Politică

Tâlhărie cu repetiţie

enelComplet năucitor, guvernul Ponta. Credeţi-mă, vă rog, că atunci când spun asta nu e vorba de simpatii sau antipatii personale, nici de opinii politice şi nici măcar de reflexul meu vechi de a fi critic faţă de putere, oricare ar fi ea şi oricine ar deţine-o. E, pur şi simplu, vorba de o stare de uluire faţă de enormul său dispreţ faţă de societate şi faţă de valori elementare.

Nu mai departe de săptămâna trecută a explodat scandalul facturilor umflate de energie pentru populaţie. Încă de la jumătatea anului trecut, toate cele 8 companii de distribuţie a energiei electrice din România trebuiau să reducă tarifele pentru consumatori cu 6%, după ce ANRE a constatat o dublă taxare a certificatelor verzi. Uitaţi-vă, deci, la factura dv. de curent şi scădeţi 6% – atât ar fi trebuit să plătiţi, de fapt. Dar, pentru a nu reduce tarifele şi pentru a beneficia de eşalonări avantajoase pentru returnarea banilor încasaţi în plus, băieţii deştepţi din sistem s-au înţeles, pe sub masă şi pe şpăgi de sute de mii de euro, să tragă ţeapă prostului de cetăţean.
Când frauda a fost descoperită, a intervenit DNA – de aceea şi arestările de la vârful ANRE şi ENEL de joia trecută.

Şi cu asta, basta! Noi, ţepuiţii, vom primi banii înapoi? Ciu-ciu! Prim ministrul şi-a ţuguiat din nou guriţa şi s-a spălat pe mâini: “ANRE e o instituţie independentă… conducerea e numită de Parlament… aşteptăm constatările Parchetului şi ale Justiţiei”. O, da. Pe holurile ANRE chiar se vorbeşte numai suedeză cu accent german, atât de independentă e această instituţie – ca de altfel toate celelalte în care şefii sunt numiţi de Putere, prin intermediul majorităţilor parlamentare. Presa e tâmpită, probabil, că dă titluri ca acesta: “Preşedintele ANRE a fost demis de Ponta. Noul şef este un afacerist liberal din domeniul gazelor, care a fost urmărit penal” (Gândul, 7 iun. 2012). Şi ce frumos că unul dintre şmenarii de categorie grea din acest dosar era chiar dat ca exemplu pentru mediul de afaceri, de însuşi prim-ministrul Ponta, la începutul anului!

Dar staţi! Că nu s-a terminat.

În plin scandal al facturilor umflate, deci, ce se gândeşte guvernul Ponta să facă? Să scutească marii consumatori de energie de plata a până la 85% din certificatele verzi, această scutire urmând a fi suportată, prin creşterea preţurilor, de populaţie şi firmele mici (de micii consumatori, aşadar). E vorba de o sumă de 750 de milioane de dolari, potrivit estimărilor Ministerului Economiei – asta ca să înţelegem cât se poate de clar câţi bani plănuieşte guvernul Ponta să ne ia.

Deci, tocmai când ţipi ca prostul în stradă că ai fost jefuit, vine tâlharul înapoi şi-ţi mai bagă o dată mâna-n buzunar, privindu-te direct în ochi! Asta e o agresiune ce nu se poate petrece decât într-o mahala stăpânită de bandiţi şi interlopi, nu într-o ţară firească – de-asta şi spun că mi se pare totalmente năucitor acest modus-operandi guvernamental, clădit din tupeu şi scârbă faţă de prostime.

Autor: Vlad Petreanu

Sursa: Amar de zi

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Prim ministrul VV Ponta este inamicul Nr 1 al economiei,aparatorul hotilor si smenarul a toate ce se intampla in Romania

  • Atata timp cat li se permite asa vor proceda. Ei au si cutitul si painea si-si iau dreptul in stil mafiot, pentru ca asta sunt…