Politică

SPALATURA LUI IOHANNIS – Presedintele s-a transformat in agent de PR pentru DNA?!

kovesi_iohannis_92054200În pofida evidentelor vazute de o tara intreaga, pretinde ca parchetul lui Kovesi nu se implica in jocul politic: „Faptul ca suntem in precampanie nu are nicio relevanta pentru felul in care DNA lupta impotriva coruptiei… Nu exista niciun fel de imixtiuni politice”. Iohannis nu a explicat insa cum se face ca anumiti candidati se trezesc cu dosare fix inainte de alegeri, pentru fapte vechi si de 10 ani.

resedintele Romaniei Klaus Iohannis s-a transformat in agent de PR pentru DNA. De la pupitrul Palatului Cotroceni, Iohannis a sarit, joi 21 aprilie 2016, in apararea parchetului condus de Laura Codruta Kovesi, in conditiile in care exista din ce in ce mai multe acuzatii ca DNA se implica in jocurile politice. In pofida acestei evidente, vazute de o tara intreaga, Iohannis a gasit de cuviinta sa incrce sa spele imaginea DNA, sustinand ca parchetul anticoruptie isi face treaba foarte bine, iar actiunile procurorilor nu au nicio legatura cu politica.

Totusi, Iohannis nu a explicat, spre exemplu, cum se face ca anumiti candidati se trezesc cu dosare la DNA fix inainte de alegeri, unii dintre ei fiind retinuti sau arestati chiar si pentru fapte vechi de 10 ani. De asemenea, presedintele Iohannis poate ar trebui sa explice, atunci cand sustine ca DNA isi face treaba bine, si de ce sesizarile Corpului de control al fostului premier Victor Ponta si ale Curtii de Conturi privind jafuri de miliarde de euro stau in nelucrare la parchetul anticoruptie. Printre ele, sesizarea referitoare la compania Transgaz, acolo unde director este fratele Laurei Kovesi, Sergiu Lascu. Nu in ultimul rand, poate ar fi bine ca Iohannis sa ne explice de ce fostul presedinte Traian Basescu si oamenii de baza ai regimului acestuia continua sa aiba imunitate in fata DNA si sa fie ocoliti de procurorii Codrutei Kovesi, cazul Elenei Udrea fiind cu totul si cu totul altceva.

Sunt niste aspecte pe care Iohannis ar trebui sa le ia in considerare atunci cand, ca un veritabil agent de imagine al DNA, se apuca sa laude parchetul lui Kovesi.

Altfel, presedintele Romaniei ar trebui sa nu uite ca, inaintea lui, au fost multi care s-au gudurat pe langa DNA si au ridicat in slavi parchetul lui Kovesi, dar care au fost executati atunci cand momentul a impus-o. Ultimul caz de acest gen a fost cel al deputatului PNL Ludovic Orban.

Iata declaratiile lui Klaus Iohannis:

Pentru Romania, lupta impotriva coruptiei este vitala. In Romania, acest lucru nu este doar un deziderat. Este un fapt. Lupta impotriva coruptiei se desfasoara chiar cu intensitate mare, spre disperarea coruptilor, evident. Faptul ca suntem in precampanie nu are nicio relevanta pentru felul in care DNA lupta impotriva coruptiei si impotriva coruptilor. Nu stiu exact la ce fel de comandamente v-ati referit in intrebare, eu nu am cunostinta despre existenta vreunui fel comandament, dar am o parere destul de informata, foarte informata despre cum se desfasoara lupta anticoruptie. Sunt foarte multumit. DNA isi face treaba foarte bine, nu exista niciun fel de imixtiuni politice, daca cumva la asta v-ati referit, in felul in care isi face DNA treaba. Nu exista nicio institutie a statului care sa se amestece in treaba DNA sau in felul in care DNA isi face treaba.

Precampania aduce mai vizibil in fata felul in care unii si altii sunt chemati la DNA pentru a da explicatii. Acest lucru este o dovada a faptului ca lupta anticoruptie se desfasoara cu toata intensitatea. Si pot sa va spun ca se desfasoara asa indiferent daca este campanie sau daca nu este campanie. Munca pe care o face DNA nu este una politica, ci este o lupta foarte importanta pentru Romania”.

Autor: George TARATA

Sursa: Lumea Justitiei

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu