Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Romania paradoxurilor!

romania_inversCum sa functioneze ceva in tara asta daca in Romania totul este cu susu-n jos!

Criminalii beneficiaza de pensii de lux si cei persecutati sunt persecutati in continuare si nu li se recunosc sacrificile.

Incompetentii prospera si cei cinstiti dispera.

In plina criza financiara si imobiliara, statul sprijina sectorul imobiliar vinovat de deturnarea de fonduri in defavoarea afacerilor.

Guvernul prin rectificarea bugetara taie de la invatamant si agricultura si suplimenteaza la institutiile militarizate, desi Presedintele spunea ca “grasul”/functionarii sufoca pe cel “slab”/sectorul privat.

Ministerele Educaţiei, Muncii, Transporturilor şi Agriculturii se află pe lista instituţiilor ale căror bugete totale de cheltuieli vor fi tăiate la prima rectificare bugetară din acest an, în timp ce de alocări suplimentare vor beneficia Dezvoltarea Regională, Justiţia, Interne, SRI, SIE, DNA, CSM.

Cum vrea sa creasca absortia fondurlor europene, daca taie fonduri de cofinantare de la agricultura si de la transporturi?

Premierul marele “adversar” al Presedintelui ii finanteaza institutiile obediente ale acestuia dupa ce le-a populat cu “oamenii de casa” ai presedintelui.
Acordul de coabitare are rolul sa intareasca pozitia PSD-ului in relatia cu PNL-PC. Basescu e decis sa-i acorde sprijin lui Ponta ca sa-i indeparteze pe Antonescu si pe Voiculescu, responsabili de suspendarea lui.

Administratia se reformeaza in sensul centralizarii, in loc sa fie abordata ca o descentralizare.

Circul mediatic cu rol de a da o aparenta de democratie nu mai poate pacali pe nimeni. Romania are o clasa politica omogena/unitara. Nu exista diferente de ideologie. Sunt doar competitii pentru putere, fiecare vrea sa  incaseze mai multe comisioane. Toti lupta pentru centralizare si autoritarism.

Democratia din Romania a facut pasi mari inapoi fata de anii ’90. Nici institutiile europene nu pot fi pacalite, nici populatia.

Reforma democratica in Romania va fi totala/radicala sau nu va fi deloc.
Eu cred in prima varianta pentru ca prevad un colaps economic, politicienii sunt convinsi de varianta a doua.
E adevarat ca eu m-am inselat si in ’90, cand am crezut in eliminarea “sistemului”, desi am intuit corect ca revolta a fost regizata de “sistem”!

sursA: decantare.wordpress.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu