Politică

Regionalizarea si modificarea Constituţiei. Ce mi-au spus 3 foşti premieri şi un fost Preşedinte al României

Economia României a pierdut peste 10% de la vârful atins în iunie 2008 şi până în prezent. TVA-ul a fost majorat de vineri până luni de la 19% la 24%. Salariile bugetarilor au fost tăiate cu 25%, pensiile au pierdut mai mult de 15% din valoare din pricina inflaţiei (cea mai ridicată din Uniunea Europeană, la 8,41%), din cauza introducerii contribuţiilor de asigurări de sănătate pentru pensii mai mari de 750 de lei şi în urma introducerii sistemului de coplată.

Deşi datoria publică a României s-a triplat, dinspre 13% din PIB spre aproape 40% din PIB la finalul acestui an, economia a refuzat să pornească. Acum asistăm la o oprire a căderii, şi întocmai unui aparat care măsoară pulsul, unele zvâcniri pe plus ale unei economii pe care nici politicienii, nici Mugur Isărescu nu au mai avut unde să o ducă în jos(pentru moment).

Sigur că guvernul&Co preferă să vorbească despre cai verzi pe pereţi în loc să justifice propria incompetenţă, translatată şi pri a doua ratare a aderării la spaţiul Schengen

Toate acestea sunt subiecte despre care vorbesc sau scriu, pentru că le consider extrem de importante pentru a măsura valoarea acestor politicieni care ne conduc, şi care la anul vor cere din noul votul Românilor. Nişte indivizi mediocri, cu pretenţii de excelenţi.

În excelenţa lor, dânşii ar dori ca toată lumea să vorbească exclusiv despre trăznăile pe care le lansează în dezbaterea publică: modificarea Constituţiei, regionalizarea României. Aceste subiecte nu trebuie totuşi ignorate, pentru că arată tocmai caracterul barbar, cu miză de bacşiş mic, şi cu implicaţii periculoase asupra viitorului naţiunii, dacă nu vor fi combătute cu argumente.

De aceea am întrebat 3 foşti premieri cum văd tentativa de modificare a Constituţiei şi preocuparea de regionalizare a României de azi pe mâine. L-am întrebat şi pe Preşedintele Iliescu cum vede dorinţa Preşedintelui Băsescu şi a PDL de a împărţi România după bunul plac, sărind peste Parlament, pentru că, nu-i aşa, dorinţa lui Traian Băsescu contează mai mult decât au votat cei 10 milioane de Români care şi-au trimis nişte aleşi, în Parlament.

sursa: soviani.com

Despre autor

contribuitor

Adauga comentariu

Adauga un comentariu