Analize și opinii Politică

Tăiați banii mamelor, dar cumpărați mașini la Parlament?

Adică vă bateți joc de clienți, ca să vă păstrați angajații!

Mamele sunt clienții statului român. Sunt cetățeni, care au plătit niște bani, ca să se asigure că vor avea un venit, atunci când nu vor putea să muncească. La fel si șomerii, pensionarii etc. Nici unul din ei n-a avut de ales când i s-au băgat pe gât serviciile de asigurări ale statului român. In loc sa fie arbitru pe piața de asigurări si s-o supravegheze, statul s-a transformat el însuși în firmă de asigurări! Si nu numai că își forțează cetățenii să-i cumpere serviciile, dar își stabilește singur prețul, și după ce iți ia banii, te anunța că nu-ți mai face nici serviciul pe care l-ai plătit. De ce? Că, cică, n-are bani și nu e în interesul lui!

De aia e România stat socialist. In capitalism, contractul e legea supremă. Iar obligațiile contractuale față de clienți sunt mult deasupra grijii pentru angajați. N-ai bani? Ce mă interesează pe mine? Eu vreau marfa pentru care am plătit!

Dar parlamentarii cum îndrăznesc să-și cumpere acum Mercedesuri noi? Si auzi explicație: că îi costă mai mult reparațiile, decât să înlocuiască mașinile! Dar ce-ar fi sa vina la serviciu cu mașinile personale și cu benzina proprie? Sau pe jos! Că de fapt sunt niște angajați, plătiți sa facă niște legi. Si fac cele mai tâmpite legi din Europa. Iar unui angajat tâmpit, nu-i dai Mercedes. In plus, toată dragostea de patrie câtă au ei in piept, nu valorează cât un plin de benzina pe lună?

A, economia cu mașinile Parlamentului e prea mică? Pai, n-ai decât să-ți dai oamenii afara, măi guvernule! Câți? Pe toți, dacă trebuie! Externalizează toate serviciile statului, la o zecime de preț, dacă te plângi că n-ai bani! Nu doar 20 000 de oameni. Asta e o glumă! când tu ții în spate 1.400.000 de bugetari, plus ăia din serviciile secrete, plus o grămadă de companii care pierd bani in fiecare an si trebuie subvenționate tot de la buget (ca mineritul, CFR-ul, TAROM-ul si multe altele). Închide tot, vinde tot, concediază-i pe toți. Care-i problema? Oricum sunt niște incapabili!

PDL nici n-a încercat să facă reforma statului!

Reforma statului înseamnă sa tai atribuțiile statului si sa-i dai altele noi. Ca ai mărit TVA-ul și ai băgat CAS peste tot, nu înseamnă că ai făcut reforma statului. Ci invers: înseamnă ca te zbați sa păstrezi statul intact, poate-poate trece criza și scăpăm de reformă!

Am o veste proastă pentru voi: nu scăpați de reformă, pentru ca nu scăpați nici de faliment. Una vine după alta.

Islanda s-a prăbușit prima. Acum Islanda se reformează prima.

Economia Islandei a fost prima economie europeana care s-a prăbușit sub presiunea crizei. Evenimentele petrecute în Islanda, în 2008 și 2009, ar fi trebuit să le dea de gândit țărilor în pericol de faliment, ca România. Dar în 2009, politrucii români aveau alte griji: alegerile, Băsescu, Geoană etc. N-aveau ei treabă cu criza!

Acum, islandezii au ales 25 de cetățeni obișnuiți (Nu juriști. Nu parlamentari) care sa scrie o nouă Constituție. Pe viitor, Islanda va fi a islandezilor. A celor care plătesc taxe, nu a celor care le consumă.

Islanda este prima țară europeană care se reformează din temelii din cauza crizei. Dar nu va fi și ultima.

Vom mai vedea demonstrații, violente, lupte de strada, dar finalul va fi același. Reforma e inevitabilă. Europenii vor fi obligați sa se descurce singuri, fără cerșetorie, fără protecție socială. Cine nu reușește, asta e! Criza actuală marchează moartea statului socialist dulceag, si a politicienilor care aruncă cu banii altora.

Pe viitor, statul va fi un business: oamenii vor ști clar cât plătesc, de ce plătesc si ce primesc în schimb. Cui nu-i convine, e liber să dea faliment in fiecare an, până moare de foame.

De asta îmi place mie criza.

autor: Mihai Giurgea
sursa: capitalismpepaine.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Intr-un interviu acordat de ambasadorul Bulgariei la Bucuresti,aparut in presa,domnia sa arata ca printre masurile anticriza ,luate de Parlamentul bulgar, a fost si masura de realizare de economii la nivelul mijloacelor de transport la dispozitia parlamentarilor bulgari. Nu numai ca nu au achizitionat Mercedesuri,dar au redus numarul de masini,creand un fel de dispecerat,astfel ca LA CINCI PARLAMENTARI SA REVINA O MASINA ! In acest context cum ne apar pretentiile alesilor nostri ? ” Puterea emana de la natiune si se exercita in interesul acesteia” citim intr-o anumita Constitutie (nu a noastra,dar e valabil si pentru noi).Natiunea noastra nu poate exercita nici un control asupra “alesilor”.Ar trebui facut prin referendum sau prin institutia Avocatului poporului,care acum depinde de… Parlament. Sunt necesare reforme fundamentale in domeniu.Constantin Cojocaru propune (pe http://www.variantacojocaru.ro,Programul Politic )ca Avocatul poporului sa fie ales de popor prin vot universal,sa fie repezentat,ca institutie in fiecare localitate de un reprezentant local,sa poata propune demiterea oricarui functionar de stat incepand de la Presdinte (prin referendum),Parlament,etc. Aceasta institutie nu este acum (cu cateva birouri si persoane in Bucuresti si depinzand de … Parlament !?)decat o parodie ,bifata la capitolul imagine. De asemenea nici o institutie a statului nu ar trebui sa poata constata incalcarea legii si aplica aqmenzi. Ar trebui ca aceste instituti sa poata numai sa sesizeze justitia,pentru cazurile din domeniul propriu de activitate,NUMAI justita sa poata constata sau nu incalcarea legii si sa aplice sanctiuni in caz de incalcare si nici un alt organism statal,etc.,etc.Noi contribuabilii nu suntem bataia de joc a nimanui,pentru ca,nu-i asa,”puterea emana de la natiune si se exercita in folosul acesteia”.