Analize și opinii Politică

Rareș Bogdan – urmașul lui Brătianu

Anul 2019 este unul complicat din punct de vedere politic, cu două scrutinuri foarte importante, europarlamentarele și prezidențialele. Dacă până acum postul de europarlamentar însemna doar un salariu foarte bun, un post călduț la Bruxelles de 4 ani și o pensie nemeritat de mare, începând cu acest an, cu schimbările făcute în UE, postul de europarlamentar va avea o semnificație mult mai mare.



Lupta la nivel european între progresiști și conservatori pe de o parte și discuția despre Europa cu două viteze pe de altă parte, vor face ca parlamentarii români din PE să joace un rol cheie în politica externă a României în următorii patru ani.

Situația politică din România este și ea complicată, existând o polarizare foarte mare pe coordonatele dreapta – stânga, iar în acestă luptă, PNL, cel mai vechi partid, nu prea se mai regăsește. PSD și ALDE, coaliția de la guvernare este mai degrabă de formație conservatoare – naționalistă iar USR și PLUS sunt progresiști. PNL pare un partid fără identitate, fără lideri și în momentul de față, fără viitor.

Rareș Bogdan deschide lista PNL pentru alegerile europarlamentare

”Potrivit unor surse de la vârful PNL, realizatorul TV Rares Bogdan are 90% șanse de a deveni cap de listă pentru alegerile europarlamentare. Bogdan a purtat mai multe discutii cu președintele PNL Ludovic Orban, iar lista PNL a fost deja amanată de 2 ori pentru ca cei doi să concluzioneze colaborarea lor. Potrivit acelorași surse, Orban i-a oferit realizatorului Realitatea tv și sefia organizatiei PNL București, detaliu care încă se mai negociază.

Un cuvânt greu de spus în aceasta micare il va avea și patronul Realitatea tv, Cozmin Gușă.”, scrie Radu Tudor, pe blogul personal.

Prin această mișcare, PNL arată că nu are lideri suficient de carismatici care să tragă în sus scorul partidului. Trecând peste scorul mic din sondaje, PNL se pregătește să-l susțină pe Iohannis la prezidențiale, iar un scor sub 20% la europarlamentare îl vulnerabilizează profund pe actualul președinte. Astfel, decizia de a-l pune pe Rareș Bogdan cap de listă pare să fie luată mai degrabă la Cotroceni decât în Modrogan, iar Realitatea TV împreună cu grupul de la Cluj trec cu arme și bagaje în tabăra lui Iohannis.

Când televiziunea și partidul își dau mâna

Rareș Bogdan are notorietate, are și ceva carismă, dar prinde la un public foarte nișat, acest lucru fiind evident din audiența mică pe care emisiunea ”Jocuri de putere” o produce. Emisiunile lui cu monologuri lungi care ocazional par deliruri patriotarde și fără substanță sunt gustate de un număr foarte mic de oameni, mai ales când aceste discursuri sunt livrate de un personaj cu ceas mai scump decât multe apartamente ale fanilor săi de ocazie.

Dacă se vorbește în spațiul public de presa cumpărată de partide se pare că acum o televiziune și-a cumpărat un partid. Președintele Iohannis pare dispus să experimenteze orice ca să crească scorul PNL în vederea prezidențialelor, inclusiv să-și asocieze imaginea cu Rareș Bogdan.

Autor: Alexandru David

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu

  • Va avea toata viata pe frunte stampila de “SLUGA”.P

    Chiar daca va fi ales europarlamentar ,peste o jumatate de an nu va mai vorbi nimeni de el.Face parte din categoria celor care doresc doar inlaturarea lui Dragnea nu si a sistemului creat de acesta.Vezi Ceausescu-Iliescu,Basescu-Iohannis.
    Salariulva