Politică

Prof. Mariana Badea: “Cert este faptul că propaganda alarmistă a făcut ceva pentru ţară: a votat o ticăloşie de 10 ani la rang de preşedinte!”

mariana_badea_15803700Pe site-ul adevărul.ro a apărut o compasiune telenovelistă pentru mine, sub o semnătură manelistă şi intelect discret…

Sinceritatea şi adevărul neplăcut au enervat totdeauna frustraţii, iar profunzimile gândirii au turmentat mediocritatea. Demnitatea, francheţea şi forţa lui Mircea de a rezista în faţa nimicniciilor veninoase revărsate asupra celor mai logice judecăţi mă fac să fiu cea mai mândră mamă din Univers! Se vede că tânăra are frustrări materne, fie directe, fie genetice, de aceea niciodată nu va putea sădi valori etice solide în urmaşi.

Din experienţa unei vieţi psiho-pedagogice, m-am deprins să nu încerc imposibilul, adică să nu fac eforturi inutile de a convinge un intelect la temperatura camerei despre substanţa unui adevăr nimicitor! Eroina cu gândire şi renume de manelist devine celebră căţărându-se pe imaginea incoruptibilă şi dreaptă a unui român care a reacţionat totdeauna la nedreptăţi, a protestat, a manifestat, şi-a susţinut cu argumente opiniile (care s-au dovedit – milimetric – corecte), nu s-a limitat doar la dreptul de „a vota” bezmetic! Noi, românii trăitori în interiorul ţării, suportăm cu greu povara votului acestor talibani gălăgioşi, direct responsabili pentru distrugerea ţării de către cel mai abject conducător de la Duca-Vodă încoace! Cert este faptul că propaganda alarmistă a făcut ceva pentru ţară: a votat o ticăloşie de 10 ani la rang de preşedinte: «Mircea, noi, “eroii” ,”ne-am luat ţara înapoi” – nu pe banii tăi, ci pe votul nostru…». Prima dată poate fi o întâmplare, insistenţa, însă, devine trădare! Un sfat sincer: când votul se dovedeşte nociv, renunţă la „un drept fundamental garantat de Constituţia României – dreptul la vot…”  Şi vorba ei: „crezi că cerem prea mult?”

Tânăra să fie liniştită, nepoţii mei sunt răsfăţaţi de soartă că au avantajul de a creşte în preajma unui om integru! Să n-o doară sufletul, pentru că nu te poate durea ce nu ai, de aceea amintesc aici un proverb de-al nostru, românesc: „Câinele moare de drum lung şi prostul de grija altuia!” .  Inteligenţa îi urmăreşte şi pe cei câţiva comentatori inepţi, dar  şi ei sunt prea rapizi!
De altfel, să te pozezi cu ie şi să fii impresionată profund de„imaginea de promovare a României – frunza aceea este de milioane!!! – şi, Doamne, milioane la propriu!!!” constituie supremul patriotism fâlfâitor născut într-o mahala sufletească!

Luaţi aminte la îndemnul celebru pe care John F.Kennedy l-a adresat americanilor: „Nu te întreba ce poate face ţara pentru tine, ci ce trebuie tu să faci pentru ţara ta”!

Autor: Mariana Badea

Sursa: Mariana Badea. Profa de romana

Despre autor

contribuitor

comentarii

Adauga un comentariu

  • Mai ușor cu pianu’ pe scări, doamna profesoară.Știm, dacă e-al dumneavostră, atunci musai să fie și cel mai bun. Mai mândru! Să vă trăiasca, “curajosul” Mircea! La inceput chiar imi facea placere sa urmaresc emisiunile lui, până intr-o seara in care s-a luat la trânta chiar cu Dumnezeu.Tuna si fulgera impotriva bisericii ortodoxe! Sa i se traga asta de la Dvs. sau de la sotul Dvs.?
    Oricum doamna, eu unul m-am lamurit ca Mircea nu prea este dus la Biserica.

  • Stimata doamna,fiul d voaasra jigneste toti oamenii, prin modul sau vulgar de adresare. Nu suntem perfecti,nici cei de acasa nici diaspora, avem mult de invatat unii de la alti, dar a dezbina o tara cu niste cuvinte de mahala e de a dreptul revoltator. Poate cine stie, dl fiul d voastra crede ca acest stil este adecvat oamenilor caruia li se adreseaza, considerand ca nivelul lui de cultura si educatie e superior , ca nimeni si nimic nu l poate atinge…. dar sa se gandeasca si la generatia copiilor sai, cu aceste exemple care sunt acum la televizor, are toate sansele sa devina una de golani.Vom lasa in urma un popor incult, cu valori umane reduse, care acum nu stiu cum se cheama tara lor, imaginati va mai tarziu…Fac parte din diaspora si m am convins ca : lupul isi schimba parul , dar naravul , nu. Cine a muncit in tara , munceste si in afara ei, cine a furat acolo, fura si aici. In acest drum al democratiei am plecat deja dezavantajati, multi dintre noi impinsi poate si de nostalgie am facut o publicitate exagerata a tarii, fantastica as spune…. s au intors strainii cu o dezamagire totala din cauza serviciilor proaste oferite de cei din tara…Cei cinstiti au incercat sa si ajute tara asa dar a fost inutil..Vreti sa stti ceva? Am vrut sa votez si eu, dar nu am reusit, dupa 3 ore am renuntat,sanatatea mea nu mi permetea mai mult, si nu mai fusesem la vot de mai bine de 20 de ani, dar a ffost dorinta fiului care se afla in tara sa votez cu Iohanis,eu auzisem putin de el.Sincer sa fiu sufar vazand o tara dezbinata condusa de o mana de hoti.In ritmul asta in 50 de ani vom disparea ca popor… si stau si ma intreb “ca prostul” ca sa folosesc vocabularul fiului d voastra, ce fac intelectualii tarii, care ar trebui sa fie fruntea? Si au ascuns capul in nisip? Ce fel de educatie dau tineretului de toti vor sa plece din tara? Constiinta voastra, a tuturor celor ce aveti grija de copiii nostri, ce va raspunde? Sau va ocupati numai de varfuri, care va aduc profit si publicitate si lasati majoritatea sa se scalde in prostie, de a ajuns tara cum a ajuns…Nu am decis noi voturile,ci modul vostru de a educa poporul. Cum ati semanat , asa culegeti…

  • mie nu imi place Badea de loc- dar, cu Dna Badea sunt de acord- fiica mea este plecata de 16 ani din tara si intr/o seara inainte se al doilea tur al lui Basescu mi-a spus o intamplare care m-a ingrozit era la Paris- si am inteles- iar ea mi-a spus eu nu am nici un drept sa votez nu stiu ce este acolo decat prin tine- mai pe scurt ce s-a intamplat la Paris in seara aceea simplu/ alt cineva semnase pentru ea si altii- si atunci cum sa nu fi de acord?

  • Cami says : “si atunci cum sa nu fi de acord ?” De unde rezultă că nu-ți trebuie multă carte ca să trăiești la Paris (se scrie “cum să nu fii de acord”, adică cu doi “i”) ……