Politică

Rusii au urmarit cu SATELITII. Cine cumpara camioanele cu petrol ale ISIS

oilMinisterul Apararii din Rusia a sustinut, miercuri, o conferinta de presa in care l-a acuzat pe presedintele Turciei, Recep Erdogan, ca este implicat in comertul ilegal cu petrol desfasurat de ISIS.

„Astazi prezentam doar o parte dintre dovezile care confirma ca o intreaga echipa de banditi si conducatori ai Turciei opereaza in regiune pentru a fura petrol de la vecini. Cantitati mari de petrol intra pe teritoriul Turciei, fiind transportat de mii de camioane”, a sustinut ministrul adjunct al Apararii, Anatoli Antonov.

harta
Ministrul a acuzat Turcia ca este principalul cumparator al petrolului traficat de ISIS din Irak si Siria.

„Potrivit datelor noastre, liderii de top ai Turciei, presedintele Erdogan si familia sa, sunt implicati in aceste afaceri ilegale”, a mai spus Antonov. El a prezentat imagini cu coloane de camioane cu petrol care trec granita din Siria in Turcia.

Antonov a precizat ca veniturile ISIS au scazut insa de cand Rusia a inceput bombardamentele in Siria. „Veniturile organizatiei teroriste erau de de aproximativ 3 milioane de dolari pe zi. Dupa 2 luni de atacuri rusesti, ei au ajuns sa incaseze 1,5 milioane de dolari pe zi”.

Antonov a prezentat si imagini cu bombardamentele efectuate de rusi asupra rafinariilor si camioanelor cu petrol ale ISIS.

Zilele trecute, presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a afirmat ca Turcia a doborat bombardierul rus pentru a proteja tranzactiile ilegale cu petrol extras din zonele siriene si irakiene aflate sub controlul retelei teroriste Stat Islamic. „Am primit recent informatii suplimentare care confirma ca petrol extras din zone aflate sub controlul organizatiei teroriste Stat Islamic este transferat in Turcia la scara industriala”, a declarat Vladimir Putin. „Avem toate motivele sa suspectam ca doborarea avionului rus a fost motivata de intentia securizarii rutelor pentru tranzitul petrolului spre porturi turce”, a adaugat Putin.

In replica, ieri, presedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, promite ca va demisiona daca Rusia poate demonstra acuzatiile privind tranzactii ilegale cu petrol extras de organizatia terorista Stat Islamic.

harta2-610x300

Sursa: Aktual24.ro