Analize și opinii Extern Politică

Scenariul GATTACA devine realitate. Un test simplu va depista 3 500 de erori genetice pe baza carora copii vor fi avortati …

Iata ce aflam din articolul Gattaca becomes reality as scientists start to screen, abort human babies based on 3,500 ‘genetic faults’:

Gattaca devine realitate: Oamenii de stiinta incep sa testeze si sa avorteze copii pe baza celor 3 500 de ‘erori genetice’

(NaturalNews) Celebrul film SF Gattaca, lansat in 1997, infatiseaza o lume a viitorului in care oamenii modificati genetic, posedand anumite caracteristici superioare sunt preferati oamenilor obisnuiti, conceputi natural si considerati inferiori. Dar iata ca in numai 15 ani de la aparitia filmului acest scenariu a devenit realitate intrucat stiinta a descoperit o noua metoda de testare a fetusilor impotriva a 3 500 asa-numite „defecte” genetice.

Ziarul britanic Telegraph semnaleaza, intr-un articol publicat saptamana trecuta, ca o echipa de cercetatori de la Universitatea Washington (UW) din Seattle a conceput o metoda de examinare a codului genetic al fetusului uman pe baza unei probe de sange recoltata de la mama si a unei probe de saliva recoltata de la tata. Cantitatile infime de ADN liber prezent in aceste probe permit cartografierea intregului cod genetic al copilului si determinarea trasaturilor pe care acesta le va avea in momentul nasterii.

Unii bebelusi prezinta in mod natural, de la nastere, o mutatie numita „de novo”, mutatie care se persupune ca este in legatura cu anumite defecte genetice precum sindromul Down sau fibroza chistica. Acest tip de mutatii nu se transmit in mod normal de la parinti la copii ci se dobandesc in diferite circumstante, inclusiv prin vaccinare sau expunere la poluantii din mediu.

In 39 din cele 44 de cazuri testate, cercetatorii aceastei universitati au fost capabili sa identifice cu precizie, inainte de nastere, mutatiile „de novo” pe care urmau sa le sufere bebelusii dupa nastere. Este deci foarte posibil ca pe masura ce aceasta tehnologie va fi din ce in ce mai accesibila parintilor, sa ne trezim ca infricosatorul scenariu al filmului Gattaca, in care numai fetusii cu o dispozitie genetica ‚superioara’ primesc permisiunea sa traiasca si sa creasca, a devenit realitate.

“Acest studiu deschide posibilitatea testarii intregului genom al fetusului uman pentru depistarea a mai mult de 3 000 de boli monogenice (produse de mutatia unei singure gene) printr-un simplu test non-invaziv” a declarat Dr. Jay Shendure, cercetatorul principal al proiectului publicat. Cu toate acestea echipa lui a adaugat ca “incorporarea acestui nivel de informatie in decizia prenatala ridica multe probleme de ordin etic care trebuiesc analizate cu multa atentie atat la nivelul comunitatii stiintifice cat si la nivelul societatii”.

Testarea genetica va duce la inmultirea avorturilor, raspandirea eugenismului si la o cultura a suprimarii genetice de clasa.

Cand stiinta incepe sa aduca modificari fiintei umane pornind de la perceptia subiectiva ca anumite trasaturi sunt dezirabile si altele nu, ‘cutia pandorei’ a tehnicilor de control a populatiei care vor naste de aici, nu se va mai putea inchide. In cautarea ‘copilului perfect’ parintii vor fi mult mai dispusi sa avorteze fetusii cu erori ‘genetice’ si sa conceapa altii pana cand il obtin pe acela pe care si-l doresc.

Pe masura ce sistemul de sanatate controlat de guvern devine realitate, doctorii aflati sub controlul statului ar putea sa le spuna la un moment dat parintilor ca nu le este ingaduit sa aiba copii imperfecti intrucat tratamentele inevitabile generate de starea lor ar fi prea costisitoare. Cu alte cuvinte avorturile fortate pot deveni o normalitate daca tehnicile de testare genetica precum cea dezvoltata de UW se raspandesc.

Dar ceea ce este cel mai important, inmultirea copiilor genetic „superiori” va conduce mai mult ca sigur la aparitia unei clase de cetateni superiori din punct de vedere genetic care se vor considera deasupra celor cu trasaturi genetice inferioare. Aceasta este exact ceea ce s-a intamplat si in filmul Gattaca, unde oamenii „inferiori”, cu imperfectiuni naturale nu-si puteau gasi de lucru si erau tratati ca cetateni de mana a doua.

Deci in loc sa se preocupe de astfel de probleme, cercetatorii ar face mult mai bine daca s-ar concentra pe gasirea unor metode de eliminare a miilor de substante chimice netestate aflate in produsele alimentare

(http://www.naturalnews.com/035680_food_packaging_chemicals_PFOA.html), a chimicalelor de fluorurare din apa potabila (http://www.fluoridealert.org/downs-syndrome.htm), sau daca ar opri administrarea de vaccine care altereaza dispozitia genetica a copiilor (http://www.naturalnews.com/033062_Rupert_Murdoch_Andrew_Wakefield.html).
S-a demonstrat ca aceste interferente umane sunt direct raspunzatoare de aparitia anomaliilor genetice la oameni si reprezinta numai cateva din multele cauze care pot produce mutatiile „de novo”. Daca fetusii nu ar fi expusi substantelor chimice precum Bisfenolul A, erbicidelor pe baza de glifosat (Roundup), organismelor modificate genetic si adjuvantilor chimici pe baza de mercur din vaccinuri precum Thimerosalul si aluminiul, multi dintre ei nici nu ar avea aceste defecte.

Cercetarile recente au indicat ca anomaliile genetice aparute ca urmare a expunerii la anumite substante chimice se transmit din generatie in generatie printr-un proces numit epigeneza, chiar daca generatiile urmatoare nu au fost ele insele expuse acestora.

(http://www.naturalnews.com). Aceasta inseamna ca toxinele produse de om precum cele cu care se stropesc culturile agricole, care se adauga in preparatele alimentare, care se adauga in apa sau cele care se folosesc in industira mobilei si a altor produse de consum produc o vatamare flagranta a genomului uman.

Dar stiinta prefera sa ignore evidenta si, in schimb, sa conceapa tehnologii care vor permite sistemului sa-i filtreze pe cei ‚indezirabilii’ din punct de vedere genetic imediat dupa conceptie.

Ceea ce Hitler si alti tirani dezaxati din trecut au incercat sa obtina prin violenta, devine astazi posibil prin intermediul geneticii, sub pretextul ‚progresului stiintific’.

Sursa: telegraph.co.uk // saccsiv.wordpress.com