Politică

România – spre totalitarism, în marşarier, cu acceleraţia la maximum

download (2)Iniţiativele legislative din ultimul an ne arată că România ameninţă să devină un stat totalitar. După legea „anti-legionară” (iniţiată de Crin Antonescu, fostul şef al PNL, la îndemnul şi sub „consultarea” Institutului „Elie Wiesel”) şi legea „Big Brother” (propusă şi susţinută, prin presiuni permanente, de către serviciile secrete), a trecut prin Senat, val-vîrtej, şi proiectul de lege „anti-defăimare” (depus de Liviu Dragnea, liderul interimar al PSD), care acum îşi aşteaptă rîndul, sub imperiul unei urgenţe aparent de neînţeles, la Camera Deputaţilor.

Toate aceste acte normative restrîng, cînd nu anulează pur şi simplu, drepturile noastre constituţionale. Unele pedepsesc delictul de opinie, altele instituie un control mai sever asupra persoanei. Ele vor forma un sistem nou, mai dur decît cel pînă acum. Unicul scop: anihilarea oricărei opoziţii la viitoarele măsuri politice împotriva ţării şi a poporului. Urmează, fără îndoială, un set de legi care să înmulţească şi consolideze „drepturile” minorităţilor de tot soiul, de la cele etnice la cele sexuale, accentuînd discriminarea pozitivă la care asistăm de o vreme. Pe acest fond, se profilează o strămutare de populaţii din Orient, de religie islamică, în România… Şi poate că nu numai din Orient.

De asemenea, am fost preveniţi, recent, de la cel mai înalt nivel, că Uniunea Europeană se va transforma într-un suprastat – din pricina diferitelor crize cărora nu le face faţă altfel, vezi Doamne -, cerînd statelor naţionale să renunţe la atributele suveranităţii lor: monedă (cele care încă au monedă proprie), apărare, politică externă… Înainte de proclamarea, cu ovaţii, bineînţeles, a Statelor Unite ale Europei este nevoie de înlăturarea oricăror surprize, gen votul contra „Constituţiei” UE dat olandezi şi francezi, în 2005, şi de irlandezi în 2008.

Aşa cum bine spunea Sorin Lavric, „corectitudinea politică”, această nouă ideologie totalitară, se instalează prin trei mecanisme: plutocraţie, birocraţie şi legislaţie. Le vedem astăzi în plină desfăşurare la noi. Iar opoziţia este insignifiantă. Mass media aservite fac ca totul să pară normal şi sănătos, pentru democraţie şi stat de drept. 

Singura rezistenţă care se poate organiza este în jurul Bisericii. De altfel, vedem că Biserica este atacată sistematic în ultimii ani, tocmai pentru că adversarii ştiu acest adevăr. Cred că nu mai avem nici un minut de pierdut.

Autor: Claudiu Târziu

Sursa: Rost online

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Partea proastă-i că ne îndreptăm spre un totalitarism fascist… Nu că acela comunist ar fi fost mai răsărit, dar’ măcar nu avea discriminări de rasă, etnie și alte chestii asemenea…