Analize și opinii Cultură și Familie Politică

Regimul dezordinilor

Reforma statului ca obiectiv prioritar al mandatelor prezidenţiale, enunţată repetat de Traian Băsescu, s-a soldat cu rezultate adesea contrare interesului public. Sentimentul public foarte răspândit este acela al dezordinii de care ne lovim la tot pasul. Zilele trecute aflam cu stupoare şi revoltă că viteza de transport pe calea ferată a fost redusă din cauza furturilor de cablu din elementele de siguranţă a circulaţiei. Ne deplasăm de multe ori pe drumuri naţionale sau judeţene distruse de camioane sau basculante care transportă fără nicio teamă încărcături cu mult peste limita admisibilă indicată de lege. Reparaţiile stricăciunilor se fac, dacă se fac, din banii publici, adică din taxele şi impozitele plătite de români. Sunt investitori importanţi care deţin mari pieţe de desfacere în România, beneficiază de mari subvenţii (cum sunt de fapt certificatele verzi) plătite tot de români, şi-au asumat angajamente ferme de investiţii atunci când au primit permisele de dezvoltare de parcuri eoliene (e vorba de extinderea reţelelor de distribuţie a energiei electrice) şi care nu doar că nu-şi respectă angajamentele, ci au neobrăzarea de a cere ca investiţiile să le facă statul sau alţi investitori. Jaful tăierii pădurilor a fost în ultimii ani favorizat de stoparea controalelor asupra masei lemnoase exploatate. Forţa statului s-a manifestat nu împotriva jafului ci în protejarea acestuia. Tabloul dezordinilor nu este altul decât tabloul real al României de azi şi nu arată altceva decât eşecul aşa zisei reforme a statului.

Când reforma statului este promovată de un pragmatic fără principii, pragmatismul calcă în picioare principiile. Am avut sub comunişti o ordine sufocantă, acum avem o dezordine exasperantă, desigur anti-comunistă. Iar dezordinea a devenit chiar, din nefericire, o imagine a României. Doresc să insist, fără încetare, asupra importanţei reputaţiei noastre ca ţară. Lumea trăieşte într-o economie numită reputaţională, care determină în bună măsură capacitatea de dezvoltare a unei ţări. Dezordinile unei reforme gândită rău şi interesat au devenit un regim politic strâmb. Trebuie să-l reconstruim sincer acum plecând de la principii sănătoase.

sursa: jurnalul.ro

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Este foarte pacat ca sintem atit de toleranti si MOI.Trebuia sa iesim toti in strada si sa il dam jos pe acest om de nimic care nu a inteles ce sansa i-a dat viata fiind ales presedintele unei tari.Este un om MIC care si-a batut joc de noi impreuna cu toata sleahta lui de “boci”,”videni””cocosi”.TREBUIE SA NE TREZIM SI SA ACTIONAM !!!

  • ca sa reactionam, trebuie sa fim coordonati de un leader si nu tre sa fie Ponta, pentru ca el este legitim ales ca prim-ministru! Nici Antonescu! Scanteia trebuie data de cineva apolitic, de exemplu o categorie de oameni nemultumitzi sa iasa in strada si sa cheme oamenii la revolta, asa cum a fost in 1989, cand s-a plecat din Timisoara si pana la Bucuresti au ajuns cateva mii de romani, luatzi de pe traseu! De ce n-ar apride scanteia sindicatul de la Oltchim Ramnicu-Valcea, asa cum au aprins-o in 1989 sindicalistii de la S.C.Guban S.A. Timisoara? Nu vor mai fi violentzele din 1989, asta este clar! De ce? Basescu nu are puterea pe care a avut-o Ceausescu! Jandarmii, spp-istii si toti cei din aparatul de stat, vor fi de partea oamenilor, pentru ca si ei au suferit taieri de salarii, impozitari de pensii, etc.! Este foarte simplu, dar trebuie sa se trezeasca un sindicat, sa adune oamenii in Bucuresti si basescu ………. va sfarsi, clar! Uitati-va si la Bulgaria, vecina noastra! Jos Basescu!