Politică

Seful Bilderberg, la Bucuresti

etienne-davignonPresedintele Clubului Bilderberg, vicontele Etienne Davignon (foto) si presedintele Consiliului pentru Relatii Externe al SUA, Richard Haass, vor veni vineri la Bucuresti, unde vor participa la conferinta “The European Union after the sovereign debt crisis”.
Printre sponsorii evenimentului se numara Unicredit Tiriac Bank, Eximbank si Rosia Montana Gold Corporation.
Celi doi oficiali sosesc in Romania invitati de catre Media Consulta International, ziarul Puterea si Realitatea TV.
Conferinta “The European Union after the sovereign debt crisis”, organizata sub patronajul Bancii Nationale a Romaniei (BNR) si al guvernatorului Mugur Isarescu, va fi moderata de jurnalistul Emil Hurezeanu.
Invitatii vor sosi vineri la Aeroportul Baneasa, unde vor sustine declaratii de presa, iar plecarea se va face a doua zi, la bordul a doua aeronave private.

Despre evenimentul care va avea loc vineri la Bucuresti, DailyBusiness.ro a stat de vorba cu Mihai Craiu, actionar majoritar al Media Consulta.

DailyBusiness.ro: Care este scopul vizitei celor doua personalitati la Bucuresti si cine a avut initiativa de a le invita?
Mihai Craiu: Cele doua personalitati vin la Bucuresti la initiativa companiei Media Consulta, reprezentata de Mihai Craiu, Adrian Thiess si ziarul Puterea. Scopul este conferinta care se intituleaza “Europa dupa criza datoriilor suverane”. Cei doi sunt specialisti in geopolitica, strategii financiare si securitate globala, iar expertiza lor este unica.

DB: Vin ei pentru a da BNR-ului o lectie de economie?
MC: Nu. BNR nu are nevoie de lectii de la nimeni. BNR este un amfitrion aristocratic, a participat activ impreuna cu noi sprijinindu-ne constant in organizarea acestui eveniment. Guvernatorul Mugur Isarescu va fi o gazda potrivita pentru cei doi, prin perspectiva moderatiei discursului, a experientei si a viziunii financiare cu care a sprijinit economia romaneasca pana acum.

BD: Cu cine se vor mai intalni cele doua personalitati la Bucuresti?
MC: Cei doi se vor intalni cu peste 200 de invitati la conferinta, vor discuta cu moderatorul Emil Hurezeanu si vor avea permanent sprijinul guvernatorului Mugur Isarescu. Evenimentul va fi transmis in direct de postul Realitatea Tv, care va gazdui dezbateri pe aceasta tema si care promoveaza acest eveniment impreuna cu ziarul “Puterea”.

DB: Cat a costat sa aduceti cele doua personalitati in Romania?
MC: Investitia in aducerea celor doi este semnificativa. Efortul facut de Mihai Craiu si Adrian Thiess din perspectiva financiara ar trebui rasplatit prin accesul la o informatie si expertiza cum spuneam unica, informatie de natura a ajuta clasa de business, specialistii in geopolitica si oamenii de afaceri sa aiba o perspectiva economica asupra regiunii.

DB: Vizita este izolata sau face parte dintr-o serie de conferinte si intalniri tinute in mai multe tari?
MC: Vizita este numai in Romania, cei doi au venit la invitatia sus mentionatilor si este un moment unic in Europa de Est.

Autor: Andreea Stefan

Sursa: dailybusiness.ro

Despre autor

contributor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Este interesant de știut ce îi aduce pe stăpânii lumii la București și de ce sunt pentru a doua oară aici? Tot atât de interesant este de observat cine sunt susținătorii lor în țară. ca să înțelegeți de unde ne vin „bucuriile”.