Politică

Sistemul a învins. Noul reflex pavlovian la români: să fie cu cătușe!

Sistemul a învins. De ce ne ascundem după cireș, după vorbe? Securitatea a învins. A creat un bazin de voturi fictive cu care fac ce vor. A pus mîna pe justiție și o folosește ca pe o bîtă politică. Din 2005 încoace, pas cu pas, a prins rădăcini la butoane. Și nu va ceda. Își va întări controlul asupra societății.



Românii în mare parte acuma apreciază mîna forte în gestionarea lucrurilor publice. Să fie cu cătușe.

Paradoxul este că militarii se pricep să cîștige puterea, dar nu și să gestioneze mersul zilnic al lucrurilor într-o țară. Nu se pricep la asta.

Dar nu contează.

Indiferent cît de prost vor administra societatea, ei vor rămîne mereu în spate. Vor avea grijă să pună mereu la interpunere o fațadă de carton, oameni politici crescuți precum crește gospodarul porcul să-l taie de Crăciun și mielul de Paști. Și îi vor tot schimba.

Românii se supără pe faptul că societatea e gestionată prost. Și nu au cum să se supere pe adevăratul făptaș, pentru că acesta lucrează prin proxy.

Cum crește supărarea, cum mai dau o generație de politicieni de carton la cîini, să-i sfîșie lumea. Și aduc alții, teoretic proaspeți și neîntinați, tot de carton. Și pe urmă, cînd și aceștia se uzează, îi înlocuiesc și pe aceștia.

În timpul ăsta, tot băieții vor fi la butoane, neadmonestați, netrași la răspundere. Impervious and unaccountable, cum ar zice stăpînii noștri de la care am învățat maskirovka asta de conducere cu marionete.

Nu-i așa, USR? Ce-o să vă mai placă muia și vouă tura următoare…

Autor: Mirel Palada

Sursa: Mirel Palada Facebook

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ne jucam de-a razboiul stelelor pe Pamant ignorand razboiul autentic din VazDuh. Auziti tunetele? Observati spectacolul de lumini? Cat de curand o sa aflam pentru cine savarsim fapte fara de lege si cui slujim. Sa desemneze Consiliul Cerurilor PreaInalte un conducator pe planeta ca nu mai tine figura cu urna, democratia, corectitudinea politica, drepturile si libertatile fundamentale ale cetateanului, ideologiile, doctrinele, lozincile, campaniile electorale, loviturile de stat, sanctiunile, deviantele, patologiile, zoombizari de serviciu ET C

  • Sistemul “Sa traiti bine!” – inventia lui Petrov inregistrata la OSIM-ul cosmic pentru extraterestrii curiosi in sisteme paralele…

  • Alti militari dau o mana de ajutor sinistratilor. Politicienii de carton isi numara cartoanele.