Politică

Tragedia unui război deja pierdut. Ilie Serbanescu: “Suntem colonia Europei”

“Uită ce-ai citit sau ai auzit până acum despre democraţie. Conceptul ăsta e chiar demodat. Pluralismul de opinii şi toleranţa nu se mai numără printre pilonii societăţii de tip nou”.

Borfaș/pușcăriabil = literatura de specialitate încă nu a căzut de acord asupra termenului menit să definească cel mai corect (”borfaș” sau ”pușcăriabil”) persoana care s-a prezentat la vot la Referendumul din 29 iulie 2012; specialiștii sunt de acord însă că în această definiție se încadrează atât cei care au votat ”DA”, cât și cei care au votat ”NU” sau și-au anulat intenționat votul – pentru încadrare este suficientă condiția de participare la vot. (Mihai Gotiu – voxpublica.realitatea.net).

Ilie Serbanescu: “Pentru mine unul nu a fost cumva vreo surpriză amestecul grosolan, de tip sovietic, al comisarilor de la Bruxelles în treburile României în ultimele săptămâni. De câţiva ani spun – şi spun în ciuda multora şi în ciuda criticilor şi chiar persiflărilor unora – că România a ajuns o colonie, iar ceea ce s-a întâmplat acum a fost doar o demonstraţie a centrului vest-european că România de la periferie este o colonie şi n-are dreptul la vreun alt statut
(…) România trebuie să rămână o anexă de consum a centrului! România trebuie să nu deţină controlul propriilor resurse! Banii din România – adică cei ce se strâng în distribuţiile de energie si cei care se rulează prin bănci – trebuie să fie în continuare sub controlul străinilor, al centrului!
(…) Tragedia este că înfrîngerea sau victoria în bătălia referendumului făcea parte dintr-un război deja pierdut de România ca ţară. Iar România ca ţară a pierdut războiul de când clasa sa politică, indiferent de culoare, a cedat resursele şi poziţiile strategice din economie la dispoziţia aproape integrală a capitalului vest-european prin agenţii de vânzări ai acestuia pe care îi reprezintă comisarii de tip sovietic de la Bruxelles.” (sursa: jurnalul.ro)

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • asa este. Romania nu mai este condusa de ceva timp de romanai. liderii nostrii sunt pusi doar ca marionete, totul se comanda din afara, iar ei trebuie sa respecte deciziile :)

  • poate Ilie Serbanescu are gandire de tip sovietic.M-am saturat de oameni mereu suparati pe viata.Lasa-ne tataie.

  • hai ca au gandit occidental pana acum politicienii nostri ..si au vandut tot ..sau au dat pe mai degeaba ..(pentru tara) dar ..cu profit maxim (pentru ei) ..asa trebuie nu? pana acum ne-au tras-o rusii ..acum hai si occidentul … e oare asa simplu sa spui ..gandire sovietica ..vrem altceva..dar ce?voi tinerii ..ce ne propuneti?ca am trait sa vedem si ce ofera americanii..visul americam ..si occidentul ..visul occidental si ..ce a mai ramas .visul chinezesc ..nu.. ca sunt coministi.. pe cine mai aveti pe lista ? pe africani ..pe arabi? astia nu sunt tot cu ..trasul?? au nu ca la africani a plecat Tender ..si de acolo o sa ne-o traga el ..deci ..de-al nostru ..si asta se poate …