Politică

ROMÂNII DESPRE PACE ȘI RĂZBOI. ÎN “POIANA LUI IOHANNIS”

descărcareDeși diverși corifei apărători ai establishmentului tot încearcă în ultimele zile, prin diverse tipuri de discurs, care de care mai penibile, să ațâțe mințile celor care cred că războiul în real life are veo similitudine cu Counter Strike, se pare că rezultatul acestei propagande susținute pro-război lor este destul de slab.  Registrul lor este unul complex, vizând diferite tipuri de personalități și încercând să atingă declanșatori diverși, pentru a acoperi o gamă largă de tipuri psihologice, de la cele exaltato-naționaliste, la cele istorice sau la cele moralizatoare, menite să-i rușineze pe tinerii care în aceste zile îndrăznesc să nu aibă ca unic ideal să ia arma pe spinare și să plece în Ucraina, pentru a muri pentru idealurile vestului, democrație, libertate…Cele mai penibile ieșiri au fost ale celor care, fie pe În Linie Dreaptă, vârful de lance al propagandei pro-război, fie ale unor așa-ziși analiști de geopolitică, pe la B1 Tv, care au început să susțină că propaganda pentru pace este o emanație de sorginte comunistă!!!

Mai jos am adunat o conversație de pe pagina Președintelui Iohannis, care s-a transformat din ce în ce mai mult într-un soi de Poiană a lui Iocan, unde românii își spun păsurile. Nu pentru că oamenii și-ar face speranțe că Iohannis citește ce se scrie acolo, însă românul pare că, în lipsa unui dialor real cu politicienii români, refulează comentând pe paginile acestora. Aceste pagini se transformă într-o o bună metodă pentru serviciile secret de a-și face opinia despre cum ticăie poporul, dar și pentru analiștii politici care își topt dau cu părerea pe orice pe la televizor. Și se pare că poporul ăsta înțelege care e treaba cu războiul și nu mai poate fi manipulat cu mesaje naționaliste, care cer tinerilor să se sacrifice pentru țară. Tocmai pentru că oamenii au înțeles că România nu este decât o colonie și că în niciun caz apărarea țării nu are cum să fie mizaadevărată a intervenției românilor în acest război.

Da, se pare că oamenii chiar reușesc să înțeleagă dincolo de propaganda de război care li se servește pe toate canalele. Sper ca numărul celor care refuză să se lase spălați pe creieri să fie din ce în ce mai mare.

Iată aici discuțiile savuroase de pe pagina președintelui. Am ales să bolduiesc ideile care păreau să se repete în mai multe comentarii. Este de fapt, o singră idee: aceea că România este deja vândută corporațiilor, iar invocarea argumentelor naționaliste devine greu de “vandut”. Neocoloniștii ar trebui să înțeleagă că politica expansionistă economică vine cu reversul medaliei – faptul că oamenii sunt din ce în ce mai greu de urnit pentru războaie “de aparare a țării”, tocmai pentru că în contextul globalizării, omul modern, cu acces la informaäie, nu mai poate fi atât de ușor convins în privința existenței unor agresori-state, câtă vreme oamenii percep agresiunea corporațiilor (asupra democrației, mediului, sănătății, bunurilor comune, serviciilor sociale) ca fiind mult mai puternică.

1. Chris Cross: D-nule Presedinte, daca incepe razboiul generatia 20-35 de ani ar trebui sa mearga la razboi. Pentru ce? Pentru pamantul nostru, cica. Pamanturi furate cu miile de hectare de alesii nostrii, hectare vandute pe bani de nimic altor corporatii, pamanturi date cadou altor natii. Eu zic ca o sa mearga la razboi cine are pamant sa si-l apere, ca eu am 33 de ani si nu am 2m patrati.
Unlike · Reply · 262 · February 13 at 7:24pm · Edited
Hide 54 Replies

2. Mihaela Vasilache: Bravo !!! Subscriu. Sunt mama unui baiat de 24 de ani, si in caz de razboi (care nu este al nostru) el ar trebui sa mearga sa lupte? Ptr ce si ptr cine? Sa trimitem copiii ca si carne de tun poate..
Unlike · 17 · February 13 at 6:55pm

3. Mara Zbanț: sunt de acord cu dumneavoastra ,de ce sa mor eu pt. pamantul furat de X sauY…sa lupte ei ,ca lor le ramane, daca supravietuiesc….dar lasi cum sunt vor fugi in alte tari…
Like · 11 · February 13 at 6:56pm

4. Chris Cross In ultimii 25 de ani nu le-a pasat de generatia noastra. Pamanturile apartin altora, deci sa si le apere.
Like · 16 · February 13 at 6:58pm

5. Chris Cross Nesimtitul ala de Ponta s-a dus la Washington sa mai ajute corporatiile americane, iar romanu daca vrea sa deschida o firma, trebuie sa vina cu bani de acasa. Dar care casa?
Like · 13 · February 13 at 7:01pm · Edited

6. Ivan Hnatiuc Sunt deacord cu voi ! Pamant ? Sa sil bage an cur … doar ca va trebuii sa lupt … pentru ca am o familie … nu pot sta sa ma uit cum vor fi ucisi sau umiliti …
Like · 5 · February 13 at 7:05pm

7. Sile Vasile REFUZ SA LUPT,SÁ VÁRS SÁNGE NEVINOVAT,SÁ MOR PENTRU NATO…NATO NU ESTE TARA MEA ! Domnule
presedinte Iohannis,domnilor guvernanti si parlamentari,domnilor sefi ai armatei románe; Prin NATO ne faceti partasi la agresiuni si crime impotriva umanitátii,impotriva altor state…ne implicati in conflicte ce nu slujesc intereselor tárii noastre…ne transformati intr-o gascá de agresori,de criminali… Dar stiti ce ?! Cand am depus jurámántul militar am jurat “sá-mi APÁR TARA chiar si cu pretul vietii” ci nicidecum nu am jurat sá apár si tárile altora si nici sá atac o alta tará…Astfel cá,fárá a-mi incálca jurámántul militar depus, REFUZ SÁ FIU PÁRTAS AL AGRESIUNILOR SI CRIMELOR NATO si sá-mi risc viata atacánd teritoriul altor tári pentru interesul SUA sau al altor state.
implicate in diverse conflicte…Niciun román nu este obligat prin nici-o lege sau jurámánt sá slujeascá,sá verse sánge nevinovat sau sá moará pentru altá tará..Niciun román nu trebuie obligat sá deviná un criminal impotriva voii sale…De altfel,niciun om de pe pámánt nu ar trebui sá fie obligat sá ia viata altui om,asa cum se impune prin confruntarea militará,printr-un rázboi… Viata e un drept fundamental al fiecárui om si nimeni nu are dreptul a i-o lua..E o barbarie,o crimá impotriva umanitáti sá impui prin lege,unui om nevinovat,sá ia viata altui om nevinovat.
NU VREAU SÁ MOR PENTRU ALTÁ TARÁ….NU VREAU SÁ MOR PENTRU BANCHERII LUMII SI PENTRU PROFITORII UNUI RÁZBOI…..NU VREAU SÁ SUPRIM DREPTUL FUNDAMENTAL LA VIATÁ…. NU VREAU SÁ FIU UN CRIMINAL… NU VREAU SÁ FIU BLESTEMAT DE MAME,DE TATI,DE FII SI FIICE,DE FRATII SI
SURORILE CELOR PE CARE-I OMOR,NEVINOVATI FIIND,. NU VREAU SÁ INCALC LEGEA LUI DUMNEZEU CARE SPUNE “NU UCIDE”,LEGE CUCARE, DUMNEAVOASTRÁ, REPREZENTANTII SOCIETÁTII NOASTRE,IN CONTRADICTIE SUNTETI…….Pe de altá parte,dar in acelasi context,imi doresc sá fi venit deja timpul unei mari schimbári,de mentalitate,de atitudine,..O nouá erá a non agresiunii..
Cred cá e timpul sá modificati niste legi, sá gásiti,in schimbul armelor letale,alte metode non letale ca unealte de “promovare a pácii” la nivel mondial,atát timp cát ne vrem a fi o societate moderná, civilizatá, evoluatá,ci nu una de barbari,ce persistá a rámáne la nivelul mentalitátii omului din evul mediu…
(Cine este de acord cu ce am scris aici si imparte aceeasi párere,il rog sá distribuie aceste ránduri mai departe..)
Like · 30 · February 13 at 7:07pm

8. Elena Mijea Bravo aveti dreptate sotul Meu are 32 de ani si avem 11 ani de cind stam in italia nu avem in Romania un metru de pamant nu am venit in Italia sa ne rupem oasele ca ne dadea bogatia afara din casa ….. Daca cineva crede ca o sa ne intoarcem in Romania sa facem razboi pt nato acel cineva ar trebui sa se mai gindeasca si sa se trezeasca la realitate ca mos craciun exista doar pt copii, noi sintem prea crescuti pt asa ceva…. Si sint tineri din Romania c’è mama siar trimite copilul sa moara pt nato c’è au ei de cistigat or sa fie platiti or sa se n bogateasca ?? Nu cred
Like · 7 · February 13 at 7:16pm

9. Antoche Antoche Florin el vorbeste de rau comunismul,cand tara a fost distrusa de capitaliti……singura dictatura care a fost si este si in ziua de astazi este dictatura FMI…in lume banul dicteaza,deci care detine banii dicteaza adica FMI…nu mai falsificati istoria si il faceti pe CEAUSESCU dictator,el a fost comunist si socialist,adica eram o comunitate si o societate organizata….
Like · 9 · February 13 at 7:49pm

10. Nathalie Ilinca @antoche si cine naiba a semnat cu FMI-ul?
Like · 1 · February 13 at 7:51pm

11. Chris Cross Nu avem cum si nici nu avem de ce, sa ne intoarcem la comunism. Diferenta e ca in comunism te bateau iar in democratie te mint.
Like · 3 · February 13 at 7:52pm

12. Traian Musatescu criscross, daca existi cu adevarat si nu esti robotzelu lui putin, gandeste-te ca razboiul oricum da peste tine, ori de vrei, ori de nu. si daca tot vin unii sa-ti ia gatul, tie si familiei, mai bine sa ai tu cutitu-n in mana decat sa iti ia altii beregata. pe basarabeni i-au dus rusii in afganistan, si ardelenii au luptat pt austroungaria. nu scapi daca incerci sa joci leapsa pe ouate. baga la cap
Like · 3 · February 13 at 8:04pm · Edited

13. Chris Cross Traiane, stiu ca la razboi nu e pe vrute. Dar totusi pot sa aleg, pot sa aleg sa nu ma duc, pot sa aleg sa sfarsesc in puscarie, pot sa aleg sa fiu executat, pot sa aleg sa nu omor eu alti oameni la fel de nevinovati ca si noi majoritatea care nu isi doreste razboi.
Like · 8 · February 13 at 8:08pm

14. Andrei Ceaușu Refuz sa lupt intr-o bătălie creată de țările care cred cu tărie ca romania este câmp de lupta, am intrat in NATO nu ca sa avem securitate ci ca sa aibe ei teren de lupta ca nu vor ei ca Paris Berlin sau Washington sa fie acoperite cu sânge .
Like · 7 · February 13 at 8:09pm

15. Chris Cross Eu stiu o chestie. Nu sunt un corp cu un suflet, sunt un suflet cu un corp, iar cand “mor”, sufletul meu se intoarce la univers, de unde vine de fapt. Deci faza cu frica de moarte, nu tine la mine.
Promit ca sunt sanatos, fizic si mental
Like · 4 · February 13 at 8:11pm

15. Andrei Ceaușu Dar totuși mai bine sa mori in picioare pe pământ romnesc decât in genunchi , Dumnezeu vede , pământul este defapt un fel de test sa vadă ce facem noi, el este sus si vede cum politicieni sau baricadat in parlament si cum noi luptam sa ne ducem viitorii copii la școala
Like · 7 · February 13 at 8:12pm · Edited

17. Alexandru Richiteanu Nu merita sa mori pentru o asemenea treaba. Noi tinerii nu am fost ajutati cu absolut nimic, nu avem servici, nu avem o asigurare de sanatate decenta, in spitale e jale si nu se uita nimeni la tine decat daca “donezi” cate ceva, smecherii au bani si averi prin alte tari ca sa nu se atinga nimeni de ele si multe multe altele.
Like · 8 · February 13 at 8:11pm

18. Andrei Ceaușu Nu sa luptat familia mea in revoluție ca sa stau eu in Anglia sa fiu batjocorit ca sunt Roman.
Like · 9 · February 13 at 8:12pm

19. Chris Cross eu nu imi fac probleme ce “intelege” sau nu Dumnezeu. Cred ca stie El, deja.
Like · February 13 at 8:12pm

20. Iulian Robert Dragoi Daca faceai armata la 20 vedeai care este motivul de a merge la razboi
Like · February 13 at 8:36pm

21. Chris Cross Nu am făcut armata. Iar cei mai tineri ca mine nici ei nu au făcut, deci despre ce vorbești tu Iulian, poate știu astia mai bătrâni.
Like · 3 · February 13 at 8:38pm

22. Chris Cross Generația noua știe despre corporații, masoni, FMI, Federal Reserve, etc. Pe cand generația a treia repeta ce ii minta aia la antena 3. E diferența foarte mare de mentalitate între generații.
Like · 11 · February 13 at 8:41pm

23. Paul Traian Nu va fi niciun război, stai calm.
Like · 1 · February 13 at 8:50pm

24. Antoche Antoche Florin eu nu va doresc sa vedeti ce inseamna razboiul….am lucrat 6ani in armata…imaginativa ca rusii au tancuri ce zburda cu 100km/h indiferent de formele de relief,trec si prin apa,rachete de croaziera ce zboara intre 3500-5000km care lovesc cu o precizi…See More
Like · 8 · February 13 at 8:52pm

25. Chris Cross Americanii au tehnologia HAARP si rade tot.
Like · 2 · February 13 at 8:55pm

26. Chris Cross Paule toate cele 3 războaie mondiale au fost plănuite de peste 100 de ani. Google Albert Pike…
Like · 5 · February 13 at 8:57pm

27. Vasile Padurariu Corect sa-si apere ei tara ca este a lor , noi santem nimeni pt ei.
Like · 4 · February 13 at 9:06pm

28. Ionut Ungureanu De ce sa mergem la razboi? Pentru ce? Ce sa aparam? Intersele unei clase politice de corupti? Vedeti-va mai oameni buni de treaba k generatia mea nu va merge la razboi, chiar dak cmafiotii care ne conduc ne vor cere acest lucru!
Like · 5 · February 13 at 9:11pm · Edited

29. Chris Cross Sa se ducă copii parlamentarilor, ca aia au de aparat averi. Oameni de rând ce sa apere, o alocație ?
Like · 7 · February 13 at 9:33pm

30. Borsavschi Krisztián Russia are probleme cu NATO(SUA), nu cu Romania! Romania nu are curaj sa spune nu luptam pt interst lui SUA?
Like · 2 · February 13 at 9:59pm

31. Chris Cross Nu ai cum sa “o arzi ” cu “eu nu ma bag frate”. Apoi daca jucam cartea bine împotriva rușilor, poate luam si Basarabia.
Like · 2 · February 13 at 10:17pm

32. Chris Cross Poate ca noi nu vrem război cu rusu, dar el sigur vrea sa ne cucerească.
Like · 2 · February 13 at 10:19pm

33. Cristian Man toti AR VREA sã ne cucereascã dar putini mai încearcã!!
Like · February 13 at 11:43pm

34. Mihaela Blazi Bai, voi nici nu meritati sa traiti, la ce idiotenii spuneti!! Eu de ce am iesit un strada in 89, credeti ca m a pus cineva, dar daca nu ieseam, cum puteati creste voi asa idioti!!!
Like · 2 · Yesterday at 1:28am

35. Daniela Zamfir Ai perfecta dreptate.
Like · Yesterday at 2:26am

36. Andrei Serban Toti aveti dreptate in felul vostru.. Dar pagina asta de fb este creata de niste alti oameni care sub nicio forma nu sunt Iohannis.. Daca razboiul vine , nu ai unde sa fugi , nu ai nicio optiune; ori mori ori ai noroc! Exista interese puternice ale uno…See More
Like · 2 · Yesterday at 2:53am

37. Mahulea Gabriel Bravo frate bine ai zis. Sa se ducă toți politicienii carde au condus tara romanesca in ultimii 25 de ani s-ar strânge batalioane serioase in prima linie….iar in privința domnului președinte iohannis ne vom convinge cu toții in următorii ani….d-zeu sa apere romania!!!
Like · 1 · Yesterday at 3:58am

38. Călin-Ioan Rus O întrebare : dacă ne invadează ungaria (sprijinită de rusia) pentru a ne lua Ardealul ce faceţi cei care spuneţi că nu vreţi să luptaţi pentru că-s corupţi politicienii, nu aveţi pământ, sunteţi antiamericani etc. ?? …dacă ne cuceresc primul lucru, economic vorbind, exploatează resursele din Apuseni, chiar dacă acum sunt contra.
Like · 1 · 22 hrs

39. Chris Cross 1-Parlamentarii fura, înstrăinează, dau, donează etc pământurile noastre si suntem sclavi.
2-Ne cuceresc alte popoare (unguri, ruși, americani, whatever) si suntem sclavi.
Care este diferența???
Ca muncim pe pământ englezesc suntem sclavi, ca muncim pe pământ românesc deținut de alte nații, suntem tot sclavi.
Atunci pentru ce sa lupt?
Like · 2 · 22 hrs

40. Chris Cross Adevarata bogăție a României este pământul, iar noi suntem popor de țărani, popor de agricultori, popor de fermieri. Asta facem (mai mult sau mai puțin) de mii de ani. Pentru a produce mâncare avem destul pământ si avem destula forța de munca. Ce nu avem? Organizare, asta nu avem. Nu cred ca avem nevoie de un străin sa ne cumpere, sa ne muncească si sa ia tot profitul. Copiem toate prostiile de la americani dar nu vedem un lucru. Americanul care este de succes, muncește pentru el. In jocul asta numit democrație, este prosper cine muncește pentru el iar cine muncește pentru altu plătește taxele. Noi ca sa devenim prosperi, trebuie sa avem fiecare afacerea lui. Ca vinzi varza murata, compoturi, zacusca, nu contează, fiecare face ce știe si ce poate.
Like · 5 · 22 hrs

41. Pop Mihai Gavril calin ioan rus foarte bine ai pus problema. Eu unul voi ajuta cum pot la extirparea si de ce nu la exterminarea asupritorilor indiferent ca sunt americani,unguri sau rusi
Like · 1 · 21 hrs

42. Chris Cross American sniper watch out! Gavril exterminatorul e pe voi. :-D)))
Like · 1 · 20 hrs

43. Răzvan Andrei 22-35 de ani, si e valabil doar pentru cei cu pregatire militara
Like · 20 hrs

44. Chris Cross Exact generația care nu are nimic (vorba lui Vantu). N-au casa, n-au masa, n-au pământ, n-au de munca, dar f buni pentru război.
Like · 20 hrs

45. Stela Musat Stoica F.buna remarca,care pamint care tara!Razboiul e facut de cei puternici si mor cei nevinovati! Asa a fost mereu!Trist!
Like · 2 · 20 hrs

46. Chris Cross In război săracul se jerfeste pentru averea bogatului (avere făcută tot pe munca săracului).
Like · 1 · 19 hrs

47. Danci Mihai Gheorghe Bagameas pula in razboiu lor mai pe romaneste , de aia ma chinuiesc in spania de 10 ani , ca nu am loc in Romania din cauza hotilor excrocilor , coruptilor si al vinzatorilor de tara , si ce sa mai aparam , o tara care deja au vinduto pe bucati , ca au…See More
Like · 4 · 19 hrs

48. Chris Cross Gheorghe si eu am fost plecat 10 ani din tara. Am revenit de câteva ori si e tot la fel. Acum trebuie sa plec iar, ca doar nu sunt tâmpit sa muncesc pe 10 milioane din care plătesc taxe sa își ia politicienii Ferrari.
Like · 1 · 19 hrs

49. Alexandru Cucu: nu se merita sa lupti pt o tara care este vanduta la bucata cred ca domnul iohanis stie mai bn despre ce vorbesc …..cand am vrut sa ma inscriu la jandarmerie mi-au cerut 8000 d euro. sa lupte ei pt tara asta noi tineretu nu avem pt cine lupta .
Like · 1 · 19 hrs

50. Chris Cross E tara in care daca nu esti milionar, adică HOT neprins, daca nu esti ruda cu cineva in primărie ( cel puțin), esti un nimic. Bătrânii știu doar sa țină morala, ca ei de asta sunt buni ( si cu furatu, ca pe vremea lu Ceașca s-au învățat toți in ale furatului).
Like · 19 hrs

51. Marius Daca-si puneau aceleasi intrebari si stramosii nostri in ce limba (sigur nu romana) te mai intrebai tu de ce sa mergi la razboi?
Like · 2 · 18 hrs

52. Marius Daca voi nu aveti pamant nu aveti de ce sa luptati? Pacea se obtine prin razboi si sacrificii, iar daca solutia la niste minti bolnave din america sau rusia e doar razboiul, atunci asa sa fie. Vrei sa-ti vezi parintii, nevasta, copilul, prietenii fericiti? Atunci ai pentru ce lupta. Pamantul nostru drag a fost tinta multor incercari de genul dar le-a trecut pe toate, cu sacrificii.
Like · 3 · 18 hrs · Edited

53. Chris Cross Parintii mei au votat PCR, apoi FSN, apoi PSD, PDSR sau cum PLM s-au mai numit (exact aceeasi oameni), iar cine a votat cu astia sincer isi merita soarta pentru ca ei sunt cei ce au sustinut gloata asta de criminali in frunte cu Iliescu.
Prietenii sunt plecati prin toate colturile lumii si in plus ei gandesc la fel ca si mine.
Cat despre copii, nu am ca nu imi permit.
Like · 14 hrs · Edited

54. Myha Myha Pentru ce sa mergem la rasboi,cine ne ataca ?( nimeni) doar pentru ca alti inventeaza minciuni sa atace RUSIA ,asta nu inseanna sa mergem la rasboi sa ne omoram vecini ,multumim retelelor de socializare stirile si comunicarea intre persoane au schimbat mentalitatea oamenilor, exact cum sa intamplat cu alegerile de anul trecut ,cu cat mai multa comunicare cu atat mai multe rezultate,nu mai putem crede minciunile guvernantilor care au distrus econumia tari si au furat tot ce au putut,generatia 25-35 nu are un loc de munca nu are o casa sau o familie intemeiata dar asa peste noapte mergem la rasboi,
Like · 1 · 12 hrs

55. Sile Vasile @Marius,pacea existá de la sine,atunci cánd nu e distrusá de un rázboi…ci nu se obtine prin rázboi..Pacea asta o aveai inainte de razboi,deci nu era nevoie de un ráboi pentru a o obtine..La fel cum,nu e nevoie sá treci printr-o boalá pentru a deveni sánátos

Sursa: Activista.ro

Foto: Omu si libelula