Politică

Publicaţie germană: “Următorul conflict separatist pe harta Europei va fi în România”

separatisme12014 este un an al ruperilor, referendumurilor şi al separatismului, consideră săptămânalul german de stânga, Der Freitag.

“Încleştarea steagurilor în România. Următorul conflict separatist se coace în ţinutul Secuiesc, o enclavă maghiară este în pragul autonomiei”, consideră autorul reportajului din Der Freitag, Martin Leidenfrost. Câştigător în 2007 al premiului internaţional pentru jurnalism “European Journalism Prize Writing for CEE”, Leidenfrost este un scriitor austriac, care trăieşte în Bratislava şi Bruxelles, colaborând cu mai multe publicaţii din Austria, Germania, Elveţia si Slovacia, scrie Antena 3.

La începutul lunii martie, el s-a aflat în România pentru a găsi răspunsul la întrebarea “de unde vin şi ce vor secuii”.

“Găgăuzia, Crimeea, Veneţia, tensiuni în Bosnia şi Belgia, referendum pentru independenţă în Scoţia şi Catalunia, dar să nu uităm nici tensiunile dintre Moldova şi Transnistria.  Dacă mă întrebaţi unde va izbucni următorul conflict separatist în Europa, atunci eu mizez pe Ţinutul Secuiesc. Insula lingvistică majoritar maghiară din centrul României vrea autonomie. România, cel mai centralizat stat din UE, plănuieşte o regionalizare. Secuii, aduşi în zonă pentru a proteja Carpaţii, nu sunt luaţi nici un fel în considerare”, notează Der Freitag.

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Informaţie falsă. Secuii nu mai există, limba secuiască nu mai este vorbită de nimeni. În zonă sunt doar unguri. Limba secuiască şi cea maghiară sunt 2 limbi diferite. Aceste lucruri se pot verifica uşor.

  • Soros afirmă PE FAŢĂ că luptă ÎMPOTRIVA STATULUI naţional şi organizează un eveniment LGBT în faţa moaştelor lui Brâncoveanu.

    Miliardarul George Soros acţionează făţiş la nivel transnaţional, pentru slăbirea statului naţional, după cum o arată un anunţ postat pe siteul Fundaţiei pentru o societate deschisă, structură înfiinţată de magnatul american de origine maghiară, la începutul anilor ’90.

    Pe siteul Fundaţiei este promovat “Manifestul Cetăţenilor”, un document realizat de organizaţia European Alternatives, ONG care, prin misiunea sa, îşi asumă făţiş dispariţia statelor naţionale. Conform declaraţiei de misiune postată pe siteul său, European Alternatives afirmă că: “Statul naţional nu mai este forma potrivită în care să fie definit procesul democratic de luare al deciziilor şi cetăţenia activă, egalitatea între oameni, respectul şi extinderea drepturilor. Statul naţional nu este potrivit pentru a promova politici responsabile de mediu, asigurarea controlului politic asupra economiei şi nici pentru distribuirea echitabilă a bogăţiei şi nici pentru promovarea păcii între popoare”.

    Aşa că Leidenfrost are dreptate. Dar nu a precizat cauza problemelor: Băsescu şi Ponta au acelaşi stăpân, pe Soros.

  • Nimeni din afara tarii nu intervine la noi fara acceptul politrucilor romani…Doar cu ajutorul lor vor reusi sa distruga si natiunea si statul national asa cum au facut si cu economia tarii. Si…doar fara a ne impotrivi noi cetatenii, vor reusi…!!!

  • Ii transmit acestui jurnalist “dastept” ca eu, pentru 2014, MIZEZ pe SEPARAREA Bavariei si a Svabiei (Baden-Württemberg) de Germnania !!