Politică

Scriitorul Alexandru Petria: ”România lui care pe care”

Nu se vrea mărirea salariului minim, deranjează multinaționalele.

media-142976864324220200

Nu se vrea mărirea salariilor medicilor, ca să meargă să lucreze în alte țari, noi plătindu-le studiile.

Nu se vrea mărirea salariilor profesorilor, fiindcă manipulezi mai greu oamenii cultivați.

Nu se vrea întărirea firmelor românești.

Nu se vrea mărirea pensiilor.

Se vrea ca țara să rămână în subdezvoltare, cu politicieni incapabili să acceseze fondurile europene, cu unii votând și alții administrând puterea.

Adevărații beneficiari de pe urma protestelor își râd în barbă, dacă nu primesc o ripostă fermă.

E care pe care.

#

Este abominabil să te folosești de copii în manifestații neautorizate. Și iresponsabil. Nu mai adaug nimic, nu merită.

#

Când vorbește doar ura pe Facebook: ”Cică pesedeii vor și ei la defilare! Comuniști tâmpiți, nu știu altceva decât diversiuni de doi bani. Ce-or să strige? ”Nu vrem Kent, nu vrem valută, vrem pe Dragnea să ne… dea ordonanțe”? Sau ”Noi șutim, nu gândim”? Proști, proști, proști ca noaptea! Aproape că mi-e jenă că luptăm contra unor astfel de neajutorați.”- Mircea Cărtărescu

#

O idee de-a mea: DNA anchetează Guvernul, pentru că a dat o ordonanță de urgență. Cei de la putere spun că e o acțiune care încalcă separația puterilor în stat, Constituția. Bun. Care instituție stabilește ce e constituțional la noi? Curtea Constituțională, o să răspundeți. Ok. Atunci de ce nu apelează Executivul la Curtea Constituțională, ca să tranșeze problema cu DNA, scurt, fără ezitări? Politicienii au un motiv serios de meditație. Una dintre atribuțiile CC: ”soluţionează conflictele juridice de natură constituţională dintre autorităţile publice, la cererea Preşedintelui României, a unuia dintre preşedinţii celor două Camere, a primului-ministru sau a preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii”.

#

Ce am înțeles în ultimele zile- măsurile pentru creșterea salariilor și pensiilor, a nivelului de trai în România sunt considerate pomeni. Bine că au fost acceptate fără mult tămbălău tăierile, ca normale. Nu ne mai însănătoșim, e o societate răvășită de maladii mentale!

Autor: Alexandru Petria

Sursa: Stiri pe surse