C O N T R A P R O P A G A N D Ă

Şi ţările înnebunesc, nu-i aşa ?

unirea_29_1Traian Băsescu a dat un mesaj patriotic clar spunând că proiectul de ţară trebuie să fie unirea cu Republica Moldova.

Atât de pervers a ajuns însă mediul politic, încât exprimarea acestui ideal a fost primită cu ostilitate chiar în ţară. Ponta a ţinut să zică ceva despre şpriţurile băute de Băsescu şi Voronin, iar televiziunile puterii au vorbit despre această formulare a preşedintelui României ca despre o gafă.

Situaţia arată clar că lupta politică transcende patriotismul. Indiferent de la cine ar fi venit acest mesaj – chiar de la un criminal închis pe viaţă la Jilava – ar fi trebuit salutat, nu blamat.

În lupta USL pentru menţinerea la putere este călcat în picioare principiul sfânt al solidarităţii în jurul idealului deplinei unităţi naţionale. Iar asta se întâmplă cu câteva zile înainte de 1 Decembrie.

Incredibil.

Clasa politică din Basarabia are scuza fricii că, prin unire, îşi va pierde anumite privilegii, în schimb politicienii din patria mamă nu au nicio scuză.

Speculaţiile cu privire la oportunităţi diplomatice sunt la fel de uscate ca inimile celor ce le fac.

În mod nornal, cuvintele lui Băsescu ar fi trebuit să genereze entuziasm, nu ranchiună.

Se pare însă că în România zilelor noastre a ajuns păcat de moarte să afirmi că vrei unirea.

Basarabia ? E treaba ei ! De bon ton azi este să zici că vrei să mergi spre viitor cu China.

Şi ţările înnebunesc, nu-i aşa ?

Autor: George Smeoreanu

Sursa: Criterii.ro

Related Posts

5 Responses “Şi ţările înnebunesc, nu-i aşa ?”

 1. Studentu în București says:

  Sincer ! De ce ar vrea Basarabia să se smulgă de la sânul rușilor, unde le este destul de bine, pentru a veni sub oblânduirea României ?

 2. Tudor M says:

  Domnu studentu’, defineste te rog acest bine pentru basarabeni.Sincer!

 3. George says:

  Băsescu NU vrea Unirea cu Basarabia, ci îngroparea ei în UE!

  Deși se știa politica sionistă dusă de tov. Băsescu, această filmare este o probă incontestabilă pentru naivii care mai vedeau în Băsescu unul ce dorește unirea cu Basarabia – minciună fluturată de agenții săi.

  http://www.apologeticum.ro/2012/09/basescu-nu-vrea-unirea-cu-basarabia-ci-ingroparea-ei-in-ue/

 4. Similea says:

  Studetul din București e corigent la istorie si cam tăntălău dacă nu are habar de cât au suferit basarabenii din cauza rușilor.

 5. vasile says:

  omenirea daca nu este bipolara atunci este sclavagista….lasa ca moldova sa stea la rusi si romania la evrei si atunci ambele parti se vor dezvolta…

Let us talk about
Name and Mail are required
Join the discuss