Politică

Trădarea stă cu Președintele la masă

Proiectul raportului MCV pentru România pe anul 2019 este produsul trădării Președintelui Iohannis și a ministrului justiției Ana Birchall, facilitate de cedările lașe ale PSD.



Toate forțele politice și civice bulgare au cerut încetarea MCV care, oricum, din 2010 nu mai avea bază legală în dreptul UE. Teodor Meleșcanu a refuzat – din ordinul cui sau de teama cui? – să notifice această situație Comisiei europene și să pună capăt discriminării practicate de comisarul Timmermans, așa cum convenise într-o discuție purtată cu mine.

Era greu ca un asemenea bloc bulgar să fie refuzat; mai ales pe fondul mișcărilor suveraniste din UE care se întind de-a lungul și de-a latul continentului, de la Baltica la Mediterana și de la Atlantic la Marea Neagră. Pentru a obține acest deznodământ fericit, liderii bulgari membri ai PPE au acceptat, printre altele, să renunțe la opoziția inițială și să voteze pentru candidatul Germaniei la funcția de procuror șef european, Laura Codruța Koveși.

Cum se putea ca România să aibă parte de un raport favorabil similar Bulgariei, când însuși Președintele Republicii și ministrul justiției au complotat la Bruxelles împotriva intereselor românești?!

Comparați textul proiectului de raport (căci deocamdată doar proiect este) cu declarațiile publice ale celor doi. Concluzia: raportul MCV sau cel puțin partea sa cea mai mincinoasă, mai odioasă și mai defavorabilă României a fost scrisă la București.

Dacă lucrurile vor rămâne așa, un prim efect este acela că Bulgaria va intra în spațiul Schenghen iar România va rămâne pe mai departe în afară. Aceasta cu toate consecințele negative pentru economia românească rezultate din pierderile consecutive întârzierilor în efectuarea operațiunilor comerciale cauzate de așteptarea efectuării controlului la frontiera externă a UE.

În prezent, Birchall este revocată / demisă în mod legal și constituțional, fapt confirmat de CCR. Prezența ei în Ministerul Justiției este rezultatul refuzului Președintelui Iohannis de a-și îndeplini obligația constituțională a semnării decretului de consfințire a revocării. Premierul Dăncilă trebuie să pună capăt acestui abuz și situației create de el, trimițându-o în concediu forțat pe Birchall și interzicându-i continuarea oricarei activități în fruntea ministerului până la oficializarea revocării în Monitorul Oficial. Administrarea activităților curente poate fi delegată de premier secretarului de stat.

Dacă USR sau PNL era interesat în asta, până acum bubuia internetul și urlau piețele. Electoratul PSD însă tace. Fără presiunea populației Guvernul Dăncilă, demis și terorizat, nu va face nimic spre a pune capăt acțiunilor trădătoare ale lui Birchall. Aceasta a făcut din minsterul justiției un guvern în cadrul guvernului, care face politica intereselor străine antiromânești.

De asemenea, ministerul de externe, condus de un fost membru ALDE care, din oportunism sau din necunoașterea Constituției, încă mai crede că “politica externă a României se realizează de Președinte potrivit programului său necunoscut și neacceptat de nimeni” (sic!), nu face nimic pentru a clarifica la Bruxelles situația numirii comisarului român, permițând astfel trădării lui Iohannis să dea roade. Nu mai puțin, ambasadoarea României la UE, așa cum s-a văzut și la votul privind desemnarea procurorului-șef european, ia lumină de la Palatul Cotroceni iar nu de la Palatul Victoria. (Ca și ambasadorii României la Washington, Berlin și Paris, de altfel.)

Probabil că proiectul MCV va fi aprobat de viitoarea Comisie. Imaginați-vă ce va fi cu el dacă acolo va opera comisarul dorit de trădătorul de la Cotroceni.

România se prăbușește sub ochii noștri orbi și în tăcerea de mormânt a nevolniciei noastre. Nefericită țară!

Autor: Adrian Severin

Sursa: Adrian Severin Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …nu tara este nefericita ci slugile, iobagii, fomistii, tradatorii si nemernicii care o populeaza si o polueaza… Romania nu are nimic… in schimp tiriturile si tiritoarele de pe pamintul sau ii strica si ii afecteaza tot ce are mai sfint… habar nu au, asa cum istoria devenirii umane a demonstrat de-a lungul existentei ei, ca urmeaza ca soarta sa faca dreptate… urmeaza napasta, PEDEAPSA pentru ceea ce am devenit, catastrofa suprema… si nu este vorba de DACA ci este vorba despre CIND… personal sper din tot sufletul sa fie cit mai curind… chiar de voi pieri si eu in nebunia ce va urma… am certitudinea ca noi, cei de pe aceste paminturi, vom fi crunt pedepsiti de propria soarta…

  • Pt un individ care a incalcat la foc automat Constitutia si deciziile CCR, care a facut trafic cu copii romani amarati, care a luat cu japca 7 case, care a beneficiat de concedii si amenajari de lux din bani publici, care a facilitat jaful padurilor romanesti in favoare hotilor si prietenilor sai austrieci, care a pus Romania in lesa Germaniei si care a pus in lista prioritatilor sale toata agenda progresist-neomarxista, eu cred ca TRADAREA este sinonima cu insusi numele lui!!