Politică

Statul paralel există. George Maior se visa premier dacă Ponta câștiga alegerile

Parlamentari, miniștri, oameni cu funcții de conducere în statul român au intrat de-a lungul timpului în vizorul a ceea ce numim generic “statul paralel”. Un stat paralel care chiar există dacă citim raportul făcut de Comisia de control al SRI în ceea ce îl privește pe fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior.



Raportul comisiei arată cum George Maior și Horia Georgescu, fost președinte al Agenției Naționale de Integritate, au pus la punct un întreg aparat prin care să poată controla dosare în care erau implicați oameni de la vârful statului.

Raportul arată că George Maior se interesa de stadiul anumitor dosare atât din cadrul Agenției Naționale de Integritate, cât și despre evoluția unor dosare aflate pe rol în instanță iar de aici nu mai era decât un pas până în momentul în care SRI să intervină în favoarea sau în defavoarea personajelor din dosare, după cum dictau interesele personale ale directorului.

Ba mai mult, George Maior l-a rugat pe Horia Georgescu să meargă la Bruxelles, luând în considerare credibilitatea acestuia în raport cu oficialii europeni, la Comisia Europeană pentru a-și exprima susținerea în vederea numirii doamnei Laura Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA.

Colaborarea dintre George Maior și Horia Georgescu era atât de strânsă încât cei doi se întâlneau la tot felul de mese festive organizate la restaurante sau la reședința fostului șef al ANI.

Raportul punctează că George Maior plănuia să ajungă premierul României, în eventualitatea în care funcţia de preşedinte al ţării ar fi fost câştigată de Victor Ponta. Acesta a fost motivul implicării fostului director al SRI în campania alegerilor prezidenţiale din 2014 împotriva lui Klaus Iohannis, contracandidatul lui Victor Ponta.

Comisia SRI a întocmit raportul după ce a analizat stenogramele audierilor lui Horia Georgescu, fost președinte ANI, George Maior, fost director SRI, Sorin Blejnar, fost șef al ANAF, Dumitru Dumbravă, general SRI, fost șef al Direcției juridice, Florian Coldea, fost prim-adjunct al directorului SRI.

Autor: Andrei Coman

Sursa: National.ro

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • si… aveati de gand sa porniti PETROCHIMIA ROMANEASCA CLADITA CU SUDOAREA PARINTILOR SI BUNICILOR CARE STAU CU MANA-NTINSA LA MILA “OFITERILOR SUB ACOPERIRE”- PONT VANDUT DE “EMINENTA OFITERILOR ACOPERITI”, Tatuku. Vai di steLEE-li noastre…