Politică

Sărăcia – genocid în masă

euro-saracieIntr-o societate in care succesul si statutul social sunt evaluate prin bogatia materiala si nu prin contributia sociala, e usor de imaginat de ce starea lumii de azi este asa cum este… Ne confruntam cu o dezordine in sistemul de valori – complet denaturat – in care prioritatile personale si sanatatea sociala sunt in plan secundar, umbrite de notiunea artificiala de bogatie si de “crestere nelimitata”.

Asemenea unui virus, aceasta dezordine a infestat guverne, stirile si media, industria de divertisment si chiar mediul academic, practic construindu-si (el, virusul) un mecanism de protectie impotriva a orice ar putea sa-l deranjeze. Discipolii pietei de tip monetar, acesti gardieni ai starii de fapt de acum, constant cauta sa inabuse orice forma de gandire analitica care ar interfa cu considerentele lor. Uzual sunt folosite dualitatile, daca nu esti republican trebuie sa fi democrat, daca nu esti crestin probabil ca esti satanist, contrar a ce gandesc liderii daca vrei sa ai grija de oricare cetatean (vezi confirmarea acestei teme doctrinare prin declaratia lui Basescu – statul nu poate avea grija la nesfarsit de fiecare cetatean in parte) atunci esti un utopicianist, si cea mai perfida stare de dualitate: daca esti impotriva pietei libere atunci esti impotriva libertatii in sine!


Practic se asociaza piata “libera” cu libertatea individuala sau colectiva – o mare minciuna !! … De cate ori auziti cuvantul “libertate” este asezat pe langa un alt cuvant: “democratie” si poate gandesti ca votul tau conteaza – eronat: conteaza doar votul monetar! Intr-o economie de piata totul este de vanzare: oricare guvern, oricare legislativ, oricare politician, … de fapt politica este o afacere care nu difera de alte afaceri. Fiecare politician isi vede mai intai interesul personal. Au fost bagate mii de miliarde in ajutorarea sistemului financiar, de fapt in institutii care nu fac nimic pentru societate in ansamblul ei, in institutii care daca ar disparea maine nu am observa! Cu acesti bani remodelam sistemul energetic al omenirii !!!! De fapt saracia este intretinuta, saracia pe care Gandhi o definise ca fiind cea mai mortala forma de violenta . Conform unui studiu din noiembrie 2009 al UNICEF: ” THE STATE OF THE WORLD’S CHILDREN” citat: “o medie de 25.000 de copii sub cinci ani încă mai mor în fiecare zi, cea mai mare parte din cauze care pot fi prevenite cu low-cost (costuri mici) asa cum s-a  dovedit acolo unde s-a intervenit”.

Sărăcia, cunoscută de asemenea ca “Violență structurală”, este forma cea mai mortală de violență de pe Pământ. Statistic, aceasta provoacă mai multă moarte și suferință asupra omenirii decât toate războaiele majore și genociduri combinate în ultimii 200 de ani.

Cauza principală a sărăciei este sistemul monetar de piață, de asemenea cunoscut sub numele de “paradigma creșterii infinite”, care consolidează și în mod inerent produce deficitul. Mai mult decât atât, deoarece motivația pentru profit este întotdeauna prioritară față de bunăstarea oamenilor și necesitățile de bază ale vieții, resursele economice actuale vor fi continuu distribuite inechitabil și ineficient cât timp această paradigmă monetară este funcțională. O remodelare a infrastructurii noastre socio-economice și de mediu, cuplate cu o schimbare drastică în valorile culturale pe o scară globală trebuie să fie puse în aplicare dacă scopul nostru ca specie este de a supraviețui pe termen lung.

Extras din filmul – Zeitgeist: Moving Forward (2011)

Surse: Pe cer e soare si Liber cugetatorul