Politică

Rabinul Eli Caufman despre Elie Wiesel: “Se vrea antisemitism pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani.”

OB-VH349_wiesel_E_20121108144021Eli Caufman, rabin şi istoric de origine română, emigrat în Israel în anii ’60, a făcut declaraţii foarte dure şi extrem de interesante la adresa liderilor comunităţii evreieşti de la noi, în emisiunea „În arenă”, realizată de Codruţ Burdujan la Litoral TV din Constanţa.

„Pentru noi, evreii religioşi, comunismul este mai extremist decât nazismul. Iar liderii comunităţii evreieşti din România sunt oamenii Anei Pauker, foşti comunişti.


[…] Astfel de oameni sînt cei mai extremişti, foarte cinici, nu le pasă de viaţa omului… Un om care poate spune că viaţa unui copil evreu valorează mai mult decît viaţa altui copil este un nazist şi un fascist.


[…] Evreii din România nu prea au ce face în cultură şi religie, pentru că sunt asimilaţi şi atunci fac activism, iar activismul lor este holocaustul – ei primesc bani peste bani pentru asta. În Ungaria, lui Wiesel îi e frică să facă ce face în România. Nici statistica nu e adevărată: în România nu au murit aşa de mulţi la holocaust, pentru că o parte din România era sub Ungaria şi acolo ungurii i-au omorît pe evrei. Mulţi evrei au fost salvaţi de români.

Unde sunt poveştile despre aceste fapte? Să vă mai spun ceva: un domn istoric din Iaşi,Cioflîncă, a făcut mare poveste pe un progrom în Iaşi, dar era o poveste antiromânească, făcută pe bani primiţi de la organizaţii din America… Ăştia aduc ură între români şi evrei.

Eu de şapte ani vin în România, merg îmbrăcat ca evreu, nu am văzut niciodată antisemitism în România. Doar comunitatea evreiască spune că e antisemitism, pentru că vrea să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani.

Sursa: Cunoaste lumea

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • cred ca in Romania ar trebui sa se vorbeasca despre pace, pentru ca tara noastra a suferit cel mai mult din cauza holocaustului. Maresalul Ion Antonescu trebuie reabilitat.

  • “Doar comunitatea evreiască spune că e antisemitism, pentru că vrea să fie antisemitism, pentru că antisemitismul ăsta le aduce bani.”

    Daca ar fi zis-o un roman, ar fi sarit cu gura pana la cer toate mizeriile de la Institutul(de fapt excrocheria) Wiesel, in frunte cu al. florian(nu i-am scris numele cu majuscule, datorita micimii sale morale):este antisemit , extremist, nu recunoaste holocaustul, deci la puscarie cu el!
    Dar cand o astfel de afirmatie vine din gura unui rabin evreu, care spune ca holocaustul este in realitate un HoloCa$h, atunci da lovitura de imagine pt comisarii politici evrei de astazi, asa cum sunt si cei de la Institutul Wiesel.

  • Antisemitism transformat intr-un soi de victimizare: ce asupriti si napastuiti suntem noi, pe fata, iar pe din dos: cum va “lucram” in avantajul nostru, intru detinerea controlului suprem! “vax albina krema puka”. In realitate, inginerie malefica globala!S-a cam trezit lumea!!!