Politică

Tefelei, sînteți mînați la luptă fix de ăia pe care sînteți voi supărați, împotriva cărora protestați!

OMV este urmașa unui Sovrom înființat de sovietici în Austria în anii 50. România a trebuit să privatizeze Petromul, dacă voia să intre în UE și NATO. La întîmplare, România a trebuit să privatizeze Petromul la OMV. Petrom, bijuteria coroanei economiei românești. Petrolul, una din cele mai importante resurse ale țării.



Erste Bank este tot o bancă austriacă. România a trebuit să privatizeze și principala bancă a țării, BCR, dacă voia să intre în UE și NATO. La întîmplare, a trebuit s-o privatizeze la austrieci. Adică la Erste Bank. BCR, principalul instrument de capitalizare a țării. Banii, fără de care nu mișcă nimic nicăieri.

Pădurile României sînt și ele exploatate la întîmplare tot de austrieci. Doar la întîmplare. Nimeni nu-i verifică. Chelesc ce vor. Pădurile, una din cele mai importante resurse ale țării.

Raiffeisen Bank este o bancă austriacă. La întîmplare. Șeful ei, teoretic civil, zice-se că ar fi ceva mare șef la rezidentura locală. Adică un civil de-ăla cu grade. Șeful Raiffeisen era prin piață în 2017, la proteste, să gestioneze mișcările tefeleilor. Făcea parte din același grup de presiune ca și ambasadorii care-și dau cu părerea despre treburile interne ale României exact ca niște guvernatori de gubernii.

Austria e placa turnantă a intereselor Rusiei în Europa. În timpul Războiului Rece, teoretic era de partea cealaltă a Cortinei de Fier, dar Viena era un soi de centru de influență sovietic. Așa a și rămas după anii 90.

Zilele trecute, Putin a cîntat dansat și petrecut la nunta ministresei de externe a Austriei. Exact ministerul ăla care-și dădea recent preocupat cu părerea despre România.

Toate astea se întîmplă totalmente la întîmplare. Doar noi sîntem niște oameni răi și tot unim punctele. Connect the dots. Connect the dots.

R’ați ai dracu’ de tefelei, că naivi mai sînteți. Sînteți mînați la luptă fix de ăia pe care sînteți voi supărați. Fix de ăia împotriva cărora protestați. Fix de ăia de care ne acuzați pe noi că am fi de partea lor. Doamne Dumnezeule, cît de naivi puteți fi.

Adică proști.

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada