Analize și opinii Cultură și Familie Politică

“SRI – cel mai puternic trust de presă din România”

FreeEx – ActiveWatch a organizat miercuri seară cu ocazia Zilei Mondiale a Libertăţii Presei Cheful Presei în cadrul căruia au fost premiaţi, printre alţii, Traian Băsescu, Renate Weber şi SRI.

Anul acesta, Cheful Presei a avut ca temă “Marea infiltrare”, relatează mediafax.ro.

Primul premiu acordat la Cheful Presei de miercuri seară a fost “SRI – cel mai puternic trust de presă din România”, care a revenit Serviciului Român de Informaţii. “În 2012, SRI a recunoscut public că a avut un agent infiltrat în redacţia Jurnalul Naţional. În precaritatea în care se zbat companiile media, singura agenţie de presă fără probleme financiare a rămas SRI”, a spus Mircea Toma. “Salutăm iniţiativa Serviciului Român de Informaţii de a pune la dispoziţia redacţiilor ziarişti cu o dublă competenţă, care-şi permit să scrie fără teama că şi-ar pierde celălalt salariu, şi îi acordăm premiul SRI – cel mai puternic trust de presă din România”, se arată în motivare.

SRI a fost “premiat” la câteva luni după dezvăluirea făcută în exclusivitate de Cotidianul.ro Poliţie politică la Jurnalul Naţional!

Renate Weber a primit premiul “Toţi pumnii noştri”, “pentru curajul de a proteja informarea publicului de informatori”. ActiveWatch a propus un amendament la iniţiativa eurodeputatei Renate Weber privind libertatea mass-media în UE şi anume să se ia măsuri legislative de interzicere la nivelul statelor membre a infiltrării în redacţii a agenţilor sub acoperire din serviciile de informaţii. “Pentru curajul de a proteja informarea publicului de informatori, îi acordăm Renatei Weber ‘Toţi pumnii noştri’. O să-i ţinem strânşi la votul în plenara Parlamentului european”, a spus Toma.

Preşedintele Traian Băsescu a primit premiul “Cură de repaus TV”, deoarece “a găsit un nou argument pentru a include presa în rândul vulnerabilităţilor la adresa siguranţei naţionale, demers la care trudeşte deja de trei ani”. “Pentru că nici noi nu vrem o Românie dezbinată, îi recomandăm politicianului o ‘Cură de repaus TV’. Să verifice dacă, după o lună fără B1 TV şi fără Antena 3, fără Badea, Gâdea, Turcescu şi Mircea Marian, va descoperi că Dan Voiculescu şi Crin Antonescu sunt, de fapt, nişte băieţi de treabă”, se arată în motivaţie.

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Active watch vrea ca SRI-ul sa iasa din presa special pentru ca ei sa isi poata promova fara probleme propaganda ungureasca si anti-romaneascapr in trusturile detinute de reteaua Toma: kamikaze, adevaru, catavencu, catavencii etc … Deci eu SUSTIN SRI-uL in cazul acesta, ACTIVE WATCH SI TRUSTURILE LUI TOMA TREBUIE TINUTE SUB SUPRAVEGHERE !