Politică

Topul celor zece greșeli din prima fotografie de grup cu Guvernul Ciolos

68f6bc3a84056f0be2352288878f06f1_L1. Nu așezi niciodată femeile în spate. Niciodată, da? Și niciodată una lângă alta, in mijlocul grupului. Nu suntem in padure, dupa gratar, si ne temem că tipii care tocmai se apropie vor sa ne fu*ă femeile, si de-aia le-am băgat intre noi.

2. Nu așezi niciodată tipii scunzi în spate. Îi aduci în rândul din față și mai cobori un pic punctul de stație, să pară că toți au aceeași înălțime.

3. Știu că tâmplarul care a făcut podiumul n-a facut si cursuri de fotografie, și că l-a făcut dreptunghiular, dar să știți că perspectiva fotografului e întotdeauna trapezoidală. Așa că dacă vă mai strângeați un pic, iar fotograful se dădea mai in spate sau folosea un obiectiv mai wide, ați fi avut toți, în poză, același fundal cuGuvernul României, inclusiv cei de pe margini, care acum se văd în cadru având ca fundal coloane de beton, aplice și jaluzele. Mai aveți si varianta să comandați un fundal mai lat decât podiumul, e doar patru euro metrul pătrat de poliplan….

4. Fotografia este atât de varză și pentru că în cadru apar și luminile reci de deasupra podiumului. Uitați-vă pe tot netul, dacă mai vedeți așa ceva, la nivel de protocol de stat, mănânc poza aia….

5. Nu lași pe jos bilețelele cu nume folosite ca să-i așezi (PROST) pe membrii guvernului. Îi așezi, după care iei bilețelele de acolo. Sau folosești altceva. Americanii, de exemplu, folosesc niște chestii de plastic transparente, care devin invizibile în fotografie.

6. Nu așezi niciodată unul lângă altul doi oameni cu cravate identice, pentru că îi izolezi, cromatic, de restul grupului. Trec peste faptul că unii dintre miniștri n-au știut ce cravate să poarte la nivelul ăsta de protocol…

7. Când pozezi, nu ții mâinile așa cum te lasă artrita. Nu te relaxa, pozezi în numele statului român. Așa că întinzi degetele și atingi ușor pantalonul. Nu uita nici sa indrepți umerii, sa inspiri, sa sugi burta, sa lipesti calcaiele… Și, în nici un caz, nu ții mâinile împreunate în zona inghinală, de parcă ți-e teamă că o să încasezi una în coaie. Niciodata! Fotograful nu te bate. Sigur, ar fi fost grozav să-ți spună că arăți speriat ca un iepure în lumina farurilor…

8. Ca fotograf, te uiți la detalii înainte să declanșezi. Reașezi steagul din dreapta, de exemplu. Asocierea dintre steluța aia singuratică și tipul ăla înalt, care pare că stă pe niște dicționare, e hilară de-a dreptul.

9. Subiecții: priviți fotograful, obiectivul, nu căscați ochii aiurea prin cameră. Privirile voastre trebuie să dea senzația de unitate, de forță, nu să arate că vă gândeați cât a costat și de unde a fost cumpărată lavabila de pe pereți.

10. Incă ceva. Cadrul e stramb. Adică, fotograful n-a stat nici în dreptul mijloculului podiumului, nici n-a ținut aparatul drept în mâini.

Sigur, puteți să faceți pozele cum vreți și să vă faceți de căcat cât de mult doriți. O face și președintele foarte bine, are două-trei fotografii atât de proaste în spațiul public de zici că-i masochist. Dar nu uitați, vă rog, că ne faceți și pe noi de căcat. 

Eu, de exemplu, va faceam o poza mai buna decat asta doar cu telefonul, pentru ca fotografia de grup nu e atat de grea pe cat pare. Sau ați putea învăța să vă faceti singuri poze, unii altora, si, cu ocazia, asta sa și faceți o faptă bună.

poza originala e aici. adorabil numele jpeg-ului :)))))))

big

aștept înjuraturi – ca de obicei – aici.

Autor: Bogdan Stoica

Sursa: Blog de fotograf cu chef de scris

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Mi-ați făcut un cadou de ziua mea: sunt greșeli elementare, nu înțeleg cine se ocupă de PROTOCOL (până la detalii, așa cum trebuie).
    Acum doi ani, un prieten din Italia mi-a trimis o poza din Constanta și a intrebat ce era greșit. Am remarcat imediat: ofițerii salutau (înseamnă că se cânta Imnul de Stat) iar Prefectul stătea crăcănat, cu mâinile împreunate… unde ziceti dumneavoastră.
    Unii chiat cred că ”merge și-așa”, din păcate.