Politică

Slovacia și-a amendat Constituția pentru protejarea căsătoriei și a familiei

family-protectionIeri, parlamentarii slovaci au votat pentru a include în Constituția țării definiția mariajului ca „legătura unică dintre un bărbat și o femeie”. Partidul de guvernământ, SMER (Social-Democrați) a răspuns pozitiv la solicitarea în acest sens a forțelor de opoziție KDH (Creștin-democrați), primind în schimb sprijin pentru o reformă a sistemului juridic.

Amendamentul a fost votat cu 102 voturi pentru și 18 împotrivă.

Constituția a fost așadar amendată pentru a a face încercările de re-definirea a căsătoriei mai dificile în viitor.

Acest amendament merge mai departe decât să interzică „căsătoriile” homosexuale: el scoate în afara legii ORICE formă de uniune civilă între persoaned e același sex. Documentul care explică decizia specifică faptul că „va fi imposibil ca drepturile și îndatoririle asociate cu căsătoria să fie conferite în orice alt fel decât uniunii recunoscute dintre un bărbat și o femeie”.

Cu acest amendament, Slovacia urmează o tendință printre țările europene: este al șaptelea stat membru UE (după Bulgaria, Lituania, Letonia, Polonia, Uungaria si Croația) care adoptă astfel de clarificări, în ciuda aserțiunilor mincinoase ale grupărilor de lobby homosexual conform cărora ar exista o deschidere tot mai mare pentru recunoașterea „căsătoriei” între persoane de același sex în Europa. În acest sens, este de sperat că decizia parlamentului slovac va avea impact în afara  țării, subminând în continuare credibilitatea unor astfel de pretenții.

România include în Codul Civil recent intrat în vigoare (2011) definiția clară a familiei și mariajului și nu recunoaște nicio formă de uniune „alternativă”, însă organizațiile pro-familie și-au exprimat în repetate rânduri intenția de a determina și amendarea Constituției.

Sursa: Cultura Vietii

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • E treaba lor ce fac, in sensul ca nu m-ar deranja sa aiba dreptul de a se casatori. Mai delicata si greu de acceptat ar fi treaba cu adoptia.

  • pana cand va veni supersistemul UE sa le declare “neconstitutonale” cum au facut in California, unde un judecator da peste cap un referendum perfect democratic.

  • Sa ne pastram valorile ! Ne-au ingropat eroii, ne-au umilit si acum trebuie sa permitem sa defileze aberatii pe strada. Sa faca ce vor la ei acasa, cine ii opreste? De ce trebuie sa invete pe copii, ca familia poate fi din doua persoane de acelasi sex? Ce treaba au copii cu sexul asta? Toate la vremea lor, nu e timpul sa inveti copii despre astfel de relatii sexuale. Chiar nu observati ca ne indobitocim? Chiar nu sunt atatea care retin copii de la invatat? Mai trebuie sa le bagi in cap prostii?