Politică

Şi-au luat ţara înapoi!

L-au demonizat. L-au stigmatizat. L-au demonizat. L-au izolat prin încarcerare. Nu şi-ar fi încheiat cariera politică, dacă nu l-ar fi trimis la puşcărie. Au scăpat de el. Nu mai are cine să li se opună. Sunt pe cai mari. PSD e în situaţia în care dacă nu se predă dispare.



Ar fi putut să-şi anunţe aseară demisia. N-a făcut-o. A vrut să stea în picioare în timpul execuţiei.

O parte corpolentă şi constitutivă din societate juisează. E în culmea fericirii. L-au executat. Dar, tu, fericitule, ce ai câştigat? Poţi bea o bere liniştit şi să te scarpini pe burtă. Eşti anonimul dintr-o mulţime în euforie. Un fel de beţie, fără alcool, te-a cuprins. Când te vei trezi va fi prea târziu. Ai fost un soldat al cauzei. Generalii nu te vor chema la masa lor.

Bucuria mulţimii e ca cea de la Stâlpul lui Rudolf. Plebea, de la romani pornire, are sentimente viscerale când vede sânge şi huruitul ghilotinei. Se bucură de executarea proscrisului. Spiritul justiţiar este uneori asociat celui animalic. Maleficul din om îl face războinic doar dacă i se desenează sângele duşmanului. Serviciile au ştiut să exploateze pornirile primare. Dorinţa de putere prin uciderea stigmatului i-a băgat în corzi pe rezistenţi. Şi i-a făcut o oaste biruitoare.

Autor: Marius Ghilezan

Sursa: NewStandard

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Sustin cu fermitate, orice lovitura de stat militara sau de orice alt fel, in urma caruia sa rezulte un regim national-militar-ortodox, care sa scoata imediat Romania din structurile demonice UE si NATO, si care sa dea sentinta capitala concomitent cu confiscarea tuturor bunurilor, pt toate Iudele autohtone si pt slugile lor din Justitie si celelalte institutii importante ale statului, care au vandut dupa ’89, tara si neamul romanesc!

  • Asta ar trebui să fie tinere de minte pentru toți cei ce vin la putere.

    Cu noi au ajuns acolo, si tot noi îi vom da jos dacă va fi nevoie.

    Poate susținătorii PSD au venit la miting de frica sau din obligație, dar toți cei prezenți la restul mitingurilor, au venit pentru a schimba ceva.

  • 1. E interesant de stiut care au fost probele in timpul procesuluu
    2. Cele 2 “angajate” au depus marturie sub juramant ?
    Nu am auzit nimic vorbindu se despre asta…cele 2 femei care l infunda practic pe liderul PSD …si nici o declaratie in presa sau in instanta ????

  • Iisus simbolul iubirii nu a acceptat sa fie rastignit altcineva in locul Lui.
    StraBunii nostri au ales de cele mai multe ori sa renunte de buna voie la viata fizica decat sa tradeze.”Din zei de-am fi scoboratori / C-o moarte toti suntem datori / Dar nu-i totuna Leu sa mori / Ori Caine-nlantuit”, “Decebal catre popor”, George Cosbuc.
    Retin pe fondul cauzei, decizia lui Iisus, versurile lui Cosbuc, expresia vietii vesnice “cu moartea pe moarte calcand si celor din mormaturi viata daruindu-le”. “Mormanturile” – simbolul locatiei tranzitorii in care ajunge trupul fara viata – in sensul deconectarii de la Sursa Suprema universala, suflu. Murim putin cate putin spe a invia, renaste din propria cenusa. Exemplul hristic ne arata ca exista viata dupa moartea fizica. Cum traim, purtam “crucea” individuala si colectiva deopotriva, murim, inviem, inaltam, evoluam, lasam in urma noastra in trecerea terestra de-o sfanta si binecuvantata clipa intre Cer si Pamant, cum alegem sa strabatem dimensiunile vietii eterne, in timp si spatiu? De-a lungul vremurilor au disparut civilizatii, teritorii, imperii, guverne, structuri, ideologii, strategii, posibil din cauza incompatibilitatii cu frecventa, vibratia, energiile autentice universale. Guvernul austriac spe ex. cade din cauza coruptiei dovedite, mediatizate, Austria fiind tara care ni s-a oferit ca indrumator cu ocazia integrarii in UE. Daca a fost un indrumator corect, legal, moral, istoria va consemna in cronici. Referitor la participarea la vot, am inteles ca in Diaspora din cei ~ 5 milioane de semeni au reusit sa voteze cam 150 de mii din motive lesne de inteles (nr. mic de sectii, stampile, strategii la pachet cu “putintica umilinta” ca sa ne amintim cine suntem, unde ne-am nascut, vazut lumina zilei pe fata Pamantului, incotro ne indreptam, ce alegeri facem in viata – familie, prieteni, neam si tara, aliati, parteneri – teste menite a evidentia gradul de trezire din pdv al constiintei raportat la starea constientei universale etc). Cu bune, cu rele, puncte forte, slabe, oportunitati si amenintari, in general!, ne-am mobilizat! Daca ne-am luat tara inapoi, ramane de vazut, auzit, priceput, conectati in acelasi gand bun pentru o era buna, de lumina, pace, armonie, prosperitate, revenind pe Cale, in Adevar, onorand Viata.