Politică

TARICEANU APEL CĂTRE CLASA POLITICĂ: ”A venit momentul când trebuie să acționăm solidar pentru salvgardarea libertăților câștigate cu multe sacrificii la Revoluție!”

Tariceanu2Presedintele ALDE le cere politicienilor sa se uneasca pentru apararea libertatilor castigate la Revolutie: „Acapararea nedemocratica a puterii politice de catre fortele oculte… Sub lozinca luptei anticoruptie, institutii de forta fac o preselectie a candidatilor si viitorilor alesi… Institutii de forta cenzureaza ‘de facto’ puterea politica… Procesul intentat lui Dragnea, ca si decizia ICCJ, sunt actiuni eminamente politice”.

Presedintele Senatului si al partidului ALDE,Calin Popescu Tariceanu (foto), le cere oamenilor politici sa renunte la statutul de spectatori si sa actioneze impreuna pentru apararea libertatilor castigate cu sacrificii la Revolutia din decembrie 1989. Tariceanu avertizeaza asupra pericolului in care se afla Romania, subliniind, din nou, ca forte oculte acapareaza puterea politica.

Apelul lui Tariceanu a fost facut, vineri seara 22 aprilie 2016, la cateva ore dupa condamnarea presedintelui PSD Liviu Dragnea in „Dosarul Referendumului”. De altfel, in legatura cu acest subiect presedintele ALDE arata ca „Dosarul Referendumului” si intregul proces au fost actiuni politice si atrage atentia ca decizia ICCJ reprezinta un precedent extrem de periculos. Totodata, Calin Popescu Tariceanu afirma ca aceeasi decizie de condamnare a liderului PSD poate induce o idee in mod pervers ideea ca la referendumul din 2012 nu romanii au votat demiterea lui Basescu, ci rezultatele au fost falsificate de Liviu Dragnea.

Nu in ultimul rand, presedintele Senatului acuza ca institutiile de forta intervin in procesul alegerilor si cenzureaza puterea politica, sub aspectul lozincei luptei impotriva coruptiei.

Iata comunicatul lui Calin Popescu Tariceanu:

Principiile statului de drept ne obliga sa respectam decizia oricarei instante judecatoresti, cu precadere atunci cand este una definitiva, dar, in acelasi timp, avem dreptul si chiar obligatia sa exprimam un punct de vedere politic, mai ales ca o facem pentru apararea democratiei si a pluralismului, aflate de mai multa vreme in Romania intr-un pericol vizibil si notoriu.

Procesul intentat lui Liviu Dragnea, ca si decizia ICCJ, sunt actiuni eminamente politice, ele reprezentand un unicat nedorit in lumea civilizata. Practici democratice devenite traditionale au consacrat rolul partidelor de a mobiliza cetatenii la vot pe baza convingerilor politice si argumentelor continute in programele si proiectele cu care liderii de partid se prezinta in campaniile electorale.

Daca am lua drept model de comportament politic pentru viitor acuzatiile aduse lui Liviu Dragnea in dosarul ‘Referendum’, partidele ar fi paralizate si nu si-ar mai putea desfasura comunicarea cu cetatenii.

Aceste interpretari absolut originale sunt parte a unei actiuni concertate, prin care in procesul alegerilor intervin institutii de forta ale statului care cenzureaza ‘de facto’ puterea politica, in loc ca lucrurile sa stea invers. Am putea spune ca, sub lozinca luptei anticoruptie, institutii de forta ale statului fac o preselectie nemaiintalnita a candidatilor si viitorilor alesi.

De multa vreme, am fost o voce singulara in a trage semnale de alarma privind dezechilibrul puterilor in stat si acapararea nedemocratica a puterii politice de catre fortele oculte. La semnalele mele, in marea ei majoritate, clasa politica s-a multumit cu rolul de spectator. Cred ca, indiferent de apartenenta politica, a venit momentul cand trebuie sa actionam solidar pentru salvgardarea libertatilor castigate cu multe sacrificii la Revolutie.

Pe langa aspectele mentionate, condamnarea lui Liviu Dragnea in dosarul ‘Referendumul’ poate induce in mod pervers la o concluzie revoltatoare: la referendumul din 2012, romanii NU l-au vrut demis pe Basescu, pentru ca in realitate Liviu Dragnea ar fi falsificat indirect rezultatele votului”.

Autor: George TARATA

Sursa: Stiri pe surse