C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Teologul Cristian Bădiliță: ”Dacian Cioloş, paznic la poarta disidentei Doina Cornea în timpul serviciului militar”

Teologul Cristian Bădiliţă dezvăluie că Dacian Cioloş, liderul PLUS, a fost paznic la poarta disidentei Doina Cornea, în timpul serviciul militar, pe finalul anilor ’80 ai secolului trecut. Afirmaţia vine în contextul scandalului în care a fost implicată Alianţa USR-PLUS, care a fost la un pas de a nu primi aprobarea de participare la alegerile europarlamentare.“Nicusor Dan, întemeietorul USR, cu sacrificiul carierei sale de matematician genial, mi-e prieten de 25 de ani. M-a întristat sa aud, chiar de la el, ca nu mai are timp de matematica din cauza politicii, dar m-a dezgustat de-a dreptul sa aud ca a fost debarcat din partidul creat DE EL ÎNSUSI. Înainte de a da lectii de eficienta, demnitate si bun-simt, semidoctul Barna si comicul involuntar Ciolos (paznic la poarta disidentei Doina Cornea în timpul serviciului militar) sa-si faca ordine în caracter. Dar mai ales sa-si faca ordine în gasti. Nu poti oferi lectii de seriozitate cînd tu nici macar nu ai actele de identitate ale partidului în regula.

Eu nu votez în RSR (statul român “republican” este nelegitim, dar n-am vazut vreun liicean sau vreun “rezistent”, vreun “sîeu”-ist iesind pentru asta în strada). Totusi biografia mea si cartile mele sînt parte din România adevarata. Dupa ce, timp de zece ani, au distrus dreapta, tovii liiceanu-basescu et comp ar trebui macar sa se abtina de a mai deschide gura. Invitatia la vot e o mizerie imorala în conditiile actuale. Nu poti vota cu oricine. Românii inteligenti nu se mai lasa dusi de nas. 70% dintre români nu voteaza. Nu din “comoditate”, ci din cauza ofertei de doi bani. Eu votez cu toti cei de pe coperta!”, scrie Bădiliţă pe Facebook.

Fosta disidentă a regimului comunist Doina Cornea a murit pe 4 mai 2018, la vârsta de 89 de ani, fiind bolnavă de mai mult timp. Doina Cornea s-a născut în 30 mai 1929 la Braşov şi a absolvit Facultatea de Filologie a Universităţii ”Babeş-Bolyai” (UBB) Cluj-Napoca, unde a şi predat. Stabilită în oraşul de pe Someş, nemulţumită de regimul comunist, la începutul anilor ’80, Doina Cornea a început să trimită scrisori de protest, peste 30 la număr, la Radio Europa Liberă şi ziarelor din Vest, în care care denunţa “sistematizarea” satelor româneşti, dărâmarea bisericilor şi politica dusă de Ceauşescu.

La finalul anului 1987 a fost arestată pentru cinci săptămâni. Împreună cu ea, și fiul ei, Leontin, cel care multiplicase manuscrise și răspândise manifeste. Începând cu 1988 i s-a impus un regim de arest la domiciliu. Pentru o mai bună supraveghere, strada pe care locuia Doina Cornea a fost izolată.

Cristian Badilita, născut în 1968, este istoric al crestinismului timpuriu, poet, eseist, doctor al Universitatii Paris IV-Sorbona. A predat limba si literatura greaca-veche la Universitatea de Vest din Timisoara. A coordonat traducerea comentata a Septuagintei in cadrul New Europe College, Bucuresti (2002-2011), care a primit Premiul pentru cea mai buna carte a anului 2003.

Autor: Florin Pușcaș

Sursa: Stiri pe surse

Related Posts

One Response “Teologul Cristian Bădiliță: ”Dacian Cioloş, paznic la poarta disidentei Doina Cornea în timpul serviciului militar””

  1. vlad tepes says:

    “Cumintenia Bruxellului si a serviciilor”, alaturi de escrocul neo-marxist, Barna sunt “Fred si Barney” ai politicii dambovitene de astazi, avand in spate intreaga familie Flintstone(USR si un Plus de securism si sorosism)!!

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss