Politică

Punct și de la capăt: România s-a întors în anii ’90!

george-soros-ocupati-romaniaAnii 1990 au fost grei pentru toată Europa de Est. Toți vroiau democrație, dar foarte puțini înțelegeau acest sistem și cum trebuie el aplicat. În acest context complicat, în care populația își dorea democrație iar liderii abia ajunși la putere, în cele mai multe cazuri din eșalonul doi al partidelor comuniste, le promiteau orice și oricât, apare miliardarul George Soros.

Primit ca un profet care împarte democrație în stânga și-n dreapta, Soroș a reușit să-și creeze o rețea puternică și foarte vocală prin diferite ONG-uri. Singurul stat comunist care avea o societate civilă puternică era Polonia, restul au fost împânzite de ONG-urile finanțate de Soroș și astfel s-a creat o falsă societate civilă.

De multe ori ne întrebăm de nu ies românii în stradă pentru lucruri importante, pentru educație, sănătate, un trai mai bun. NU ies în stradă pentru că încă din 1996 societatea civilă a fost acaparată de apostolii plătiți de Soroș, care au ridicat pe agendă teme împotriva intereselor naționale, iar oricine se ridică împotriva lor este ușor ironizat de media și stigmatizat ca fiind comunist sau propagandist în slujba Rusiei, de parcă creșterea pensiei sau a alocației pentru copil ține de geopolită iar interesele NATO sunt afectate dacă românii o duc mai bine.

Treptat, ONG-urile cu finanțare soroșistă au pierdut din elan, chiar dacă Mungiu-Pippidi a rămas vocală, Monica Macovei a fost ministru și mai apoi euro-parlamentar. Însă, începând cu 2012, s-a început construierea noii rețele pe fundamentele celei vechi. Acum românii nu mai așteaptă democrație, li se spune că au nevoie de justiție și mai ales de oameni noi. Deși nimeni nu observă, acești oameni noi au toți aceeași formație – trecut în societatea civilă, un statut incert și mai ales toți par să nu aibă probleme cu banii, cumva ei trăiesc cu democrație și stat de drept, nu au nevoie de chestii materiale.

A trecut faza societății civile, Soroș își face partid

După succesul înregistrat la București de Uniunea Salvați Bucureștiul a lui Nicușor Dan, a fost anunțat pentru parlamenare noul partid USR – Uniunea Salvați România. Săptămâna trecută, la Predeal a avut loc o mare întrunire a ONG-urilor apropiate de George Soros pentru a stabili cum se organizează la parlamentare.

Evenimentul a fost organizat de „Iniţiativa România” şi „Fundaţia Friedrich Naumann” iar invitați au fost: USB, „Freedom House”, „Expert Forum”, „Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI)”, „Institutul pentru Politici Publice (IPP)”, „Societatea Academică din România (SAR)”, „Centrul Roman de Politici Europene (CRPE)”, „Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile (FDSC)”, „Fundaţia Comunitară Bucureşti”, „ActiveWatch” și ”Fundația PACT”.

Vectorii de imagine ai USR vor fi mai mult ca sigur Nicușor Dan, Vlad Alexandrescu, fostul ministru al Culturii și Clotilde Armand. Era de așteptat ca în această construcție să fie și M10 Monicăi Macovei, dar după rezultatele aproape nule de la locale, acesta nu a mai fost integrată.

Indiferent de ce partid sau alianță va câștiga alegerile parlamentare, cel mai probabil și USR va fi în Parlament. Practic, vom avea două partide care reprezintă interese externe în Parlamentul de la București. Dacă UDMR a devenit ceva obișnuit și în afară de scandalul aferent înaintea alegerilor se mulțumește doar cu furtul din banul public și tăiatul pădurilor, în cazul USR lucrurile vor sta diferit. Agenda lor va cuprinde facilități pentru multinaționale, susținerea drepturilor LGBT, atacuri împortiva BOR și mai ales acapararea discursului pro-justiție.

Autor: Alexandru David