Politică

Sindromul Stockholm? Cum a ajuns Sibiul să fie iarăși Hermannstadt, pe banii publici ai românilor din oraș și cu binecuvântarea Angelei Merkel și a președintelui Iohannis

Duminică, 27 mai, la București a avut loc finala Cupei României la fotbal, între echipele CS Universitatea Craiova și FC Hermannstadt. Cititorii ar putea să se întrebe, pe bună dreptate, ce oraș din România este „Hermannstadt”?



Răspunsul este puțin mai complicat: pentru români și România nu există niciun astfel de oraș, dar pentru germanii din zonă și de aiurea, există doar Hermannstadt.Coincidență sau nu, la nici șase luni de la alegerea lui Klaus Iohannis în funcția supremă a României, la Sibiu se năștea…FC Hermannstadt. Orașul de pe Cibin are o veche tradiție fotbalistică, toate echipele din urbe activând cu denumirea orașului: Șoimii Sibiu, Inter Sibiu sau mai recent, Voința Sibiu.

Cum toate aceste echipe au falimentat și au dispărut, nu a existat riscul ca noul club să aibă probleme dacă ar avea cuvântul „Sibiu” în denumire.

Cu toate acestea, s-a ales din start o denumire străină și stranie: FC Hermannstadt.De altfel, președintele executiv al clubului, Teodor Birț a spus într-un interviu că s-a consultat cu Klaus Iohannis după promovarea echipei în Liga a III-a.

Birț, condamnat penal într-un dosar, a lucrat bine-merci în Primăria lui Iohannis, încă din 2011.

De remarcat este că acest club este finanțat, în proporție de peste 50% din banii sibienilor dar din păcate, românii nu par să fie deranjați prea mult de această situație, așa cum observa și jurnalistul Florin Matei, într-un articol din Fotbal Vest:

„Aidoma sovietizării Brașovului în 1950, nici teutonizarea Sibiului de azi nu pare a-i deranja pe locuitorii orașului, chit că la ultimul recensământ, cel din 2011, așezarea transilvană îngloba, procentual, doar 1,06% germani (sași). Ceea ce este firesc la Miercurea Ciuc (vezi Csikszereda), ai cărei locuitori sunt maghiari în proporție de aproape 80%, pare nenatural într-o așezare preponderent românească. A accepta să ți se pervertească propria identitate – sportivă, culturală, socială – doar ca să faci pe plac unor vremelnici deținători de putere, să le cânți în strună și să le ții hangul, mi se pare sub demnitatea unei comunități.

L-am înfierat, pe bună dreptate, pe Nicu Ceaușescu pentru ce făcea la Sibiu înainte de 1989, dar aplaudăm ce fac actualii, arătam, pe timpuri, cu degetul către Viitorul Scornicești, dar tăcem mâlc în fața unui exemplu al zilelor noastre de aceeași factură. Iar pentru a ne escamota oportunismul și a ne motiva edulcorarea spiritului civic, utilizăm, din plin, dubla măsură. În aceste condiții,n-ar fi de mirare ca, mâine, poimâine, niște puternici ai momentului să instituie că, în semn de adâncă recunoștință și în concordanță cu bla-bla, începând cu acea dată, Sibiul se va numi Iohannisburg…”

În orice caz, de când Klaus Iohannis este președintele României, Sibiul pare să fi devenit un centru de iradiere a ideologiei „multi-culti” promovată de doamna Merkel.La Sibiu își are sediul Asociația pentru Libertate și Egalitate de Gen, unul dintre realizatorii „Ghidului pentru Prevenirea Violenței de Gen”, proiect realizat „cu sprijinul financiar al Uniunii Europene”. Unul dintre scopurile ghidului este promovarea Convenției de la Istanbul.

Acest document a fost respins în mai multe țări, pe motiv că sub masca prevenției violenței asupra femeilor, promovează ingineria socială a teoriei gender, cea conform căreia genul unei persoane nu este determinat de sexul biologic al acesteia.

Tot la Sibiu s-a strâns, nu se știe cum, o echipă care urma să lupte cu „știrile false” din România. Faimoșii războinici urmau să combată fenomenul „știrilor false”, din .ro. Dar, așa cum a apărut, așa a și dispărut, iar între timp s-a demonstrat că scandalul „știrilor false” a fost și este scuza folosită de stângiștii din toată lumea pentru a justifica pierderea terenului în fața dreptei conservatoare.

Autor: Andrei Nicolae

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • rumunul s-a nascuta dornic sa fie sluga la careva, fie grof, fie graf … Pupa mereu papucul cuiva, inclusiv acesti iobagii “ardeleni” ca nu-i putem numi transilvaneni ! Jalnici indivizi cu suflete de slugoi …