Politică

SONDAJ: Doar 48% dintre români mai cred că apartenența la Uniunea Europeană este un lucru bun

Mai puțin de jumătate dintre români mai sunt de părere că a fi membru al Uniunii Europene este un lucru bun. Așa arată ultimele cifre din sondajul realizat  de casa de sondare Kantar, la comanda Parlamentului European.



Astfel, 47% dintre concetățeni cred că a fi membru al UE este un lucru bun, spre deosebire de media europeană, aflată la 57 de procente.[1]

18% dintre români cred că apartenența la UE este un lucru rău, în creștere cu 3 puncte procentuale față de precedentul eurobarometru realizat în martie 2017.[2]

32% cred că apartenența la UE nu este nici bună, nici rea.

Cifre la nivel european

România înregistrează ce mai mare creștere a euroscepticismului după Germania. La nivelul întregii Uniuni Europene pare să se înregistreze o foarte usoară revenire a optimismului, în conditiile în care 33% dintre cetățenii europeni cred că lucrurile merg în direcția bună, cu un punct procentual mai mult față de martie 2017. Nu trebuie totuși neglijat că 50% cred că Uniunea merge într-o direcție greșită.

Din euroentuziaști, românii au devenit eurosceptici

În anul 2007, la intrarea României în Uniunea Europeană, eram euroentuziaștii Europei, deși nu aveam motive. Acum când românii au înțeles cum funcționează Uniunea, s-au mai răzgândit. Unul din principalele motive pentru care românii nu mai văd UE ca pe grădina Edenului este că Bruxelles-ul face tot posibilul să explice prin conferințe și pe la TV că Europa de Est nu are cetățeni de mâna a doua, dar atunci când se pune problema drepturilor, est-europenii sunt buni doar de gunoieri, muncitori în construcții și menajere.

Încrederea românilor în UE nu a scăzut pentru că ei nu au avut încredere,  ci pentru că românii au sperat, iar speranțele le-au fost înșelate.

Conceptul european este unul falimentar pentru Europa de Est și unul care distruge spiritul în Europa de Vest. Nu poți să suprimi secole de luptă pentru autodeterminare și să le înlocuiești cu corectitudinea politică. Europa de Vest profită economic de Europa de Est dar asta nu duce la crearea familiei europene, asta nu face decât să adâncească faliile deja existente. Migranții îmbrățișați în Vest și urâți în Est reprezintă și ei tot o dispută ideologică. Europa cu capitala la Bruxelles este pe ultimul drum, iar muzica care răsună nu este din  Beethoven sau  Mozart, ci seamăna izbitor cu Adhan-ul moscheelor.

[1][1] http://www.hotnews.ro/stiri-esential-22060690-doar-unul-din-patru-romani-crede-lucrurile-merg-directia-buna-romania-scadere-7-puncte-procentuale-6-luni.htm

[2] http://www.rfi.ro/asculta-la-rfi-ro-98644-dan-carbunaru-euroscepticism-crestere-alegem-buni-romani-europeni

Autor: Aleandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • UE INSEAMNA UN IMPERIALSM COMUNIST BABILONIC, ANTINATIONAL, ANTIUMAN, ANTICRESTIN, UNDE ANORMALITATEA DEVINE NORMALITATE, MINCIUNA ADEVAR SI ADEVARUL MINCIUNA !
    SE IMPUNE DESFIINTAREA UE CAT MAI URGENT DACA VREM SA MAI SUPRAVIETUIM CA NATIUNE SI CA OAMENI NORMALI !

  • Numai că, cei care au asistat pasivi la nenorocirile de după 2007, acum, copiii lor învață, strâng din dinți, le bagă părinții meditatori, că școala e vai de mama ei, și abia așteaptă să facă PASUL în afară! Toți visează (de la muncitor necalificat, până la cei cu școală) să plece! Birocrația, politicul I-A GONIT ȘI-I GONEȘTE ÎN PAS ALERGĂTOR!
    P.S. Dacă vrei să schimbi CEVA, trebuie schimbat TOTAL politicul…o armată de furnici roșii care s-au îmbogățit și nici nu le (mai) pasă, indiferent ce fel de pisică le-arăți!

  • Viitorul Romaniei este dupa model elvetian. Afara cat mai repede din lagarul U.E. Germania are pe constiinta aproape 100 milioane de morti si mutilati in 2 razboaie. Dupa 1945, Germania trebuia desfintata ca stat in Europa si impartita intre statele pe care le-a atacat. Afara cu ALOGENII din ROMANIA !!!.

  • Sustinatorii lui Bafomet vor in UE, in timp ce sustinatorii omului cu credinta in Dumnezeu nu vor in UE… Asa se vede in poza simbol.