Politică

Propunere: ziua de 1 ianuarie să o declarăm, noi între noi, drept Ziua Antinațională a României

ziua-antinationala2La 1 Decembrie, sărbătorim Ziua Națională.

La 1 ianuarie, adică la interval de o lună, putem comemora Ziua Antinațională.

Guvernul va renunța la orice restricții, iar de la 1 ianuarie 2014, străinii vor putea cumpăra, necondiționat și fără vreo limită de suprafață, terenuri extravilane în România.

Singura obligație – de fapt o batjocură – este să se anunțe tranzacția la avizierul primăriilor, pentru ca românii să aibă dreptul de preemțiune timp de 30 de zile.

De ce batjocură ? Simplu: fiindcă românii nu au bani. Dreptul de preemțiune e praf în ochi.

Desigur, egalitatea de șanse se păstrează. Putem și noi cumpăra teren agricol în Anglia, Germania, Italia, Spania, adică pe tot teritoriul UE. Oricând și la orice oră. Nu vom cumpăra fiindcă nu avem capital, ceea ce se știe bine în toată Europa.

Nimănui nu îi este teamă de o invazie de cumpărători români pe continent, în vreme ce știrile despre ofensiva Ungariei după 1 ianuarie anul viitor sunt tot mai îngrijorătoare.

Există temerea că Ungaria îşi va susţine cetăţenii cu orice mijloace pentru achiziţionarea de terenuri agricole în România, mai ales în zona Transilvaniei, începând cu anul 2014. Ungaria deţinea la finele lui 2011 circa 8,17% (57.190 ha) din cele peste 700.000 de hectare de teren agricol cumpărat în România de persone juridice străine, potrivit unor date furnizate în 2011 de MADR, deşi cifrele sunt încă destul de disputate.

Pe scurt, ne mai rămâne România din cărți, România din folclor și România din amintiri. România concretă e, toată, de vânzare.

De remarcat că în tratatele de capitulare semnate de domnitorii români cu turcii era stipulat că otomanii nu vor cumpăra moșii la noi și nu vor construi moschei.

Apoi, ne mai putem întreba pentru ce au murit eroii noștri.

În sfârșit, să remarcăm că această incredibilă vânzare de țară va avea loc într-o deplină nepăsare, ca și cum nimic nu s-ar întâmpla.

De acord cu Ziua Antinațională a României ?

Măcar să comemorăm.

Autor: Gheorghe Smeoreanu

Sursa: Criterii

Despre autor

contribuitor

comentariu

Adauga un comentariu