Cultură și Familie Politică

SOLIDARITATE NAȚIONALĂ: Vot pozitiv covârșitor în Camera Deputaților din Parlamentul României – pentru recunoașterea tuturor românilor de pretutindeni

Camera Deputaților a votat cu o majoritate zdrobitoare, azi 8 mai a.c., proiectul de lege privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni – etnonimele de vlahi, aromâni, istroromâni, moldoveni etc. denumesc pe cea de român. Din acest moment oricine își spune moldovean, aromân, vlah, voloh, istroromân, meglenoromân, fârșerot, etc. este recunoscut ca român ce aparține de statul român.

Adoptarea acestei legi este un pas mare, unic și extraordinar în istoria modernă a României, de ne egalat și poate de o mai mare anvergură decât pașii facuți în vremea Regelui Carol I, care a sprijinit financiar comunitățile românești din provinciile istorice, cu școli, profesori, cu biserici și preoți, și care practic reprezintă un nesperat pas înainte spre redefinirea și renașterea Națiunii Române.

O pată neagră, care cu greu va fi ștearsă este atitudinea Ministerului de Externe Român (practic al României faptic al altor state) care și-a permis să dea un aviz negativ acestui proiect de lege, pentru a nu fi aprobat.
Ca efect al acestei legi, România va avea pe lângă cei douăzeci de milioane de români din țară, încă zece milioane în provinciile istorice din jurul ei, la care se mai adaugă cele cinci milioane din diaspora ocidentală, un total de 35 milioane de cetățeni.

Iată enunțul articolului de lege adoptat de Camera Deputaților, care prin efectele sale în timp va intra cu siguranță în istorie:
Articol unic: Legea nr. 299 din 13 noiembrie 2007 privind sprijinul acordat românilor de pretutindeni, se modifica dupa cum urmeaza:

Articolul 1, alineatul (1) a) se modifica și va avea urmatorul cuprins:
ART. 1. alin (1) a) drepturile persoanelor care își asumă în mod liber identitatea culturală română – persoanele de origine română cele aparținând filonului lingvistic și cultural românesc, care locuiesc în afara frontierelor Romaniei, indiferent de modul în care aceștia sunt apelati (armâni, armânji, aromâni, basarabeni, bucovineni, cuțovlahi, daco-români, fărșeroți, herțeni, istro-români, latini dunăreni, macedoromâni, , maramureșeni, megleniți, megleno-români, moldoveni, moldovlahi, rrămâni, rumâni, valahi, vlahi,vlasi, volohi, macedo-armânji, precum si toate celelalte forme lexicale înrudite semantic cu cele de mai sus), denumite în continuare români de pretutindeni;

Astfel, demnitatea de a fi român va putea fi de acum înainte la îndemâna a milioane de români care ca urmare a evoluției istorice departe de Țara Mamă și-au însușit sau au fost denumiți cu denumiri istorice românești.

Bravo Deputaților din Parlamentul României !

Bravo pentru viitorul vot și din plenul Senatului României !

Nici nu ne gândim ca poate fi altfel !

Traiască Națiunea Română !

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Va multumim din adincul sufletului redati-ne demnitatea de a fii daci-romani inapoi !!!!!!!!!

  • Normal ca Canacheu s-a opus. El nu este roman, el este o sluga a rusilor ca si basescu. Canacheu si basescu nu sunt nume romanesti. Marshhh afara javrelor.

  • Uau! oare ce sa insemne asta? chiar i-a lovit pe deputati, asa peste noapte, dragostea pentru megleno-romani, mai ales ca i-a durut in fund toata viata de romanii din interiorul granitei care i-au votat docili, tot timpul? ce sa fie oare? o fi bine sa dam cetatenie romana la 10 milioane de oamnei despre care nu stim mai nimic? cine sunt ei? se va face o fitrare prealabila sau le dam cetatenie la toti, pe n.v.?
    In realitate exista 2 explicatii:
    1) din ce in ce mai putini romani merg la vot. in aceasta situati portidele politice isi cauta noi bazine electorale. romanii de pretutindeni au mintea mai “virgina” si sunt mai usor de pacalit cu sloganuri electorale. romanii din Romania s/au cam prins care e treaba si nu prea se mai lasa manipulati in campaniile eletorale.
    2) israelul e un stat in permanent conflict cu vecinii. in aceasta situatie, se gandeste tot mai serios la mutarea tarii lor. tinta lor este europa de est (http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8&feature=player_embedded). se vorbeste tot mai des despre Noul Israel in Romania (http://www.ioncoja.ro/textele-altora/planul-ocuparii-romaniei-de-catre-evrei/). prin aceasta lege, 10 milioane de “romani” din israel vor putea deveni cetateni romani. (acestia se vor declara “israelieni de etnie romana” sau “romani de etnie evreiasca”?) ei vor putea accede chiar la functii in statul roman.
    Aceste 2 puncte arata adevarul din spatele “unitatii” deputatilor pt votarea acestei legi. lor li s-a explicat doar punctul 1, dar nu li s-a spus nimic de pct.2, care este adevarata miza a acestei legi.