Politică

The Times: ”Maduro se luptă să aducă aurul Venezuelei înapoi din Marea Britanie”

Președintele Maduro al Venezuelei încearcă să repatrieze cel puțin 14 tone de aur deținut la Banca Angliei, temându-se că accesul ar putea fi restricționat sub sancțiunile SUA împotriva regimului său.



Banca a refuzat să returneze lingourile, în valoare de aproximativ 420 de milioane de lire sterline, potrivit surselor. Se presupune că oficialii britanici au insistat asupra faptului că vor fi luate măsuri standard pentru a preveni spălarea banilor – inclusiv clarificarea intențiilor guvernului venezuelean privind aurul.

Există temeri că presedintele Maduro ar putea să confiște aurul, care aparține statului și să-l vândă pentru câștig personal. Venezuela se confruntă în prezent cu o recesiune dezastruoasă pusă pe seama managementului dezastruos al guvernului și a corupției.

Autor: Stephen Gibbs

Sursa: Thetimes

Traducerea: Tudor Hociung

Tag-uri

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • da….e tare asta. nu mai poate perfidul albion de grija aurului poporului venezuelean….

  • Cine-o face ca el ca el o sa pateasca!
    Si noua ni se vand gogosi cum au confiscat rusii tezaurul.
    Apropo. Primul lucru facut de amerloci dupa lovitura de stat maidaneza a fost sa le “sperie” aurul ukilor. Probabil tot ca nu cumva sa-l vanda Maduro :D
    Din pacate si Romania si-l tine tot acolo in conditiile in care tarile responsabile si-l repatrieaza (vezi Germania sau Franta) , il mai vedem la pastele cailor e clar.