Politică

Serviciile în alertă. Iohannis la munte și la mare

România se află în anul Centenarului într-o situație ingrată. Economia crește, salariile cresc dar este lume în stradă. România va prelua președinția UE în 2019 și totuși sunt state care cer activarea articolului 7 pentru țara noastră. S-au descoperit zăcăminte importante de gaze naturale în apele teritoriale românești și totuși, noi importăm gaz. Am intrat în UE în 2007 și totuși avem MCV și nu suntem în Schengen.



În acest context bizar ne aflăm la finalul anului 2018. România este un oximoron atât în politica internă cât și în cea externă. Dacă în țară președintele se vrea activ în lupta cu PSD și ne spune că vrea anti-corupție și UE, când iese pe afară uită discursul intern și vizitele sale de lucru se transformă în lungi excursii plătite din banii statului.

Iohannis în vancanță

Președintele Klaus Iohannis a îmbinat utilul cu plăcutul în cadrul vizitei sale în Italia, combinând întâlnirile cu oficialii cu vizitele turistice.

După vizita la Roma, Iohannis trebuia să participe la prima ședință informală a Consiliului European. Aici s-a discutat despre Brexit și au fost prezenți toți liderii europeni, dar acesta a preferat să viziteze orașul Pompei, că tot era în zonă, și să ajungă la Bruxelles mai tarziu. Evident, vizita la Pompei nu apare în agenda oficială a președintelui.

Cam așa se poate descrie mandatul lui Klaus Iohannis, un șir lung de vacanțe alături de soție pe banii contribuabililor. Realizările sale externe sunt zero dar în cei patru ani de mandat a reușit să viziteze toate stațiunile de lux din Europa și Statele Unite.

2019 – alegerile prezidențiale

Klaus Iohannis nu va mai câștiga cel de-al doilea mandat. Semnalele sunt destul de clare. Favoritul serviciilor este Dacian Cioloș. Această mișcare a serviciilor nu are legătură cu prestația foarte slabă a lui Iohannis ci cu schimbările geopolitice. Luptele din subteran între CIA și BND au un câștigător și acesta este DGSE (Direcţia Generală pentru Securitatea Externă a Franței). Pe această filieră Dacian Cioloș va fi ajutat să urce treptele spre Cotroceni.

La nivel mondial există un război subteran în care România este doar un pion. Extragerea lui Iohannis și propulsarea lui Cioloș nu ține de noi, ce e mai trist este că nu ține nici măcar de ei. Totul este un joc de șah în care sprijinul pentru unul sau celălălt vine în funcție tabăra care are în grijă România. Se pare că urmează Franța – deci, dragi români: ”Bonne chance!”

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • …urmeaza…adica…”cuptorulluiallah”…
    Din pacate Ciolos este asimilat in istorie cu tragedia de la Colectiv…

  • In umbra lui Macron sta tot…Arabia Saudita, in consecinta: in umbra lui Ciolos, tot…ROBOTUL SOPHIE (Viorica curtata de seici). Fara suflet, fara constiinta, fara Dumnezeu adevarat din Dumnezeu adevarat, Lumina din Lumina.