Politică

PS Ambrozie, Episcopul Giurgiului: “De ce mai-marii acestei lumi se joacă cu această țară aplicându-i concepții malthusianiste? Se răsucesc în mormânt voievozii noștri, Ștefan cel Mare și Sfânt, Brâncoveanu, Neagoe Basarab…”

ambrozieTot mai multe voci importante din Biserica Ortodoxă Română iau atitudine împotriva evenimentelor care se petrec în ultima vreme, în România. Ultimul este chiar Episcopul Giurgiului, PS Ambrozie. În predica ţinută cu ocazia praznicului Schimbării la Faţă a Domnului, ierarhul Bisericii Ortodoxe a luat atitudine împotriva adoptării aşa zisei legi antilegionare, dar şi a construcţiei unei moschei la Bucureşti. PS Ambrozie a afirmat că marii duhovnici şi martiri ai României sunt persecutaţi de către autorităţi.

 “… Tot ceea ce a spus parintele Paisie Aghioritul se implineste astazi. Tot ceea ce a spus parintele Iustin Parvu se implineste astazi.

Tot ceea ce au spus ceilalti parinti si duhovnici, parintele Proclu, parintele Teofil, parintele Arsenie Papacioc, parinti care au facut ani si ani de inchisoare pentru convingerile lor, ceea ce le-a dat putere lor, Sfintilor Inchisorilor, cei care sunt persecutati astazi de catre autoritatile care sunt ignorante… caci noi dormim astazi, noi, poporul nascut din Evanghelie, noi dormim…

Noptile trecute au fost condamnati cei care au fost in temnitele comuniste si noi nu mai avem voie sa vorbim despre ei, despre jertfa lor, despre Sfantul Inchisorilor, despre Mircea Vulcanescu, despre cei care au patimit la Aiud, la Gherla, la taiat de stuf in Braila, nu mai avem voie sa ne pomenim intelectualii, ca suntem pasibili de pedeapsa, conform legilor in vigoare si hotararilor de guvern care se scot peste noapte…”, a spus el.

Episcopul Giurgiului a vorbit şi despre construcţia noii moschei de la Bucureşti.

“Si tot la Fanar… au semnat ca in Europa noastra, care n-a vrut sa accepte in Constitutia ei radacinile iudeo-crestine, aceasta Europa din care se vrea sa fie scoasa Grecia, simbolul ei, aceasta tara, de care suntem atat de legati…

Se rasucesc in mormant voievozii nostri, Stefan cel Mare si Sfant, Brancoveanu, Neagoe Basarab…

Mai stie cineva cat a suferit Brancoveanu dinspre vanzatori, dinspre iude si tradatori? A patimit ca sa nu purtati astazi salvari, sa nu purtati batic [val islamic – n.n.], ci mahrama… Au semnat noaptea hartii, pe care nu le-au acceptat altii in Europa, si au hotarat pentru noi, in tara voievozilor… Se construieste moschee in tara voievozilor!”, a explicat ierarhul.

PS Ambrozie a cerut românilor să aibă demnitate.

“Ne-am saturat sa tot facem obedienta…Noi nu va indemnam niciodata la revolta, dar trebuie sa stiti in ce lume traiti……Astazi cine mai vorbeste despre Siberii, despre deportati, despre oameni care au infundat inchisorile, fiind rapiti in toiul noptii de langa copii?

Este vremea sa va aparati… Aceasta este realitatea hada in care traim! Nu va indemnam la revolta, va indemnam sa aveti demnitate! De ce mai marii acestei lumi se joaca cu aceasta tara aplicandu-i conceptii malthusianiste? Sa aveti atitudine, sa aveti demnitate…”, a încheiat el.

Sursa: Active News

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Ps Ambrozie, cu tot respectul si cu toata cuviinta de rigoare, nu ne mai intrebam: ne unim pur si simplu, in cuget si-n simtire, Biserica cu poporul in dreapta credinta si in numele legii divine si cu intelepciune, pasnic, cu ajutorul lui Dumnezeu, restabilim situatia fireasca a lucrurilor si fenomenelor in contextul actual geostrategic!Doamne ajuta!

  • Si ce ziceti, inteles-a vulgul ascultator al cuvintelor inaltului ierarh ce spunea domnia sa, de fapt ? Daca a inteles procedat-a cum i s-a aratat, ca n-am vazut in fata nici unei manastiri, sau a vreunei ctitorii a marilor voievozi pomeniti de inaltul ierarh adunati vreo cateva zeci de mii de ascultatori de predica ca sa infaptuiasca apelul invatatului ? Sau n-au inteles nimic, sau dormeau somnul de moarte, sau de lene si ticalosie nu-i intereseaza propria soarta. Sau, ca de fiecare data asteapta sa vina unii care au imbracat camasa mortii sa ii miie ca pe vite sa certifice cu numarul lor o atare reusita a acelor sacrificati, poporul fiind masa de manevra care este dusa unde trebuie fara ca ea sa priceapa ce i se intampla.