Politică

Şi Matei Păun, şeful campaniei electorale a lui Nicuşor Dan, este client al unei fundaţii Soros

6matei-paun-rlTocmai cînd toată lumea îl laudă pe Nicuşor Dan pentru rezultatul de la alegerile din Bucureşti, apar tot mai multe informaţii despre cei care l-au creat şi l-au susţinut financiar! Vă prezentăm azi documentele care arată că şi Matei Păun, şeful campaniei electorale a lui Nicuşor Dan, este finanţat de George Soros!

Despre Matei Păun s-a scris în aceste zile că figurează în listele PANAMA PAPERS, cu o societate de tip offshore în Seychelles. Întrebat de jurnaliştii de la Rise Project (http://www.riseproject.ro/nicusor-dan-nu-am-stiut-ca-seful-meu-de-campanie-apare-in-panamapapers/) despre această situaţie, Nicuşor Dan s-a prefăcut că nu ştie nimic, ca şi cum chiar atunci a aflat, deşi spune că-l cunoştea pe Matei Păun încă din 2012, cînd s-a implicat şi în campania electorală de atunci!

Noi am descoperit însă că acelaşi Matei Păun este şi membru al Consiliului Director al Fundaţiei „PACT”, înfiinţată încă din anul 2002. Pe pagina de prezentare a conducerii Fundaţiei PACT îl găsim şi pe Matei Păun, dar în finalul textului aflăm că „În prezent, Matei este fondator şi Managing Partner Bac Investment Bank România şi fondator şi partener: Bac Investment Bank Belarus & CIS”!

fundatia_pact

Dar ce este această Fundaţie „PACT”? Pe site-ul fundaţiei aflăm cine sînt DONATORII acesteia, adicăFINANŢATORII. Între ei este o altă fundaţie: „TRUST FOR CIVIL SOCIETY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE”:

fundatia_pact_2

Evident, am căutat să aflăm cine este această fundaţie atît de generoasă care oferă bani pentru „PACT” şi am intrat pe pagina sa de pe Internet, unde am aflat cine sînt FONDATORII acesteia. Surpriză! Între ei este OPEN SOCIETY INSTITUTE, care este patronată de GEORGE SOROS:

george_soros_1

După cum vedeţi, fundaţia „TRUST FOR CIVIL SOCIETY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE” a beneficiat în 2012 de 75 milioane de dolari, sumă uriaşă, pe care nu orice companie comercială o are la dispoziţie! Iată o fotografie care certifică faptul că George Soros este Fondator şi Chairman al OPEN SOCIETY INSTITUTE:

clinton_si_soros

Aşadar, întîlnirea dintre Nicuşor Dan şi Matei Păun nu a fost chiar întîmplătoare, ci ea s-a produs prin intermediul unor construcţii civice ale aceluiaşi personaj: GEORGE SOROS. Fundaţiile sale au pus la dispoziţia unor ONG-uri sume uriaşe pentru atragerea în activităţile acestora a sute de mii de oameni, toţi aceştia devenind la momentul oportun activişti politici sau economici ai intereselor magnatului american! Numai pentru Open Society Foundations (OSF), din care s-a desprins şi Open Society Institute, s-a pus la dispoziţie suma de 1.590.570.302 dolari.

Ca să nu se creadă că avem ceva personal cu cei nominalizaţi, amintim că în noiembrie 2014, în cotidianul „NEW YORK TIMES”, apărea un articol în care se spune că ONG-urile finanţate din străinătate vor să influenţeze politica externă a SUA:

brookings

Dacă şi americanii se tem de o astfel de influenţă, noi, românii, ce să mai spunem?

Autor: Ion Spânu

Sursa: Cotidianul

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu