Politică

Statul Naţional sau… instituţiile subordonate „vampirismului” oligarhic!

manipulare1De 25 de ani avem parte de o disoluţie a statului naţional şi instituţional. Mai grav este faptul că totul este aranjat şi planificat dinainte. Politicienii au devenit un soi de „Vampiri” care sug fără încetare, seva acestui stat acestei naţiuni. Nimeni şi nimic nu îndrăzneşte să întreprindă nimic pentru a stopa acest fenomen, total distructiv, pentru fiinţa naţională. Monopolizarea, politizarea şi mafiotizarea tuturor instituţiilor acestui Stat, aşa cum de altfel s-a mai semnalat şi în alte articole, de la portar şi până la şefi cu rang ministerial, nu au făcut altceva decât să blocheze activitatea instituţională, care în condiţii normale ar fi fost de fapt coloana vertrebrala a unui stat…

Vorbim de instituţii ca exemplu: Poliţie, Jandarmerie, SRi, Parchetul General, DNA, Guvern, Parlament, Curtea Constituţională, Curtea de Conturi, Prefecturi, Consilii Judeţene, Agenţii Naţionale/Judeţene, Inspectorate Generale/Judeţene, Primarii… etc, aceste instituţii şi celelalte din subordinea lor, nu funcţionează. Mai bine-zis, funcţionează din inerţie. Sunt excesiv de încărcate ca personal, fără o structura admninistrativa funcţională, fără o strategie bine definită, fără scopuri/obiective de îndeplinit şi bineînţeles fără termene şi responsabilităţi. Schemele de personal/organigrame, supraîncărcate, cu tot soiul de şefi şi directori generali, executivi etc. Cu nenumărate contracte supraevaluate, în combinaţie cu tot soiul de parteneriate şi de servicii cu „n” firme şi firmuliţe ale oligarhilor de partid. Miliarde de Euro şpagă şi miliarde de euro pierderi de la bugetul şi aşa sărăcit al naţiunii, dar, drastic urmărit a fi încasat de la cetăţeanul de rând, paltitorul de impozite şi taxe, din acelaşi salariu de mizerie, sclavul naţiunii ai căror stăpâni sunt tot aceaşi oligarhi politicieni.

Banii din fondurile europene intră în acest circuit anchilozat şi aruncaţi pe „taraba” acestor instituţii, pentru aşa-zise proiecte, cu comisioanele de rigoare, care în final ajung şi în buzunarele unor Oligarhi Ploiticieni din ţară şi/sau europeni, care au aprobat aceste fonduri! Totul este într-un lanţ continuu de pierderi imense de bani, atât din intern cât şi din extern. Nimeni, nu răspunde pentru nimic, nimeni nu este sancţionat pentru prejudicierea statului. Cel mai adesea, strânşi cu „uşa” de anumite articole de presă, mai mult de cea internaţională, cât şi a unor oficiali europeni, Statul, se vede nevoit să scoată la sacrificiu câte un „Acar Păun” pe care să cadă toată vină fărădelegilor unor oficiali români…

Să ne reamintim doar, celebrul caz de talie internaţională, dacă se poate spune aşa, când o persoan fizică câştigă procesul cu CNADMR şi obţine o sentinţă definitivă pentru plata unei daune în valoare de un milion de euro… La câteva zile după pronunţare, un oficial din această instituţie, cu mega afaceri cu bani publici, a considerat că responsabilul principal, în acest caz nu e nimeni altul decât muncitorul responsabil pentru acea zona, căruia ar trebui să i se împute milionul de euro… Cum spuneam Acarul Păun… nu director, nu şeful de district, nu şeful de echipă, nu inginerul, nu proiectantul, ci doar acel simplu muncitor! Simplu, nu? Într-un stat cu instituţii funcţionale, ar fi sărit din schemă toţi şefii răspunzători de acel sector de drum, şi ar fi buni de plată… Aceasta este mafiotizarea instituţională. Blocajul funcţionarii instituţiilor puse în slujba societăţii… Cine greşeşte plăteşte?!

Revenid la subiect, majoritatea instituţiilor statului arătate mai sus, nu funcţionează sau, pur şi simplu, ar trebui reduse ca număr de personal, iar unele desființate de-a dreptul… Nu-şi regăsesc utilitatea pentru care au fost înfiinţate oficial. Neoficial, toate le sunt utile oligarhilor politicieni, toate aduc profituri partidelor şi clientelei politice. Poliţia şi Jandarmeria răspund la comandă politică, sunt câinii de pază ai polititcienilor, pe aceste două instituții se bazează politicul ţării în raport cu cetăţeanul cu opresiunea străzii şi a demonstraţiilor… Aici totul răspunde la comandă politică! Poliţia păstrează dosare, le aranjează, le arhivează şi le scoate la nevoie, iar Jandarmeria acţionează în forţă acolo unde sunt puşi, de regulă, împotriva cetăţeanului, care îndrăzneşte să protesteze; sunt câinii de pază ai Puterii!

SRi-ul face poliţie politică în continuare, în intern, nu face decât dosare politice la comandă, spionând cetăţeanul, acultând telefoane, violând corespondenţa scrisă şi electronică, amenițând şi şantajând eventualii contracandidaţi politici… Produce şi coordonează un vast sistem de Dezinformare şi Manipulare a populaţiei… La fel şi Parchetul general, DNA-ul şi Curtea de Conturi, toate aceste instituţii acţionează la comandă politică, pe cine sancţionează? Pe contracandidaţii politicieni, pe şefii de găşti de mafii locale, când aceştia nu plătesc acolo sus… taxa lor de protecţie… Pe cine apară? Nu pe cetăţean, nu bugetul de stat care ar fi fost prejudiciat de vreun consilier, sau de un primar sau alt funcţionar public… sau de traficatii de carne vie sau de alte substanţe, obiecte etc. Nu, nu aceştia sunt în vizor. Doar când se produc daune şi la alte state, atunci intervin cei din afară să atenţioneze intituțiile statului să ia măsuri… Milioane de euro pierderi de la buget! Toate aceste instituţii, asigură de fapt bună funcţionare a Economiei Subterane de unde se „hrăneşte’’ Vampirul Politician român! Care suge în continuu „sângele’’ ţării!

Despre Guvern şi Parlament, ce să mai vorbim?! Ei îşi fac legi lor, îşi fac buget propriu… Miliarde pierderi din buget! Cât despre Prefecturi şi Consilii Judeţene, acestea chiar nu-şi merită banii. Funcţioneză întocmai precum guvernul şi parlamentul, doar asigurându-le spatele şi numărul de votanţi pe plan local… În rest, aceleaşi instituţii nefuncţionale şi aproape inutile în raport cu necesităţile cetăţeanului… Trebuie doar să facem un apel la memorie, să gândim pragmatic, la ce foloseşte fiecare instituţie în parte şi apoi vom vedea că, de fapt, 80 la sută dintre aceste sunt în folosul mafiei politice şi doar  20 la sută în folosul populaţiei. Atunci,mi s-ar părea corect că în acelaşi procent să fie reduse, restructurate…

Nu! Dragi români, noi nu gândim pragmatic. În general ne lăsăm antrenaţi în propaganda Dezinformării şi Manipulării grosolane produsă pe toate canalele de TV cât şi pe diverse bloguri/site-uri. Ne-am dezvăţat să gândim cu propria noastră minte, lăsându-ne antrenaţi în această propagandă mizerabilă. Problema noastră „naţională” este inacţiunea. Unde nu este acţiune nu este nici schimbare. Din nimic, nu iese nimic! Ţara are nevoie de o schimbare de sistem, un alt sistem cu alte reguli, cu alte legi. Legi pentru binele ţării şi pentru binele cetăţeanului de rând şi nimic altceva. Legi simple, clare şi precise.

Fără interpretări, alambicate şi stufoase şi mai cu seama inutile nouă tuturor. Aceasta este viziunea pe care ar trebui să o avem în minte de dimineaţă şi până seară. Schimbarea este cheia şi nu rotirea cadrelor, odată cu alegerile! Ce sistem ar fi fezabil la Noi? Păi, unul bazat, în primul rând, pe valoarea profesională şi pe accesul în funcţii, de la funcţionar la ministru, doar pe bază de capacitate şi profesională şi pe examen, nu promovaţi de oligarhia de patride!

Rămân la convingerea de bază: „În spatele oricărui politician şi/sau al oricărui partid politic, se află un grup mafiot’’!

Autor: Viorel Sandu

Sursa: Ziarul Natiunea