscati” ati luat atitudine (sau ma rog, incercati) in momentul in care v-a lovit criza (TVA-ul sau ce nu ai platit pana pe 25).

    Nu uitati, pentru scopul nobil de a scoate Romania si romanii din rahat (evident, impotriva vointei lor) va trebui sa va scotociti prin buzunare. La acest capitol oierul ne face pe toti. Sau EBA, ca doar ii da tatine-su bani. Iar voi veti realiza (eu am realizat mai demult) ca ati pierdut timpul de pomana….

    Oricum va doresc succes, daca se misca ceva, scrieti-mi si mie! Vin cu idei (si nu cu bani)!

  • Felix-Gabriel Lefter, nu mai lauda atata germanii. Lucrez cu si pentru ei. Romanii nostri sunt mult mai capabili.

    Crezi ca in Germania nu e coruptie?????? Crezi ca acolo nu sunt mari sefi de corporatii batuti in cap? Te inseli amarnic!

  • Si inca o completare… Nu toti romanii sunt mai capabili. Ci astia care pierd vremea prin multinationale sau cu businessuri proprii…